Herrer A: Vi får betalt for moral…igjen!

Bærum SK – Sotra SK 2-2 (0-1)(

Vi var verter for laget som har overrasket mest positivt i år, Sotra Sportsklubb. Godt drevet av ringreven Tommy Knarvik. Så vi visste på forhånd vi hadde hendene fulle med oppgaven om ett, men helst tre, poeng.

Sotra hører hjemme!

Nå som man har passert såpass mange kamper, så hører man hjemme der man ligger på tabellen. For Sotras del en respektabel plass litt over midten. Vi som så kampen så tidlig hvorfor. Et velspillende lag, med raske offensive våpen.

Så vi fikk nok å stri med. Godt å se var at gutta hadde nullstilt seg og var klare for oppgaven i seriekampen. Det ble lagt ned blod, svette, men ingen tårer! Samtidig ble oppgaven tøffere når Jan Aubert må ut med hamstringskade etter kun 11 spilte minutter. Når også Joakim Nilsen må ut etter «noen-og-tjue», så var vi ikke høye i hatten.

Kanskje noen tydde til tårer når Sotra tok ledelsen etter halvtimen? I alle fall var det et faktum at vi for ente gang slapp inn først og måtte sparke nedenfra og opp.

Begge lag kunne/burde skårt mer før pause, men det skjer nå engang ikke. Så da kan selv en enkel elverumsing holde kontroll på måltavla, og det sto 0-1 halvveis. I en omgang vi var med, men Sotra hadde vunnet på poeng 10-9 hadde det vært boksing (uten korrupsjon).

Vond start…så:

Oppskriften på 2.omgang er ganske lik den første. Sotra litt bedre, litt hvassere og de kommer da også først på måltavla også i denne omgangen. Etter lang regnerunde, kalkulator og en ringerunde blant de lærde innenfor matte, så kom vi frem til at 1+1= 2. Altså 0-2 til gjestene i helhvitt.

Flere av oss på tribunen fleipet jo med at det var dette vi trengte for å komme tilbake. Lite visste vi at det viste seg å være troll i ord!

For tredje strake kampen så viser gutta at ingenting tar fra de troen på å komme fra kampen med utbytte (i form av poeng).

Vårt første kommer like etter at Sotra skåra sitt andre. For vår del er det Markus Attila som er sistemann. På en ball som havner i feltet og fra 10-11 meter gjør han ingen feil. Det er 30 minutter igjen og vi vet så godt fra solfylt tribuneplass at alt kan skjer nå!

Dog er det mye som ikke skjer. Ingen ler av Brexit-vitsen min, vi blir ikke utsolgt for pølser og ingen jubler for 7 rette i Lotto.

Derimot så kommer det jubel for at vi også for ente gang kommer tilbake. 2-2 sitter langt inne, men det skjer like fullt! Vi skriver 88 minutter. Før det har Sondre Midtgaarden holdt oss inne i kampen med en rekke gode redninger, og redaksjonen gir han masse fantasy-poeng for det!

Tilbake til 88 minutt, så oppstår målet etter en corner. En Sotraspiller er uheldig og ballen havner i egen kasse. Selve målet er tilfeldig, men innsatsen vår bak målet er ikke.

Er også det jeg tar med meg som mest gledelig fra denne kampen. For gutta viser samhold og tro som kun er matcha av mormonerne når de gjennom et forlik mellom Sen. Clay, Sen. Douglas og President Fillmore ordnet Utah som egen territorium i 1850!

Begge lag kunne med noe flaks fått et siste mål på slutten, men ingen vant som nevnt 7 rette i Lotto, og ei heller denne kampen. Det endte 2-2.

Nå venter Fram Larvik på onsdag kl 1800 der nede. Da er skribenten ca 40 mil øst for Beijing og tør ikke love godt nok nett til å dekke kampen. Men som gutta har vist i kamp etter kamp, man skal jobbe for å få det til!

De tørre kampfakta:

Bærum SK- Sotra SK 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 (29.) Jone Rugland, 0-2 (54.) Frederic Falck, 1-2 (56.) Markus Attila, 2-2 (88.) Selvmål

Bærum: Sondre Midtgarden – Joakim Amandus Nilsen, Aaron Kiil Olsen, Lars Ivar Slemdal (K), Christian Hanche-Olsen – Jan Aubert, Martin André Berg –Kristoffer Sørensen, Daniel Berg, Adonai Kidane – Adrian Rogulj

Innbyttere: Markus Attila i 12. min for Aubert. Simen Lyngbø i 28. min for Nilsen, Chima Ifejilika i 69. min for D. Berg.

Gule kort: Christian Hanche-Olsen, Adrian Rogulj Bærum. Kristoffer Bidne, Andreas Fantoft, Sotra.

Tilskuere: Ca 100. De fleste satt i skyggen.