Herrer A: Underholdende drama endte med poengdeling!

Bærum SK A- Levanger FK 2-2 (2-2)

Den utsatte serieåpningen grunnet flytrøbbel ble spilt i ettermiddag, mot ett hittil ubeseira Levanger (3 uavgjorte og 1 seier), mens vi kom har Herrer A: Medvind i seila! | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no) etter seieren mot Alta sist lørdag.

Dagens kamp ble fysisk og fullt av sjanser, med rødt kort og fire mål- så «husskalden» fikk nok av situasjoner å rable ned underveis.

Stamstedet Folkebadet før kamp!

Tut og kjør!

Helt i starten så var det bortelaget som presset på. De første 5 minuttene ser ut som ett langt «box play» i ishockey (undertallsspill). Vi klarer å ri av Levangers press og fra da av har vi selv noen angrep. Dog så når vi kommer inn i boks så er ikke siste touch eller bevegelse i samme stil som forløpet.

Etter 18 minutter kommer en situasjon der to veteraner hjelper en annen veteran. For Henning H er uheldig med touch og «trønderne» skyter fra 16-meter. Her redder først Sondre, før en farlig retur blir blokkert av kaptein Lars. Ballen havner ut til innkast…

…og det er veldig få som pleier å rope «innkast er mål» uten å bli stempla som tullerusk. Rent teknisk kan jo ikke innkast bli mål, men et smart ett kan føre til det- og det er akkurat hva som skjer her etter 19 minutter.

Kjapt, en touch og så påfølgende innlegg heades i krysset. 0-1 til de røde-hvite. Sett ut i fra spill og sjanser hittil i kampen, så er det nok rettferdig, for de av dere som bryr dere om slikt.

Halvveis ut i omgangen så kontroller vi ball, vrir til venstre og der skjærer Sander Eng Strand som det skulle vært siste indre på 10.000 meteren i Heerenveen. For man skulle nesten mistenke at sko er erstatta med klappskøyter så hurtig som det går for Sander på sin vei inn mot bortelagets boks nå.

Da fikk jeg endelig et påskudd for å bruke dette bildet- beklager Sander!

Fra kort, og skrått, hold så spilles ballen til en jagende Lasse Bransdal som er ekte måltjuv og setter den inn!

1-1 på et godt oppbygd angrep!

Så tar Levanger tilbake ledelsen ikke så lenge etterpå, når de slår en lang pasning/klarering med håp om noe. Egentlig er vi i overtall bak, men vi bommer på heading og står for høyt med de bakerste. Da ender det med en løpsduell som vi taper. Sondre Midtgarden er offensiv, men Levangers spiss har overblikk og følsom fot.

Som for oss er en lei kombinasjon og 1-2 lyser på tavla etter 28 minutter.

Etter rundt 35 spilt, så bryter vi et Levanger-angrep ved «skøyte-Sander», og ballen havner hos Kristoffer Sørensen. Som gjør sin beste Marshawn Lynch-improvisasjon og løper fra ene siden og helt til «TOUCHDOWN» på motsatt ende. 2-2 og alt i alt er det riktig resultat ut ifra det man måler slikt ut i fra.

Som også står seg til pause, så man skal ikke klage på underholdning og prestasjoner. Derimot kan man klage på vind og vær.

Vi klarte ikke utnytte overtallet

«To mot en er feigt» ble det sagt når man lekeslåss i barndommen. Hva da med 10 mot 11? For det skjer tidlig i 2.omgang når Bojadzic blir utvist. Han har gult fra tidlig i 1.omgang, og får sitt andre gule når dommer mener han filmer for å få straffe etter 55 minutter.

Derfra Levanger gjør slik Chelsea spilte under Mourinho. Rett nok er bussgarasjen i Bærum kommune plassert 10 km unna «Kadda», men det blir et kompakt bortelag vi må finne ut av med drøye halvtimen igjen.

Spoileren finnes alt i overskrifta og jeg skulle ønske jeg kunne dikte opp sjanse på sjanse. Skylde på alt fra Erna, Jonas og uflax. Men med fasit i hånd noen timer etterpå, så er det i grunn oss selv som må erkjenne at vi ikke var gode nok i denne fasen av spillet.

For vi blir med på situasjoner som bildet under viser når Levanger søker etter å drøye tid. I tillegg så går det slettes ikke fort nok de gangene vi har ball. Noe skryt kan vi sende med Levanger på vei hjem for fysisk spill og god defensiv struktur. Allikevel har vi noe å jobbe med når overtallsspillet vårt ser ut som årets utgave av Detroit Red Wings.

Kampen ble veldig oppstykket da man skal klage på alt fra rente, avgjørelser og vær.

Det som gledes mest i dag er at vi gir nok en unggutt sjansen på A-laget. I dag fikk Rafael Sorter sin debut i PostNord. Det gledes at vi har folk som Rafael og Mathias som kan ta over når vi vet Henning, Lars og Sondre kan måtte gi fra seg stafettpinnen engang etter 2044.

Rafael Sorter inn til A-lags debut!

2-2 ender det etter en sjansefattig 2.omgang der vi aldri klarer å løse opp defensiv struktur hos «trønderne».

Summa Summarum:

Vi havner bakpå både i spill og på resultattavla. Etter 0-1 så kjemper vi oss tilbake i kampen og vi utligner halvveis med Lasse. Så tar Levanger ledelsen på nytt når vi etterlater oss mer bakrom enn hva det er ørken i Mongolia (1/3 for ordens skyld). Nok en gang slår vi tilbake, og får 2-2 når Kristoffer legger inn en jobbsøknad som «runningback» i NFL.

De siste 45 er mer fysiske og sjansene avtar i takt med temperaturen i badevannet. Det fordi vi ikke har nok balltempo og da blir det vanskelig å løse opp et kompakt forsvar hos gjestene.

Kampfakta:

Bærum SK – Levanger FK 2-2 (2-2)

Laget: Midtgarden- Grimstad- Slemdal (K), Zalo, Haugen, Hauger, Sørensen, Arvesen, Eng Strand, Bransdal, Jatta

Bytter: Ilolo inn for Grimstad (78 min), Myrmo inn for Arvesen (82 min), Sorter inn for Jatta (89 min).

Mål: 0-1 (19 min), 1-1 Bransdal (24 min), 1-2 (28 min), 2-2 Sørensen (35 min).

Gule kort: Jatta

Rødt kort: Levanger ved Bojadzic (56 min)

Tilskuere: 101

Dagens Comfyball-spiller ble Kristoffer Sørensen