Herrer A: Tre poeng…til slutt

Bærum SK- Alta IF 3-2 (1-1)

Vår 21.kamp for året. Motstander var Alta, et lag vi tapte 1-2 for tidligere i sesongen. Fordi vi har god flyt på hjemmebane, samt at Alta hadde tre sentrale forfall og en etablert plassering midt på som ikke alltid er like motiverende å spille for, så var vi optimister før start.

Vind i flaggene foran kampen.

Alta best i innledningen

Vi er hyggelige verter. Slik er vi på vestkanten. Dog vel gavmilde i startfasen av kampen. For vi legger vi oss bakpå og lar Alta stå for det meste av det som ble skapt. Alta har et par sjanser tidlig når vi ikke klarer å klarere i egen boks. Heldigvis er Midtgarden som Dominik Hasek og spreller rundt i feltet. Ved flere anledninger er han sprellemann og får så vidt en lang kroppsdel på ballen.

Vårt første (ordentlige) angrep kommer sånn ca etter 12 minutter. Innlegg fra Løberg på kant og Grønner beregner løpet perfekt. «BANG» i tverrliggeren.

Minutter senere kommer dagens første mål. Gamst legger inn og ballen oppfører seg som i et flipperspill inne i vår boks. På tredje forsøk klarer Alta å hamre inn ledelsen. Svakt av oss å ikke klarere på første, andre eller tredje mulighet.

Alta fortsetter å produsere. De har en farlig corner der ingen får avsluttet, mens deres neste sjanse er en avslutning- i nettveggen. Med en halvtime spilt så lever vi farlig.

Det nærmeste vi er så langt er Grønner sin sjanse og Eng Strand sitt frispark som går på utsiden av stolpen litt senere.

…i det 34 minutt kommer vi ved Eng Strand som skjærer seg inn som han skulle tatt «siste indre» som Sven Kramer selv. Der ser skøyteløperen fra Hamar at Grønner er på løp og Altas nr 5 (Aleksander Bjørnvåg) må holde både i trøye og arm. Det ser dommer og vi får STRAFFE! Samtidig blir det rødt kort på nevnte Alta-spiller.

Fotografen på jobb i dag! Rødt til Alta med påfølgende utligning for oss.

Slemdal gjør seg klar. Vi ringer Southgate.

Kaptein Slemdal går frem og gjør det England sjelden gjør: Skårer på straffe! 1-1
Ballen går til Støre- keeper går i retning Erna.

( MERK: Hvis dere ser på reprisen på direktesport.no legg merke til hoppene som Eng Strand gjør etter pasningen. Forklaringen på hvorfor kan sendes inn til redaksjonen, så får beste forslag ett NRK-krus i premie).

De siste 10 av 1.omgang bølger litt, men 1-1 står seg når spillerne søker ly for vinden. I alle fall syntes vi søringer det blåste til orkan styrke.

Lagmoral betaler seg- igjen!

Kampbildet inn mot pause forandret seg noe etter Alta sin utvisning. Hva en taktikkprat skulle bety for begge lag foran de siste 45 minuttene var de vel 100 besøkende spent på.

Noen timer senere og med video i bakgrunn så mener jeg svaret er at vi kom mer inn i kampen, men den er forholdsvis jevn også i 2.omgang. Rett nok skårer vi først når Haugen har godt overblikk og ser at Løberg kommer på kanten. Ballen slippes til Løberg som tar en leken tunnel og så skyter hardt ved nærmeste stolpe. Ballen sniker seg inn og vi leder 2-1 etter 51 minutter helt ytterst på halvøya ut mot Oslofjorden!

Grønner var god og bidro både på 1-1 (skaffet straffa) og 3-2 (la ballen til Amer).

Stor jubel, det var kun ballgutt Victor rett ved der A-laget feiret som forholdt seg rolig. Dog er 08-gutten City-fan og sikkert vant til at laget han heier på leder 10-0 til pause. Så da forstår vi at 2-1 føles litt snaut.

