J02: Ny dag, ny seier i Minnesota!

Bærum – Tonka United Blue Baker 2-0 (1-0)

I forrige referat så var hovedmomentet foran kampen at vi måtte takle aggressive amerikanere, så også i dag. De liker å spille med høyt press her i «det forgjetne land». Så også før denne kampen ble det + drikke, drikke og drikke kampens to nøkler.

Klare for kamp mot Tonka

 

Fra første spark så svarer jentene på tiltale!  De første 20 minuttene av kampen så var knapt motstander, Tonka, på besøk på vår halvdel!  Så vi taklet utfordringen en bra, hva så med utfordring nr 2- varmen?   Vi har tross alt vært her en del dager, og de som ikke lærte tidlig, ja, la oss si de har lært å drikke riktig nå!  Når de som spiller kjenner på behov for påfyll, så bytter vi omtrent som i ishockey. For øvrig en populær sport her i Minnesota det, men under litt andre årstider.

Eneste utfordring når vi bytter så mye er at vi naturlig nok ikke helt finner en jevn flyt i samspillet. Så selv om vi kampen igjennom er på nivå eller bedre, så er ikke Tonka ufarlige på noe vis.

Etter ca 15 minutter spilt så tar vi ledelsen med Amalie etter en fin stikker fra Andrine. Vi får betalt for vårt gode spill fra første spark. Slikt gir nok ekstra energi. I resten av 1.omgang så er det vi som står for farlighetene, men lærkula vil ikke inn bak Tonka sin keeper. Så vi går til pause med fortjent 1-0 og deilig forfriskende isvann!

Vinneroppskriften kopieres i 2.omgang

Nemlig at vi takler det høye presset, og stadig mer slitne amerikanere gir oss mer rom utover i 2.omgang. Det takker vi for. Egentlig putter vi tre mål i denne omgangen, men kun et blir gjeldende. Da alt fra corner til innlegg er offside. Jaja, de gjør som de vil disse amerikanerne med makt. Være seg på 11er banen eller om man er bosatt i et visst hus på østkysten!

Hermine var en av de som fikk et mål annullert, men hun gir seg ikke. Når corner for en gangs skyld ikke er offside, så dunker hun ballen i mål og avgjør kampen, selv om det er 10-12 minutter igjen. For nå er Tonka-jentene slitne. Skal sies vi merker varme og klam luft og, men vi har vært ute en varm sommerdag før (eller heter det kald vinterkveld?).

Gledelig for laget, men også for Oda og Ingrid er at de er friskere og tåler å spille noe!  Det betyr flere innbyttere, og mindre slitasje på de som spiller. Dette håper vi å få betalt for utover i cupen.

Felles lagbilde etter kampen!

I morgen (i dag når dere leser dette… Massimo skriver om natta norsk tid) så er det ren gruppefinale mot Rampage. Vi klarer oss med uavgjort eller bedre for å bli gruppevinner. Det går vi for, fordi vi da får «belønning» av å spille en kamp mindre i sluttspillet. Dessuten er den eventuelle ekstrakampen grytidlig. Så det burde ikke være noe å si på motivasjonen!

GLEDE etter seier og en ren gruppefinale i morgen!

Nå på kvelden am.tid så reiser vi til der flere av våre foreldre/fans er bosatt. BBQ og bad står på programmet, og det skal være balsam for kropp og sjel!