Herrer A: Medvind i seila!

Bærum SK- Alta IF 2-1 (0-0)

Vår fjerde kamp for året, og etter tre tap så var vi rundt 130 på tribunen spente hva vi ville få til i dag- og hva vi ville møte (for Alta er så langt svake borte). De som brukte lørdag ettermiddag her på «Kadda» slapp P-bot, fikk noen svar- og oppleve veldig mye dramatikk

Mathias Ødegaard Aasen og Bård Heggset ut før kampen – «Matti» er 15 år, alltid spilt i Bærum og fikk være med troppen etter mange gode prestasjoner på G19 og Herrer B

Lovende åpning!

I innledningen, sånn cirkus første 15, så er vi bedre. Alta ligger lavt, vi har ball. Så har vi et par-tre halvsjanser første kvarteret. Så blir det noe jevnere i ballinnehav, uten at de store sjansene skapes av noen. For vår del er det halvsjanser, mens for gjestene så blir det knapt noe mer enn en flau bris.

God defensiv kontroll!

Så vi kan glede oss over god defensiv kontroll, mens vi ser at offensivt så vil det seg ikke helt. Fra 20 meter og inn så er det like vanskelig for oss å skape de store sjansene, som det er for kommunen å lage nok parkeringsplasser her i området.

Når dommer blåser til pause så er det helt okay med uavgjort, slik været var her. Sol ja, men sur vind. For vår del ett lite overtak, uten at det ble skapt mer enn en stor sjanse (etter 10 min som keeper redder til corner).

Gult til Haugen

45 minutter med skader, drama og «happy ending»!

Jeg kunne nærmest «copy pasted» det jeg skrev om 1.omgang når jeg skal beskrive de første 10-15 av 2.omgang. For kampbildet er slik at vi har mest ball og noen halvsjanser. Fra tribunehold så kjenner vi på to ting: en vordende forkjølelse, men dernest også et reelt håp om mål.

Så kommer jo målet etter 63 minutter. Dessverre feil vei etter kommunikasjonssvikt hos vår midtbane, som fører til balltap og tellefeil. Det takker gjestene for og benytter seg grådig fra «sjansefatet» vi byr de opp til.

To touch senere og 0-1 er et surt faktum. Nå er det virkelig «nordavind fra alle kanter«. Så skal jeg ydmykt innrømme at jeg også, som Ludvig i Flåklypa, begynte å la de pessimistiske tanke få bo rentefritt i hodet.

Nede for telling- heldigvis ingen TKO å snakke om

Gledelig nok så reagerte våre Gule ikke på samme vis. For det er tross alt ca en halvtime igjen. Den kunne vært brukt til enten surmuling, se en episode av Hotel Cæsar- eller på å forsøke som ETT lag. I dag valgte våre alternativ C) Vårt lag.

Samtidig selv om vi vil, så betyr det ikke at vi får til. For Alta kan mer enn å blokkere utbygging av vassdrag. De kan også blokkere vår vei til mål. Heldigvis for oss så fikk dagens kamp samme utfall som nevnte utbygging! Når vi maler på, så vinner ofte innsats og etter to bytter i verdensklasse, så kommer vi mer til langs kanten.

De to nevnte innbytterne står bak utligningen like etter innhopp, for:

1-1 etter 82 minutter når Andreas Skattum Nordby gjør som Tom Brady har gjort i 20 år. Sender en laserpresis pasning som finner Sylvin Ilolo på hodet og som selv sier «sist jag scorade på hovudet var pa landslaget pojk 16″. Akkurat her og nå lever vi veldig godt med målet uansett om du er luftens baron eller ikke Sylvin! Timingen på målet er «klockren»!

Sylvin satte preg.no og kom seg ut fra Tights.no situasjoner fra sin kantplass

Alta innser, som i 1980/1 og 82, at de ikke kan vinne. Men virker tilfredse med uavgjort, så de legger seg bakpå i håp om å sjekke inn ett poeng på hjemreisen i morgen via Gardemoen.

Vi er sultne på (bl.a.) poeng, og jager videre. Kreativitet langs kantene gir innlegg, men sluttproduktet uteblir. Så vi er på overtid i vår jakt etter mål. Som de som jakter ulv i Hedmark, så blir vi litt vel ivrige og jager/jakter for mye etter mål og ulv.

Så vi etterlater oss 1/3 av Mongolia i bakrom når klokka viser 91 minutter. Igjen er vi heldige, for Alta sin kontring er som Mongolia, en vandring i ørken. vi bryter ballen og nå finner vi både vann, gull og en ensom Nordby som blir spilt fri i deres bakrom.

Nå har Gobi blitt erstatta med Sahara her ute, men heldigvis ser dommeren ingen hallusinasjoner når Nordby blir felt alene med keeper. Det er «elfmeter» og vi har matchball når kaptein og potensiell frelser Lars Slemdal går frem mot ballen.

Vår egen Moses brenner faktisk straffa, men fordi han har fart ikke sett siden Warholm i Tokyo-OL, så er han først på retur. 2-1 og Lars leder Bærumsfolket ut poengtørken som har vart i tre kamper. Nå blir ørkenvandringen etter poeng i stedet erstattet med en tur til Folkebadet Sandvika (sandvikafolkebad.no) for god mat og drikke!

Keeper redder, men ballen spretter vår vei tilbake til Lars som…
…feirer 2-1 seieren like etterpå 😉

2-1 seier og årets første 3-poenger feires på vårt eget vannhull Folkebadet Sandvika (sandvikafolkebad.no)

Summa Summarum

God åpning, men vi skaper lite. Utover omgangen jevner det seg ut, men til felles har vi at det er få sjanser. Vi har nok den største, men 0-0 til pause.

Så kommer en ok åpning igjen, men dessverre gjentar mangel på sjanser seg her og. Så Alta tar ledelsen midtveis, før vi med en sluttspurt siste 10 minuttene både utligner og snur kampen. Årets første 3-poenger takket være herlig lagmoral og kloke bytter!

Kule kampfakta:

Bærum SK- Alta IF 2-1 (0-0

Laget: Midtgarden, Haugen, Zalo, Slemdal (K), Eng Strand, Hauger, Nygaard, Arvesen, Bransdal, Sørensen, Jatta

Bytter: Nordby inn for Nygaard (48 min), Ilolo inn for Hauger (76 min), Grimstad inn for Jatta (86 min)

Mål: 0-1 (62 min), 1-1 Ilolo (82 min), 2-1 Slemdal (90 min)

Gule kort: Haugen, Eng Strand

Tilskuere: 129 som fikk oppleve fotballdramaet!

Dagens Comfyballsgutt: Sander Eng Strand

Sander Eng Strand har hatt en fin helg med bursdag, knallkamp og halve slekta/Hamar på tribunen!

For øvrig gledelig med tallrikt besøk fra G19, G16 og G13 på tribunen!