J02: Mestere på øverste hylle i USA CUP!

Bærum J02- New United Elite J02     2-1   (1-1)

Bilder kommer senere!

Så var vi fremme: en lang cups ferd mot finale for å omskrive Eugene O`Neill litt.   Vår sjette kamp siden tirsdag, og andre for dagen. Dog var forutsetningen lik for vår motstander: NEW UNITED ELITE. Et lag som har gått ubeseiret så langt, og kun sluppet inn et mål. Laget er fra nabostaten Wisconsin. Mest kjent for Green Bay Packers, kalde vintre og ost. Nå ville dette laget sette hele staten på kartet ved å slå våre egne håpefulle.

Så skal det kåres en vinner!

De setter seg i respekt med en gang og ved å få corner etter 10 sekunder. Som Hermine får klarert ut til innkast. Den er ikke noe skummel og vi kontrer. Som ender i at det er vår tur til å få corner! Den blir klarert ut i feltet og Vilde moser til. Et skikkelig skudd, men keeper redder ut til corner nr.2. Begge lag er tydeligvis klare for den siste dansen i USA CUP!

Også tydelig er det at begge lag vil spille langs bakken, og har spillere gode nok til å få det til! Begge lag har også gode nok spisser som viser seg frem tidlig.

Kampen svinger frem og tilbake, seg en finale verdig. Utviklingen utover er ikke helt etter hva nervene våre tåler. Nå kommer New United Elite med mer og mer ballinnehav. Så vi løper. Det koster krefter, som vi er usikre på hvor mye vi har igjen av.  Enn så lenge har vi defensiv kontroll, men det skal kun en sliten spiller til før de kommer seg fri mot mål.

Slik fortsetter kampen jo lengre omgangen går.

Så etter drøye halvtimen så kommer dessverre skåringen. De blir spilt fri igjennom midtforsvaret, og kommer alene med keeper. Da er jobben enkel og vi ligger under. Nå får New United blod på tann, og minutter senere skyter de i tverrliggeren. Vi lever farlig nå.

 

                                                            Moses delte Rødehavet, vi utligner!

 

På et veldig kjærkomment tidspunkt så kommer Andrine langs kanten og gjør ingen feil!  Vi utligner til 1-1 med ca 10 minutter igjen av 1.omgang. Om ikke et mirakel, så kom det litt ut av intet. Nå fikk vi blod på tann, og får flyttet opp folk offensivt og skaper noe mer. Skribenten er usikker på om vi reiser med norsk smørebuss, men det er ingen tvil om at jentene var i kjelleren og hentet frem krefter etter at hjemmelaget tok ledelsen. Imponerende å se!

1-1 blir stående til pause. Dette blir en jevn og tøff kamp mellom to gode lag.

 

                                                                       2.omgang… med nerve!

 

Det blir lett å skrive om 2.omgang. For det er mye kjemping og spill på midten. Lite farligheter å rapportere om, for begge lag spiller med fokus på defensiv trygghet.

Ca halvveis så spiller vi oss frem til en gigasjanse. Lngs kant og inn foran boksen. Dessverre er det en New United-spiller og blokkerer vårt skudd fra kort hold.

Jeg skulle akkurat til å skrive tendensen er at vi tar over noe. DA mønstrer vi et nydelig angrep. Fra egen halvdel, via tre spillere. Så alene med keeper så skårer vi 2-1!   Nervøst kikker vi på klokka. Det er rundt 16 minutter igjen. Dog så gir spillet jentene presterer oss god grunn til å noenlunde puste normalt. Vi er gode nå!

Det er nerve nå, vi flytter oss en anelse bakover. Med ca 10 minutter igjen så har New United et frispark fra farlig kantposisjon. Slås inn, Hermine header både en og to ganger. Men til slutt så går ballen ut til målspark.

Et visst press skaper New United, men jeg sitter med en følelse av at vi har kontroll på siste defensive del av banen. Det er ikke mye de skaper, selv om de har mer ball en på lenge.  Med 4 minutter igjen så får Andrine en smell i ansiktet, og OT kommer på dagens mest imponerende spurt for tilsyn. Heldigvis gikk det bra med henne.

Er kun små minutter igjen, og spurten hjemmelaget kommer med er vel også kanskje liten. For vi har stålkontroll i bakre rekker, og det er vi som er nærmest neste mål. Dog blir det ikke flere mål, men det kan vi leve med. For nå har vi slått dere alle:

President Trump, George Washington, Brett Favre, hamburgere, Route 66, våre forfedre fra Norge bosatt i Minnesota. Dere har alle fått juling av en gjeng jenter som stort sett har spilt sammen nå i snart 100 år!  Dette er en årgang gylden som Gutt91-årgangen var (som også vant USA Cup i sin tid)!

Takk til Tommy og Ole Terje! Takk til fansen både der og her i hjemlige strøk! Men mest av alt:

STORT TAKK til jentene som skaper de magiske øyeblikkene sammen! 

Gulljentene!

For saken er biff, fløtegratinerte poteter og vel verdt en twitter fra president Trump!  Vi er verdige mestere i USA CUP- gold flight!