Herrer A: Vi knakk aldri Asker-koden

Bærum SK- Asker Fotball 0-1 (0-1)

Fotball er et spill det kan være vanskelig å forstå seg på. I oppkjøringen fikk vi grisebank 5-0, før vi på vårparten vant 4-0 over Asker. Spillere har kommet og gått for begge lag siden da, men stammen var intakt.

(Fra kampen i høst 2018 så har Asker kun 1 -en- spiller i troppen som var med i dagens tropp, mens vi hadde fem).

Så hva kunne vi forvente ut av denne kampen? Normalt blir det drama og mange mål. I dag ble det den sedvanlige dosen drama, men kun ett mål. Selv om begge burde skårt.

Drama fra start

Vi starter kampen offensivt og etter rundt syv minutter så spiller vi Chima fri. Askers keeper, Thomas Lia, er offensiv. På hjørnet av 16meteren så løper han i Chima og fisketuren ender med Chima i garnet og rødt kort.

Dette preger resten av kampen.

Asker ligger godt kompakt og vi klarer for sjelden å være i nærheten å knekke Asker-koden. Ikke ulikt hvordan kampbildet var når vi slo Alta sist.

Begge lag har sjanser, men vi har spillet de første 30 minuttene. Gradvis kommer Asker inn i kampen, og på slutten av 1.omgang er de best. Da skaper de noen gode sjanser utifra godt oppbygd spill, og det er ikke så mye å si på at de skårer når stadionuret viser minuttet før pause. En skåring som forandrer kampbildet, ikke bare utifra det (visstnok) er viktig å skåre mål i forball, men det kom på et psykologisk drømmetidspunkt.

Faktisk kunne de doblet antall mål før pause, men vi har marginene med oss.

Muren holder stand

Ikke bare den kinesiske. For mongolene har ikke angrepet Kina med suksess siden Song-dynastiet holdt stand på 1280-tallet. I dag snakker vi om Asker.

Like heroiske, godt organiserte og giftige på overganger. Denne «treenigheten» er forklaringen på hvorfor Asker vinner i dag. For jeg tviler på at den ekte treenigheten bidro sterkt. For om det var noen som hadde marginer imot, så var det de blåkledde gjestene.

De hadde de største sjansene (primært på overgang naturlig nok). Bl.a treffer de innsida av stolpen på et fint angrep langs kanten.

Vi treffer også metallet med en heading like før, så for all del. Man kan sukke og akke seg over det som aldri ble. Dog fører det aldri til noe godt.

Vi burde gjøre som Rwanda etter 1994, og rette fokuset på fremtiden. Det fungerer helt utmerket her nede, og det er den rette veien å gå også der hjemme.

Summa summarum

Så vinner Asker fortjent så vidt jeg kan se fra min stream dagen derpå ca 11000 km borte. Kampen blir preget av det tidlige røde kortet, og all honnør til et godt organisert og arbeidende Askerlag som vi aldri klarer å knekke koden til.

Allikevel positive momenter:

*Leo Cornic spiller sin andre kamp, og sin andre gode kamp.

*Kot Tafese er endelig på banen igjen og han får vi bruk for i en lang høstsesong.

*Vi ser bedre ut defensivt enn på vårparten.

De tørre kampfakta:

Bærum SK- Asker Fotball 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Berg Hestad 44 min

Laget: Midtgaarden (K)-Nilsen-Kiil Olsen-Cornic-Grimstad-Berg-Rønning Olsen-Markus-Kidane-Chima

Bytter: Kot Tafese inn for Chima 62 min – M. Berg inn for Rønning Olsen 67 min – Berre inn for Grimstad 87 min

Gule kort: Grimstad 45 min (første kortet)- Sørensen (andre kortet) 52 min

Tilskuere: 250.

Dagens tankekors: Med så hyppige utskiftninger av spillere, så er det ikke rart man ikke trekker det lokale publikum. Asker med kun en i troppen fra i fjor, og vi med fem.