J02: Sesongoppkjøring og planer for sesongen 2015

Vi har jobbet hardt gjennom vinteren og gleder oss til seriestart allerede 12. april.

Det var en spesiell overgang i fjor høst når jentene gikk fra barnefotball og over til ungdomsfotballen. Det startet med DNB Nordstrand Cup som var vår første ordentlige cup i vårt eget alderstrinn med tabeller og direkte utslag i cupen. Vi jukset jo litt i 2014 sesongen med deltagelse 1 år opp både i serie og Norway Cup, så helt ukjent var ikke jentene med dette. Vi stilte med 2 like lag i DNB Nordstrand Cup og gikk løs på cupen med ambisjoner, men med tøff motstand så var vi ikke sikre på hvordan dette gikk. Vi møtte flere lag som sannsynligvis er i Norges toppen på J02, med blant annet Kolbotn og BVH. Begge lagene gikk ubeseiret gjennom innledende runder og vant sine kvartfinaler. Så sto semifinalen for døren og den ble spesiell på mange måter. Semifinale 1 var da Bærum Gul – Bærum Sort og hovedtreneren valgte å være tilskuer, mens assistentene fikset lagene. Vi fikk bekreftet at vi hadde truffet med å få to like gode lag og semifinalen ble avgjort på minste mulige margin. Bærum Sort møtte da BVH i finalen, som igjen hadde slått Kolbotn i semifinalen. Finalen ble avgjort på kron/mynt etter full tid og 2×5 minutter forlengelse og det ble undertegnede som ble syndebukken med feil valg på mynten. Dette var en flott erfaring og en flott prestasjon av jentene som leverte mot toppede lag selv om vi hadde breddepreg på vårt opplegg.

Deretter kom første uttak til SUP (spillerutviklingsprosjekt) som da er uttaket før kretslag. Dette var utrolig vanskelig for trenerne i og med at vi kunne melde på 4 spillere totalt. Vi tok en prat med kretsen og fikk lov til å sende 8 spillere. Da var spørsmålet hvem som skulle få denne sjansen og etter mye frem og tilbake så sendte vi to keepere (Kathrine og Pernille) og 6 utespillere (Kata, Amanda, Karoline, Vilde, Nora og AndrineW) til uttakstreningene. Kathrine og Pernille var først i ilden og begge ble tatt ut til videre SUP samlinger gjennom vinteren. Kata, Amanda og Nora ble tatt ut etter første økten og var dermed med på SUP gjennom vinteren. AndrineW og Vilde ble også tatt ut etter de 3 uttaksøktene, mens Karoline dessverre ikke kom med. Det viser litt tilfeldighetene i SUP uttak når hun ikke kommer med. Jenta er veldig langt fremme teknisk og spilleforståelse, men røk sannsynligvis ut på tempo og at vi var mange fra Bærum. Hun viser samtidig styrke når hun bruker et par dager på å riste av seg skuffelsen og kjører på videre. Vi opplevde dessverre en alvorlig skade i første SUP cupen med at Kata brakk voksebenet i en duell med keeper. Kata er derimot en veldig motivert fotballspiller og har jobbet knallhardt etter at gips og skinne var fjernet og vi håper på comeback i mai. Kathrine tok fort kretslagsplassen som keeper og fikk følge av AndrineW og Nora på kretslagssamlingene. På siste kretslagssamling så fikk disse også selskap av Amanda.

Vi har stilt med to lag i vinterligaen som har gått fra november og frem til finaler i mars. Vi stilte også her med to like lag og begge lagene vant sine puljer. J02 hadde alt for mange lag med til at det ble et sluttspill som endte opp med en vinner, men det ble avviklet sluttspill i fire forskjellige avdelinger. Stabæk og Jutul ble banket i hver sin semifinale, før Skeid og Oppsal ventet i hver sin finale. Her ble det først 5-2 seier mot et godt Oppsal lag, før Skeid ble banket 11-1 i den andre.

Treningsmessig så har vi kjørt to fotballøkter og en runde på Friskis og Svettis i uken gjennom vinteren. Vi har hatt veldig godt treningsfremmøte hele tiden og jentene viser stor motivasjon. Hovedfokus på denne gjengen har hele tiden vært teknikk, teknikk, teknikk og det har vært føljetongen også gjennom denne vinteren. Vi har også veldig fokus på samspill gjennom hele banen i god Bærum ånd og føler at vi er langt fremme på dette området. Variasjon mellom possesion og gjennombruddshissighet er viktige aspekter med spillestilen vår. Vi møter ofte lag som er gode på enten direkte gjennombrudd eller på possesion, men sjelden lag som mestrer begge like godt som oss.

Planen for sesongen:

Serien: Et 9er lag i J13 første divisjon og et 11er lag i J14

Her vil vi rullere hele troppen og serien er ikke noe sats område for oss, selv om vi går til hver kamp for å vinne.

BVH Jentecup 17-19 April:

Vi stiller igjen med to like gode lag og forventer tøff motstand i og med at mange gode lag er påmeldt med et lag.

Adidas Cup (Uoffisielt NM):

Her satser vi og det vil være uttak til troppen for hver kamp.

OBOS Cup (Oslo mesterskapet):

Her satser vi og det vil være uttak til troppen for hver kamp.

Sør Cup i Kristiansand:

Dette er vår sosiale cup med 4-5 overnattinger og vi stiller igjen med to like lag.

Norway Cup:

Her stiller vi med et 1. lag og et 2. lag med ambisjoner om å gjøre det bedre en vi gjorde med 1/8 finale i 2014 i J01 klassen.

Vi har også et godt opplegg med hospitering 2 år opp på J00 gjennom hele sesongen og jevnlig hospitering fra J03 opp både i serie og cuper.

Vi håper på mange supportere i gjennom sesongen og det er bare å møte opp for å se god jentefotball.

Sportslig hilsen Bærum SK Jenter 2002!

J 02