J02: Sluttspill er drama!

Bærum J02- Gitchi Gummi J02     1-1 (1-0)   5-3 etter straffesparkkonkurranse.

Takket være en god prestasjon i går mot Rampage, så fikk vi hvile såre bein og slitne hoder lenge i dag. Vår motstander i kvartfinalen hadde alt vært i ilden kl 07, så vi håpet vi skulle ha en fordel. Vår motstander for anledningen heter GITCHI GUMMI, og skal visstnok ikke være en sjelden Pokemon. De er sågar fra Minnesota.

Når vi først snakker om Pokemon, der man skal fange alle, så sleit vi med å fange den ene ballen i innledningen. Etter 3 min så kommer hjemmelaget til en farlig innleggsmulighet, heldigvis så var det ingen foran mål.

En liten artighet jeg la merke til tidig var at det ikke var noen dommere med caps i dag. Kanskje dommerkomiteen leser og google-translater disse referatene?  Da håper jeg i så fall at de ordner mer enn en kampball. Keeperne må gå langt om lenge for å hente den ene ballen.

Nok om det…. vi kom inn i kampen og klarer å bite oss fast på Gitchi Gummi sin halvdel. Først får vi en corner, så en til. På den skårer vi, men målet blir annullert for offside. Så vi er like langt, men vi har så avgjort kommet inn i kampen.

Gutchi Gummi gjør tidlige bytter. Er det et tegn på at de er slitne? Er lov å håpe. Det er kun spilt 15 minutter av kampen  Også gledelig er det at vi forsøker å spille mer langs bakken. Spesielt på venstre side ser det ut til at vi kan få til noe.  Samtidig er vi offensive i presset og får noen brudd som ender i litt svake skudd.

Man skulle tro jeg var en sannsigerske. For minuttet etter jeg «refser» våre skudd, så kommer det nok et skudd ved Mali. Kraften er ikke er all verdens, men Karius har tydeligvis fått sommerjobb i Gitchi Gummi og da vet jo hele verden at vi tar ledelsen 1-0!   Fortjent sett under ett. Det var kun i starten vi var rustne, men nervene ble kasta på søppelhaugen, og da kommer kvaliteten frem!

Gitchi Gummi bytter igjen, mens vi fortsetter å bruke ball langs bakken. Lurt trekk, for da må hjemmelaget bruke krefter på å jage ball. Så kommer enda et bytte.

Spillet har jevnet seg ut, men vi er solide defensivt, så vi slipper ikke Gitchi Gummi til noen farligheter. Men det er ingen tvil om vi til tross for defensiv trygghet, så håper både skribenten og gjengen med norske flagg eller sjokkrosa t-shirt, at vi skårer et «forsikringsmål». Gjerne før pause med kun minutter igjen av 1.omgang.  Det klarer vi ikke, men vi er nære minuttet før halvtid.

Så vi går til pause med fortjent 1-0, der vi skårer på et halvskudd. Samtidig har vi produsert nok til å skåre både en og to. Videre så liker jeg vi sliter ut hjemmelaget med å trille ball.

 

                                                                                      2.omgang

 

Med starten av 2.omgang så kom også sola i full blomst. Kjekt om vi er på stranda med en paraply i colaen. Ikke så verdsatt når vi er på kamp fire av potensielt seks, og vi har en kamp der det blir mer og mer kriging. I de første minuttene så er Gitchi Gummi aggeresive, dog uten å skape noe så langt. Det skulle jeg ikke sagt, for kun minuttet etterpå så er det en enslig spiller som kommer alene langs kant og skårer. 1-1, 35 minutter igjen. Ingen tvil om at det er åpent nå hvem som skal nå semifinale.

Noen minutter senere så går hjemmelaget et frispark fra farlig hold. Ballen har fin bane, men heldigvis sett med gule solbriller, så går den en liten meter over tverrliggeren.

Ikke langt etter det, så er det vår tur til å skape litt. Vi er nære etter en corner. Når ballen er løs i feltet, så kjemper kaptein Hermine seg nesten fri. Noen strakser senere slår vi inn i retning Andrine, men hun blir pakket inn. Ingen tvil om at det er stillingskrig. Det meste av spill er preget av tilfeldigheter og håp om 7rette når den lange pasningen slås til lags respektive spisser.

Er kun 5 minutter igjen. Så neste mål er nok avgjørende. Spesielt fordi dette resultatet står seg til fulltid. Vil dog presisere at det ikke er golden goal, men 2 omganger a 5 minutter. Så uansett ikke lenge igjen å skåre for et av lagene, langt mindre begge.

 

                                                                   Drama!

 

Gutchi Gummi starter 1.ekstraomgang best. De etablerer seg og får en tidlig corner. Som vi klarer og klarer å kontre på. Dessverre mister vi fotfeste i siste del av angrepet. Nære.

1.ekstraomgang er over, og begge lag har en halvsjanse. Nå er vi kun 5 minutter unna straffekonk. Eller himmel, eller helvete.

Nå er det vi som starter best. Dog er det mange bein og kropper som blokkerer. Vi gjør bytte. Antagelig for å få inn straffeskyttere. Coaching i øverste kretsklasse 🙂

Så er det klart fo straffekonkurranse, der det slås 5 mot 5 straffer.

Vi tar første straffe og er først på måltavla! De utligner. Vi skårer, de utligner. Vi skårer, de utligner. 3-3 for de som holder tellinga.

Så på vår fjerde så limer vi ballen i krysset! 4-3…så bommer Gutchi Gummi! Ballen er på vei til Minnesotas 7 valgdistrikt og inn i åkerne til North Dakota!

Nå kan vi avgjøre. Noe vi gjør! Iskaldt og med klasse!

Klare for semifinale!

Da er det semifinale i morgen tidlig lokal tid!

Gratulerer!