Herrer B: Årets første tellende ga ikke uttelling

Asker Fotball B- Bærum SK B 1-1 (1-1)

På dagen for Wrestlemania 38, så skulle vi kjempe om årets første poeng når vi for andre gang i år møter Asker (den første var en treningskamp som Asker vant 1-0 Herrer A: Et steg opp i jevn kamp | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

I dag ventet senior B. Det vil si…i dag ble det utelukkende to juniorlag som møttes. Det skyldes regler om spilleberettigelse for A-lagene til kommende helgs seriestart. Dog ingen «Graad og Tænders Gnidsel» av den grunn. For begge klubber har gode juniorlag, og flere får nok også spille A-fotball i løpet av sesongen.

En avslappa gjeng før avspark

Så på med «Triumfmarsjen fra Aida» for årets første tellende kamp – nå skulle vi ta med oss tre poeng fra Føyka

Aida har som kjent fem (neida, det har den ikke. Skulle sjekke om du følger med), fire akter. Dagens kamp kan oppsummeres med at vi selv om vi hadde hørt opera av komponert av Wagner, så hadde selv det ikke gitt oss nok tid til å skåre. Være seg fire eller åtte akter.

For det ble mer sløseri her enn når 1.årsstudenter får stipend for hele semesteret i en og samme utbetaling!

Til kampen- vi er hakket bedre…

…ikke i hele 1.omgang. Innledningsvis er det så mange feilpasninger fra begge lag at det hele minner mest om hvordan united er om dagen/året/tiåret? Såpass ille var det faktisk. Sjelden mer enn to, i høyden, tre trekk før det ble balltap. Både til det andre laget, eller ned i skråningen med bekk, kvist og våryr hoggorm.

Fox News har fått en norsk avdeling? Asker ledet riktignok 1-0, men først etter 23 minutter

Så etter kvarteret klarer vi å komme til noen sjanser. Ingen store, men såpass at med riktig kaliber kunne det blitt mål. Skal vi dog prøve å forklare bom med Ola Lundes egne ord ville det blitt «flere knepp til høgre og veldig lågt» – og det skyldes ikke kun vinden, for selv om – I guess we are not in Kansas anymore, så var det ikke så sterk vind på Føyka som på slettene i den delen av USA man gjerne flyr over (med eller uten røde magiske sko).

Fra 20 minutter så er Asker i sin beste periode (i kampen). Den varer sånn cirkus 10 minutter, men til gjengjeld havner vi bakpå slik Statsbygg gjør på alle sin estimat for sine prosjektet. For å gjøre det verre sett med gule øyne (og jeg snakker ikke om øyekatarr da), så er vertene effektive. De tar ledelsen etter ca 24 minutter når vi blir vel passive på en dødball.

På bakerste der dukker en Asker-spiller opp som nissen på julekvelden og pirker inn 1-0. Vi gir de en gavepakke som de tar vare på.

HER like etter at Asker tok ledelsen 1-0 (23 min)

Kun minuttet etterpå burde vi utlignet, men det vil seg ikke. Ballen treffer keeper, stolpe, for så å trille bak keeper på strek før den blir avklarert. Utover omgangen har vi en rekke dødballer, men vi er ikke dyktige i avslutningene. Så med minuttet igjen til pause, så setter skribent kurs for kakebordet og snur fokuset vekk fra kunstgresset.

Så da er det selvsagt da det skjer- vi utligner! På en heading signer Jasper Jacobsen. Når jeg snur meg mot banen så ser jeg iherdige protester for hands i forkant. Det skal jeg ikke ta stilling til av to grunner:

  • Jeg så ikke stuasjonen
  • Hvem vet hva som er straffbar hands lenger?

Morten Langli – Hands – YouTube

Handsregelen er like utydelig som reglene for valgkampstøtte i USA etter at Høyesterett gjorde det mulig i FEC v Citizens United. Hva kan gis, av hvem og under hvilke forutsetninger? Slik er det med hands og…intensjon, avstand og stilling.

Ulik reaksjon etter vår utligning- naturlig nok.

Det ubestridelige faktum er at 1-1 står seg til pause og det er sånn noenlunde greit. Vi har de største sjansene, men det er ikke snakk om noe City mot united her. Mer Bengals mot Steelers.

Det vil seg ikke

Juniorgutta møtte Asker jr tidligere i vinter i en kamp vi tapte 0-1 etter å ha dominert. Nå var det riktignok 1-1, men fra tribunehold satt vi med en vond magefølelse. Av flere grunner enn at skribenten hadde spist kokosbolle til frokost.

Vi klarer å forsvare oss godt sett borte fra noe rot i de første 5 minuttene. Utover omgang slår Asker mest langt, og da har vi kontroll i bakre rekker. Offensivt er det glimt, og spesielt etter 60 minutter burde vi skåra. Alene fra 5 meter bommer vi slik kun Viktor Hovland kan gjøre det på 1-meters putter.

Her får Magnus Rødseth et riktig gult kort…kunne nesten vært rødt.

Etter hvert så finner vi ikke helt ut av Asker. Det meste fra oss kommer langs kant, som sett i ettertid burde ha vært nok, men det vil seg ikke. En kombinasjon av dårlig siste touch og god keeper medfører at vi ikke kan få bokført mer enn det ene målet.

Ei heller Asker, så da betyr det 1-1 i årets første poeng og ett poeng med hjem. Da kjennes det passende å spise på McDonalds, for vi fortjente verken Døgnvill-burger eller gratis parkering når vi selv ikke klarer å sette sjansene.

Vi førte deler av kampen og hadde de største sjansene, men omsatte de ikke. Da ender det med 1-1

Kjølige kampfakta:

Asker B- Bærum B 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Nissen-Lie (25 min), 1-1 Jacobsen (43 min).

Gule kort: Rødseth (69 min), Lorkiewicz (83 min).

Tilskuere: 82 stk- ikke alle holdt varmen med pledd.

Asker 2 – Bærum 2 – 03.04.2022 12.30 – Norges Fotballforbund