Ingen oppreisning

Erblin Llullaku kom ikke til nok sjanser til å kunne slå Kjelsås. FOTO: LARS JOHNSEN

Erblin Llullaku kom ikke til nok sjanser til å kunne slå Kjelsås. FOTO: LARS JOHNSEN

(Kjelsås-Bærum 1-1) Det var kampen da de siste 10 dagers motgang skulle snus. I stedet ble det en nedtur.

Duskregn og en iskald maiettermiddag rammet inn Grefsen stadion. Etter cupexit med påfølgende mediestorm, og derbyytap på Føyka, var alle innstilt på at Bærum skulle reise kjerringa. Det tok ikke lang tid før alt fra de ti siste dagene var helt glemt.

Amahl Pellegrino vant ballen dypt inne på egen halvdal, vendte opp og slo en perfekt 50-meterspasning til Daniel Berg som var på løp på høyrekanten.

Berg la ballen pent over hodet på den utrusende Kjelsås-keeperen. 1-0 etter en halvtimes spill.

Det skulle ikke vare så lenge. Tre minutter etter Bergs perlescoring, fikk hjemmelaget straffe.

Se høydepunkter fra kampen på budstikka.no

Få – publikum eller spillerne på banen – forsto noe særlig da dommeren pekte på ellevemeteren etter en Kjelsås-corner.

– Jeg holder ham. Men han holder meg først og dytter. Det er sånt som skjer i feltet ved hver dødball, sier kaptein Lars R. Sandbu.

Sandbu snakket lenge med dommeren etter at han hadde  blåst. Men dommerne har for vane å ikke endre på avgjørelsene sine etter diskusjon.

Det var en type situasjon når alle sniker på trikken, men det er du som blir tatt.

– Ja, det føles litt sånn. Man gir og tar, og du skal sørge for at mannen din ikke kommer seg fri. Dommerne kunne blåst frispark eller straffe ved alle sånne situasjoner, derfor føles det veldig tilfeldig.

Bærum-keeper Christian Bjerke var etter Akinbola Akinyemis straffe, men nådde ikke helt ned. 1-1. Det var også pauseresultatet.

Bærum fortsatt å spille og spille, men uten at de kom til de store mulighetene. I stedet pådro de seg en del brudd i mot, og Kjelsås fikk en del farlige kontringer. Bærum slet med å sette press på Kjelsås-keeper Terje Kirsebom. Bærums sisteskanse, Christian Bjerke måtte derimot gjøre fem kvalifiserte redninger.

Må skyte mer

– Grunnspillet vårt er veldig bra. Vi gjør i det hele tatt mye bra. Vi dominerer banespillet, og har vel 65 prosent ballbesittelse. Selv om Kjelsås liker å ligge lavt, tviler jeg på at de liker å bli spilt så lave på hjemmebane som de ble. Men vi sliter med å tre igjennom, sliter med å produsere farligheter. Den siste penetrerende pasningen mangler. Det ligner på en hjemmekamp, på måten vi dominerer på, men i motsetning til det vi har for vane å gjøre på Kadettangen, altså å skape noe foran mål, så greier vi ikke det i dag, sier Sandbu.

Bærum spilte ball fra ving til ving, gjennom midtbane og tilbake til forsvarsleddet og opp til kantene igjen. Men uten å skape trykk.

– De liker å ligge lavt og ligge å skyve. Da blir det litt sånn. Og det vi mangler er ikke noe revolusjonerende. Vi mangler å skyte, vi mangler å fullføre løp inn i boks.

Det så i det hele tatt ut som om alle ønsket å slå en ferdigscoret pasning, og når muligheten ikke bød seg, så spilte man hjemover igjen.

– Etter kampen forbannet jeg meg sjøl for ikke å ha tatt skuddet da jeg hadde muligheten. I stedet spilte jeg til en medspiller i bedre situasjon. Vi mangler litt kynisme, vi mangler et ønske om å score «stygge» mål, vi må bli litt mer «gærne» – bare stupe inn i boksen med fandeinvoldskhet. Å skyte når muligheten byr seg, for eksempel, for enten blir det mål, en retur eller en corner.

Bærum-kapteinen velger likevel å se det positive i en kamp de burde ha vunnet.

– Vi er på bortebane mot et vanskelig lag og dominerer banespillet totalt – og det er veldig viktig å ta med seg. Det bor veldig mye ferdigheter i laget. Det mangler bare litt av det jeg nevner.

Kampfakta

11. mai 2013 2. div. avd. 1 Kjelsås (B) 1-1 (1-1) Grefsen stadion

Christian Bjerke

Sebastian Troupe
Edo Colic
Babs Akinyemi
Simen Juklerød

Lars R. Sandbu
Eirik Nervold
Marius Lundemo

Amahl Pellegrino («Moa» Mahnin 66.)
Erblin Llullaku (Jonas Tekle 78.)
Daniel Berg

Mål: 0-1 (30.) Daniel Berg, 1-1 (str. 34.) Akinbola Akinyemi
Gult kort: Mads Knedal (Kjelsås)
Dommer: Ola Skjørli Oterhals (Rennebu)
Tilskuere: 152