J02: Litt stang ut i Sør Cup, men pokal ble det etter at Bærum Sort vant bronsefinalen!

Vi reiste til Sør Cup i Kristiansand med Bærum Gul og Bærum Sort og lagene var fordelt så jevnt som mulig. Vi begynte allerede onsdags morgen med at Bærum Sort møtte Orstad på Moseidmoen 8.40. De kjørte kampen totalt, men slet litt med å omsette sjansene til scoringer og gikk til pause med 0-0. Andreomgangen så satte AndrineW og Caroline ballen i nettet og en sikker 2-0 seier var sikret.

Når deres kamp var ferdig så startet Bærum Gul mot Brummundal 2 på Hommeren. Bærum Gul gikk ut i 100 og gikk til pause med en 1-0 ledelse etter mål av Nora. Andreomgangen maler de på videre og blir belønnet med mål av Hedvig og Oda. Det skal nevnes at motstanderen aldri var i nærheten av vårt mål.

Senere samme dagen møter Bærum Sort Viking og her kliner vi til fra start og går trygt til pause med 3-0 ledelse etter mål av AndrineW, Amalie J03 og Caroline. Andreomgangen blir brukt til mye rulllering av spillere og posisjoner og kampen ebber ut med 3-0. Dag en endte da med full pott og mye godt spill.

På kvelden så velger undertegnede å prioritere speiding på morgendagens motstandere for Bærum Gul. Jeg kom tilbake etter å ha sett Bønes slå Nesodden 3-0 og måtte bare si oi oi oi til de andre voksne, vi har en utfordring i morgen tidlig. Bønes spilte veldig godt og de hadde en fantastisk spiller som viste seg å være nøkkelspiller på Hordalands J01 kretslag. Vi måtte opp 05.50 og var godt i gang når kampen blåste i gang 8.00. Mine bekymringer fra dagen før viste seg å ikke bli innfridd. Vi kjører kampen og spilleren som bekymret meg fikk ikke til mye mot sultne Bærum jenter og blir etter hvert flyttet fra spiss til midtbane uten noe stor effekt. Victoria J03 fikk gleden av å bli matchvinner med sitt skudd litt ut i andre omgang. Treneren til Bønes ble mektig imponert når vi snakket sammen etter kampen og jeg informerte om at vi stilte to like gode lag. Bønes ble til slutt turneringsvinner og det var bare Bærum Gul som slo de der nede.

Nå ventet Asker for Bærum Sort og «stang ut» begynte for oss. Vi kjørte kampen og sjansestatistikken endte vel på ca 15-1 og da er det ganske spesielt å tape 1-2. Jentene spilte en kjempekamp, men det var bare en av de dagene dessverre. Dette hadde ikke vært noen katastrofe hvis ikke andreplassen i gruppen ville gjøre at Bærum lagene ville møte hverandre i sluttspillet hvis Gul vant gruppen og Sort kom på andreplass (kommer tilbake på dette).

Bærum Gul-Nesodden 2-1. Dette resultatet er veldig flatterende for Nesodden men vi gjorde jobben. Nesodden var jo det laget Bønes slo når jeg spionerte og deres filosofi var helt annerledes en Bønes. Her skulle det slås langt hele tiden og gjerne fra keeper som hadde et godt utspark og hun hadde ballen mye. Dette er ikke vår favoritt motstander, men vi må takle alle og det gjorde jentene til gangs. Vi burde nok scoret en del flere mål, men spillemessig veldig bra. Målscorere ble Victoria J03 og Ingrid (straffe).

Bærum Sort skulle nå møte Holeværingen til avgjørende kamp. Hvis vi ble nummer 2 så ville kvartfinalemotstander dessverre bli Bærum Gul. Vi kunne også gå videre med 3 plass, men det var litt usikkerhetsmomenter. Vi sjonglerte mye med spillere og plasser, men vi var for gode spiller for spiller til å tape kampen. Resultatet ble 1-0 og Caroline ble matchvinner.

Vi opplevde akkurat det vi fryktet med at Bærum Gul skulle møte Bærum Sort i kvartfinalen. Vi forsøkte å ufarliggjøre dette og fleipet en del opp mot kampen, men jentene gikk til oppgjøret med stort ønske om å vinne, men samtidig litt rar følelse. Vi kjørte på med oppkjøring på begge lagene som om vi ikke kjente hverandre. Jentene gikk ut i 100 og de viste at dette tok de ikke lett på. Begge lagene ville videre og innsatsen var stor. Vi fikk en stor bekreftelse på at vi hadde truffet med å fordele lagene og det er sjelden vi har sett en så jevn kamp. Derimot så klarte Bærum Sort å få ballen i nota, noe Gul ikke klarte. Målscorer ble igjen Amalie J03. Det ble mye tårer på Gul og en vemodig følelse for Sort. Vi måtte trøste og feire samtidig og etter dette så var vi rett og slett helt tomme. Humøret kom heldigvis tilbake i løpet av kvelden og Bærum Sort preppet seg til semifinale neste dag.

Semifinalemotstander ble Brummundal 1 og etter mine observasjoner så burde det være et lag vi burde slå. Spillemessig og sjansemessig så burde vi UTEN TVIL ha vunnet kampen, men fotball er som kjent ikke alltid rettferdig. Alle nøytrale og Brummundal tilskuere var støttende og sa at dette var et RAN. Vi møtte Brummundal gjengen på bussen på vei til bronsefinale/finale søndag morgen og da var også trenerne til Brummundal tydelig på at de hadde hatt «stang inn» i semien. Resultatet ble 1-2 og vår målscorer ble igjen Amalie J03.

Søndag morgen var det opp 05.30 og kampstart på Kristiansand stadion kl 8.00. Bronsefinalen skulle vinnes! Jentene ville ha med seg sølvtøy hjem. Nesodden hadde sneket seg videre med sin litt destruktive men effektive spillestil, men her var det aldri tvil selv om vi bare klarte å sette 2 baller i mål (3 med en annulering). AndrineW og Amalie J03 satte hvert sitt mål. Nesodden treneren kom bort før kampslutt og takket for kampen og jeg synes det var litt tidlig, men han svarte at det ikke hadde hjulpet om det hadde vært en halvtime igjen.

Godt levert av flotte jenter, selv om vi hadde litt stang ut.

J03 spillerne blir jo hyppig nevnt og Amalie, Vivian, Ella og Victoria gjorde en kjempeflott innsats på og utenfor banen.

IMG_2009

Bærum Sort (Bronseplass) besto av: Pernille, Line, Hermine, Ebba, Emilie, Mia, Vilde, Karoline, Caroline, Vivian J03, Amalie J03, Leonora og AndrineW

IMG_2004

Bærum Gul som var eneste lag som slo vinneren besto av: Kathrine, Sofie, AndrineR, Ingrid, Christine, Alda, Hedvig, Victoria J03, Ella J03, Oda, Nora, Amanda og Hannah

IMG_1972

IMG_2007