For oss andre så håpet vi at ledermålet skulle gi påfølgende «boost» og dominans.

Det skjedde ikke! Alta skal ha all ære av arbeidet de legger ned og de får også sitt andre mål kun minutter senere. Her er vi ikke bare passive, men direkte stillestående. For målet kommer når Gamst slår inn fra skrått hold og ingen Gule følger noe som helst av Alta sine bevegelser. Da blir det «tap in» fra 3 meter.

En haug med rullatorer er lånt inn slik at vi kan gjenskape denne på trening til uka.

Rullator eller ei, tallenes tale er tydelig med 2-2 og en god halvtime igjen.

Alta jubler for mål.

Kampen bølger frem og tilbake. Begge lag har (halv)-sjanser. Vi har bl.a et godt forsøk når Eng Strand fyrer av fra 16.meter med feil fot. Vekten av nyanskaffet bart velger jeg å tro førte til at den gikk over.

Feil fot har nok ikke innbytter Amer, som med kvarteret igjen å spille setter inn 3-2. Fra samme hold og sted som Eng Strand litt tidligere. Nå ligger ballen der vi liker den best: bak motstanders keeper!

Alta sin største sjanse er like før slutt, men den settes utenfor når el Ghaouti fyrer av.

Helt på tampen burde/kunne vi satt vårt fjerde. Vi spiller Thorberg fri, men fra 5 meter går den på utsiden av rammene. Så med null mer tid blir det ei heller noe mer drama, som igjen betyr 3-2 seier til oss Gule

3-2 smaker innmari godt!

Summa Summarum

Vi kommer på bakevja i sjanser og i målprotokollen. En «god» tradisjon i år det. Desto mer gledelig tradisjon er at gutta lar seg ikke affisere seg av det. Vi kjemper oss inn i kampen og utligner på straffe etter 35 min. Her får også Alta rødt kort, og det vipper % mer i vår favør.

2.omgang er jevn, men vi skårer på skudd fra 16 meter * 2! Først 2-1, så utligner Alta når vi er passive på en dødball. Før guttas lagmoral viser seg igjen når vi kriger på, vinner ball og Amer fyrer av seiersmålet sånn cirkus etter 75 minutter.

Bra lagmoral, tidvis gode bevegelse og gode skudd. Vi kan bli bedre på pasningsspillet og organiseringen bakover.

Vi er alle enige om at vi hjerteligst tar imot 3 poeng og ser frem mot å bedrive eksorsisme mot nedrykksspøkelse når Fløya besøkes kommende helg.

Så får vi strides om det heter linjemann eller assistentdommer. En kime til konflikt på kommende årsmøte? Selv står jeg last og brast med det oppdaterte uttrykket assistentdommer, men sterke krefter i klubben vil tilbake til 80-tallet med AC/DC, Bonnie Tyler og linjemann.

Morsom kamp for de fremmøte!

Kampfakta:

Bærum SK – Alta IF 3-2 (1-1)

Laget: Midtgarden – Eng Strand)- Slemdal (k) – Frøysa – Løberg – Hauger – Sørensen – Haugen – Moula – Grønner – Ilolo

Bytter: Thorberg inn for Ilolo (60 min), Arvesen inn for Sørensen (69 min), Amer inn for Moula (69 min), Grimstad inn for Grønner (81 min).

Mål: 0-1 (17. min), 1-1 Slemdal str (36. min), 2-1 Løberg (51.min) , 2-2 (57. min), 3-2 Amer (78min)

Gule kort: INGEN (første gang i år).

Rødt kort: Bjørnvåg (35 min).

Tilskuere: 101. Det holder seg stabilt.

Banes beste: Trygve Løberg

Løberg til høyre kan fylle gasolin for 500 kr som BB (Burba til venstre håper vi er snart tilbake fra skade).