J02: Nådde målet med A-sluttspill i J01 Norway Cup!

Vi startet cupen med 2 timers trening på fredag, deretter hadde vi morgentrening på lørdag med påfølgende treningskamp mot vårt eget 01 lag som endte 1-1. Alt dette foregikk på Kalvøya for å være best mulig forberedt til gressbanene i NC. Deretter tok vi alle jentene ut med trenerens båt på Borøya og spiste pizza og badet masse. Søndag formiddag møtte vi på Kadda for en lett treningsøkt før jentene tok et lite bad, deretter felles lunsj før avreise Ekebergsletta.

Nå skulle alvoret begynne med et lokaloppgjør mot Haslum2 og dette ble en fornøyelse for alle som sto på sidelinjen. Jentene tok tidlig tak i kampen og dominerte totalt hele veien. Sluttresultatet ble 3-0 og det var ikke et mål for mye. Hannah kom inn som et friskt pust litt ut i første omgang og raidet nedover høyre side og dunket ballen i mål fra ca 16 meter (Havnet i Budstikka for det målet). Deretter kom samme Hannah nedover samme side, men denne gangen ble vinkelen litt skråere og hun la flott over til AndrineW som med en klinisk avslutning dunket ballen i mål. Siste målet kom etter et langskudd fra Oda som en forsvarer fikk hode på inn mot egen keeper som fikk den mellom bena og AndrineW var påpasselig frempå og dyttet ballen i mål. Vi fikk muligheten til å sjonglere med hele stallen og det er jo alltid en fordel tidlig i en turnering. Det var ikke bare Budstikka som ville ha med jentene etter denne kampen, men P4 ville også ha oss med. Dette måtte vi dessverre takke nei til i og med at vi måtte forte oss til Sandvika Stadion for å være balljenter og vakter når A-laget vårt slo Bryne.

Neste dag så kjørte vi samme program med lett trening på Kadde, bad og felles avreise til Rustadfeltet denne gangen. Vi skulle møte Lura fra Rogaland, et lag vi ikke visste noe om. Første omgangen eide vi nesten totalt selv om det var vanskelig å få i gang finspillet. De hadde tydeligvis satt sin beste spiller i mål første omgangen og hun var en god keeper. Vi tok ledelsen 1-0 etter at AndrineW jobbet hardt og vant ballen høyt på banen og slo fort over til Nora som kom i full fart og løp ballen forbi deres keeper. Andre omgang så var strategien til Lura ganske tydelig. Da byttet de keeper og satt henne som spiss og det var lange baller mot henne som var resepten for å vinne kampen og det lykkes de dessverre med. De pumpet baller opp på henne og hun var en stor utfordring med fysikk og hurtighet som overgikk våre et år yngre forsvarsspillere. Det første målet deres var en klar offside og det var både vi og deres trenere veldig enige i, men hva kan vi gjøre med det. Vi fortsatte å ha spillet, men deres eminente spiss klarte til slutt å komme seg løs og skjøt et flott skudd fra ca 16 meter forbi vår eminente keeper Kathrine. Da ble sluttresultatet 1-2 og vi følte det var veldig ufortjent. De lykkes med taktikken og det er jo mål som teller i fotball. Treneren uttalte etter kampen at de spilte cupfotball for å vinne kampen og at finspillet får komme senere. Dette får vi vel bare ta som et kompliment, når et år eldre jenter må spille kynisk for å slå oss.

Da kom alvoret inn i cupen og fokus rundt hva som skjer dersom det eller det skjer. Haslum2 måtte slå Lura med 5 mål for at vi ikke skulle gå videre med uavgjort. Dette visste jentene godt og det ble en jobb for trener og lagleder å få de til å ha riktig fokus inn mot kampen.

Da skulle det avgjøres mot Rjukan på Abilsøfeltet. Vi fikk oss en positiv opplevelse når vi kom dit og fikk se at det var kunstgressbanen vi skulle spille på. Jentene gikk umiddelbart i strupen på Rjukan og dominerte førsteomgangen totalt. Det er sjelden undertegnede har hatt så lite å si i pausen, utenom små korrigeringer, bytter og å fortsette som dere gjør. Dessverre så var ikke marginene med oss og det sto 0-0, men vi var veldig rolige på sidelinjen i og med at de spilte som de gjorde. Rjukan skulle fått rødt kort etter å ha felt Hannah bakfra alene med keeper. Dommeren valgte å ta en prat med spilleren og holdt kortene i lommen til glede for Rjukan sine ledere som var enige med oss. Rett etterpå så feller de AndrineW klart innenfor 16 meteren og dommeren overser den også som Rjukan sine ledere var like enige i.

Nå hadde vi 20 minutter igjen på å sikre A-sluttspillet. Da fikk vi se at de byttet keeper og et tårn av en spiller kom inn offensivt for dem. Da fikk vi en liten flashback fra Lura kampen og taktikken deres var lik med lange baller opp på spissen (Selv om tårnet ble satt på siden). Der spilte hun mot vår kanskje minste spiller AndrineR og laglederne/foreldrene deres begynte å le når de to kom i sin første duell (ikke slemt, men komisk). Vi lo godt tilbake når AndrineR kom ut med ballen og raidet oppover siden. De lykkes med taktikken sin de første 10 minuttene av andre omgang og det skapte litt uro i rekkene, men de klarte bare å skape en sjanse mot vår keeper Kathrine hele kampen. Jeg har gnagesår på knærne etter utallige avbrutte jubelscener og hadde jeg ikke hatt caps så hadde jeg vel dratt av meg håret. De siste 10 minuttene av andre omgang så hadde vi en kanonade mot deres mål og Amanda er nok irritert på tverrliggeren som ble truffet to ganger.

Kampen endte 0-0 og vi kunne juble for avansement til A-sluttspillet i og med at Lura slo Haslum 2-0, selv om det mer spennende en hva det burde blitt.

Nå venter jentenes kanskje største utfordring så langt i og med at Lyn 1 venter i 1/8 finalen på torsdag. Lyn har med 3 lag i NC i J01 og da må de ha opp mot 50 spillere å velge mellom og da antar jeg at førstelaget er veldig godt. Vi hadde derimot som målsetning å nå A-sluttspillet i og med at vi spiller et år opp og da blir alt bonus herfra og ut.

Vi som er rundt laget tar av oss hatter/caper eller andre hodeplagg for denne gjengen og gleder oss til å jobbe videre med en veldig talentfull årgang.

Vi trenger all den støtte vi kan på torsdag, så dere som lurer så spiller vi kl 11.00 på Rustadfeltet.

Heia Bærum J02!

Norway Cup 2014 lagbilde