J02: Strålende start på Scwans`s Cup

Bærum J02- Minneapolis J02  3-1  (1-1)

Reisen over og tilpasning til lokale forhold har godt veldig bra!  Det er varmt, lange kamper og tøff motstand i samtlige kamper da vi spiller på øverste nivå, kalt «Gold flight». Vi har noe kjennskap til nivået på amerikanske lag fra Dana Cup. Allikevel så det er naturlig nok en mix av spenning og nerver før vi skulle ut mot Minneapolis United.

Vi forventa å møte et lag som spiller med høyt press i forsøk på å spille oss ut av stilen i første omgang. Det klarte motstanderen og vi ble stresset med ball. Begge lag skårer et mål hver i 1.omgang. Først tar vi ledelsen når Andrine W skårer etter et herlig soloraid, før de amerikanske jentene skårer på en dødball vi ikke får klarert!

 

                                                                                 Gode grep tas i pausen

Det fylles på i pausen

Det er som nevnt varmt og klam luft. Så hoder og kropp kan gå på en smell. Spesielt om man ikke er flink til å få i seg nok væske dagen lang. I denne kampen ble det litt utfordringer med at Oda er syk og Ingrid gikk problemer med foten. Da står vi uten en typisk stopper igjen på benken. Løsningen blir at Vilde følger sin far og eldre bror (Sander) sine fotspor og blir omskolert stopper!  Vi som har vært lenge i klubben vet at det gror godt med fotball-DNA i Søbye-slekta, og Vilde løste oppgaven til 20 i stil!

 

En smule tørt om dagen.

 

Vi er flinkere til å ta vare på ball (ref:pauseprat), og kan si med nøytralt hevet hode at vi tar fortjent ledelsen 2-1 kommer når Mali får ballen inn fra høyre etter innlegg fra Victoria. Den er muligens ment til lånespiller Sydney som kommer raskere enn hva president Trump twittrer. Dessverre når hun ikke ballen, men det gjør heller ikke keeper, og på bakerste lurer Mali som en tjuv i natta. 2-1!

Vi punkterer kampen på et mønsterangrep hvor Mali trer Andrine gjennom og i stede for å skyte så slår hun på tvers hvor Amalie kommer fra motsatt kant og putter sikkert. 3-1.  Det er en godkjent start, men vi har noe å gå på i de kommende kampene.

Gledelig er det at de amerikanske jentene er godt tatt imot i gruppa og «betaler tilbake» ved å positivt bidra på banen. To kamper igjen i gruppespillet. I dag og i morgen.

Det blir flere rapporter publisert via hjemmesiden, også et eget reisebrev om alt utenom fotballen. For du verden så artig det er på tur med jentene! Vi skal formidle inntrykk og bilder så godt som mulig!

Fra åpningssermonien