Herrer B: På med arbeidsklærne!

Bærum SK B- Oppsal IF B 2-1 (2-0)

Fordi det er «høykultur» nede på Kadettangen så var siste kamp før ferien flyttet ut til Lommedalen. Vår vennskapsklubb som alltid stiller velvillig opp om vi trenger noe! Takk skal dere ha!

Når vi ankommer anlegget så er det kun knott og mygg der. Til gjengjeld flere av de enn innbyggere i «Dar`n». Så på med litt krem, så noen forberedelser inn mot kamp. Og SÅ er vi i gang

Ulven lurer i tjukk-gresset ovenfor?

Oppsal starter best- vi er effektive

Før runde lå vi nest sist og gjestene plassen over oss. Så vi forventet en jevn kamp, men der vi stilt odelsgutt-alder, stilte de blå med folk som regnes som besteforeldre her ute på landet. Jeg vil i alle fall gjette at de i snitt lå 5-6 år over oss med dertil studielån, mot våres nylige konfirmanter.

At de eldste er eldst (og best) er tydelig i innledningen. Vi blir presset bakpå og i det første kvarteret har vi knapt ballen mer enn to, toppen tre, trekk. Gjestene fra østkanten har spill, men ikke all verdens av sjanser.

Sin første store før de etter kvarteret spilt, men Kuba er kjapt ute og avskjærer vinkelen. Dobbel smultring står seg. Dessverre var det 1 km til nærmeste felleskjøp, så det ble verken korn eller is på oss tilskuere i dag.

I påfølgende minutt er Oppsal nære, da de nærmest etablerer powerplay i vår boks. Men vi har Kuba bakerst, og han har en sen vårrengjøring i vår målgård.

Så mot spillets gang så kommer vi lynkjapt i angrep. Egentlig vår første sjanse. Sistemann på den er gutten som har brukt mange år her opp på anlegget: Ludvik H. Med storfamilie på tribune, så er det mulig at odelsrett tilfaller han nå foran neste på storebror. Et vakkert skudd og med det er vi i føringen.

Nærmest fra avspark, vel i det påfølgende brudd så kommer dagens vakreste angrep. Vi bryter på midt, bygger opp langs kant, tilbake til midt og inne i feltet finner vi «Comeback-Jon-Kanon» som gjør det han har gjort i årevis for oss Gule «Smock i mål» 2-0.

På to angrep med under to minutter i mellom så har vi unge yppet oss og med freidig mot ikke bare skårt en, men to. Her snakker vi effektivitet, ikke ulikt servicen til Bærum Rør – Alle typer VVS oppdrag (baerumror.no) som også fikser det meste!

«Mål preger kamper» sies det. Av hvem vet jeg ikke, men jeg har hørt det. Dog så hører jeg mye rart, men det er en helt annen sak. En helt annen kamp blir det dog ikke,. For Oppsal gir seg ikke selv om de har fått en kalddusj i +22.

Allikevel ledet an av Oskar H i sin foreløpig siste kamp (GO HOOKIES!) så holder vi stand inn mot pause. Der fan-klubben til banens yngste – Mathias Ø- tar sine elektriske sykler og freser av gårde til den lokale landhandleren.

Innsats, pågangsmot og flaks!

Om Oppsal startet 1.omgang bedre, så er de dominante nå. Om det er noe lokalt gress, taktikk i garderoben eller en kombo vites ikke, men det er full trøkk og entusiasme fra første spark. Vel, andre da vi hadde avsparket.

Nå skaper de sjanse på sjanse og tidlig i 2.omgang så er utrolig at de ikke skårer når et av deres skudd treffer tverrligger, så Kuba og så strek før redning. Denne så vi alle inne, både en og to ganger. De sortkledde derimot dømmer ikke mål, og vi kan puste ut samtidig som vi da inhalerer knott og mygg.

Oppsal har mye nesten. Det er innlegg, enkeltmannsprestasjoner og alt i mellom. Fellesnevneren er at det vil seg ikke. Så åpner det seg rom jo lengre ut i omgangen skrider av sted. Sånn cirkus i det 73 minutt så kunne vi avgjort med «fir-toms»-spiker i kista, men nå er det vår tur til å treffe den øvre stolpen.

Med 10 minutter igjen og på sjanse «numero ocho» så skaper Oppsal spenning når de får ballen i mål. Fra kant og kort hold gjøres ingen feil. Nesten like pent som vårt mål nr 2.

Nå er ikke tavla i bruk, men de rundt 50 som ser på vet det står 2-1 og det er 10 minutter igjen.

Oppsal jakter flere mål, mens vi i skogkanten møter noen lokale som enten jakte elg, ulv eller noen å gå på fest med. Antrekket er vel likt uansett anledning.

Nå i sluttminuttene så imponerer gutta med. Det har alt blitt lagt ned mange kilometer (også uten el-sparkesykkel). Men tydeligvis har de krefter igjen. Samtidig er de smarte i valgene de foretar seg. Vi unngår de farlige bruddene og vi får senket tempo ved å søke dødballer.

Så noe skikkelig press kommer aldri og når klokka viser 22 blank på mobilen så blåser dommer av. 2-1 seier, der vi vise pågangsmot og har både innsats så vel som en dose flaks. Rekker jeg hjem til sivilisasjonen så skal jeg slenge inn en vikinglotto-kupong.

Summa Summarum

Vi blir presset av et eldre lag, men står kompakt i det defensive. Vårt offensive spill er flotte kontringer der både Ludvik og Jon avslutter godt oppbygde overganger. 2-0 til pause

Oppsal presser veldig det første kvarteret av 2.omgang, men vi holder unna. Utover omgangen har vi også sjanser. Primært på kontringer.

Til tross for redusering med brukbar tid igjen, så er vi smarte og har krefter nok til å ro i land en viktig seier.

Takk for alle fine år i klubben Oskar og LYKKE TIL videre i USA!