Herrer A: Tøff start etter ferien

Brattvåg IL- Bærum SK 3-0 (0-0)

Ferien var over, tolv kamper unnagjort med fjorten matcher igjen å spille. Med alt å spille for slik tabellsituasjonen var. Motstander var Brattvåg, et lag vi tapte for begge gangene i fjor. Så som vordende historiker så er det en ting man lærer den første dagen: «Historien gjentar seg ofte om man ikke lærer av tidligere feil«. – Slik kan tapet forklares i ettertid. For det ble en kjent melodi i den første kampen etter ferien.

Samme utfordring som før ferien

For en ferie kan brukes til så mangt. Noen drar sydover som trekkfugler, andre søker mot hytta. Gutta våre har holdt på i 2 uker før denne viktige kampen. Nå med fasit i hånd så ser man en del trekk som ligner på hva vi gjorde (og ikke gjorde) før ferien.

Brattvåg åpner best, men i løpet av de første 15 minuttene så har de i grunn ingen store sjanser. Men med det første kvarteret unnagjort så smeller de ett skudd i stolpen. Så nå er det på å tide «og komme seg opp i ringa» som visstnok er ett ordtak fra svunnen tid. Ibsen kanskje?

Så gjør vi jo gledelig nok i og for seg akkurat det! For etter det varselskuddet så har vi vår beste periode i 1.omgang. Vi skaper våre to første cornere, før Hauger skyter like over på retur etter corner «numero dos».

Så kommer omgangens største sjanse, og det etter vakkert spill fra oss. Det er en-touch og frispilling frem til 5-meter, men Jatta setter den like over. Nå er vi med i kampen og ferien føles ut som den er unnagjort.

Dog er også tettstedet som er verdens største fabrikanter av vinsjer og styremaskiner ferdig med sin ferie på lik linje med oss. De har en dobbelsjanse etter halvtimen der en god Midtgarden er vår redningsmann.

Så etter overkanten halvtimen så skjer det et par ting som er kjipe for oss Gule. Først får kaptein Slemdal årets fjerde gule kort (som betyr karantene mot Asker neste søndag kl 15). Vondt blir til verre når han like etterpå må av med en skade.

Thorberg kommer inn på midten, mens veteran Hauger flyttes ned til Slemdal sin stopperplass.

På tampen av 1.omgang har vi en solid sjanse. Nok en frispilling, men vinkelen er skarp. Så alle med mattekarakter over 3 fra VGS forstår nå at det ikke ble noen suksess hva avslutningen angår.

0-0 til pause, noe vi kan leve med.

Brattvåg er best der det gjelder

Som nevnt er Brattvåg tettsted (nå Ålesund kommune) verdensledende på bl.a. produksjon av styremaskiner. Hvis man tar de siste 45 minuttene til etterretning, så er ikke fotballaget så hakkande langt bak hjørnesteinsbedfriften.

For om vi hang med i 1.omgang (etter hvert), så kom forskjellen til syne i de siste 45 minuttene. I alle fall på de stedene og øyeblikkene hvor fotballkampene avgjøres. Hvor er det spør du? Innenfor begge boksene er svaret.

De starter omgangen med samme overtak som i 1.omgang. Om ikke større. Vi har nok med å stå imot defensivt.

Står imot gjør vi lenge. Dog så sprekker det bokstavelig talt når Brattvåg til slutt skårer etter 72 minutter. For da er vårt markeringsspill ikke ulikt ett Gutt 9 år lag. På vår venstre side er det like god plass som i Gobi-ørken, men dessverre for vår del så tar Brattvåg sin måltørke slutt nå.

1-0, men det er tid igjen for å få med seg noe mer enn innsjekket bagasje med hjem fra Ålesund og omegn.

Hjemmelaget i gult kunne feire både 1-0, og etter hvert seier med 3-0

Dog så er det vel ingen fare for å «spoile» utfallet når referatet kommer dagen derpå. For til tross for at vi trenger mål, så er det hjemmelaget som står for de største sjansene også etter sin første skåring.

De kommer på overgang etter 77 minutter, der vår bestemann for dagen, Midtgarden igjen redder på flott vis.

Så er det jo kjipt at kampen avgjøres i 85 minutt, sånn apropos Gutt 9 år lag. For etter litt rot utenfor feltet så er det italienske politiske forhold innenfor vår 16-meter. Både en og to forsvarsspillere nøler med å røre ballen…da blir det vanskelig å klarere. Spesielt når de er mye nærmere enn egen keeper. Så med det snapper Obiech hos Brattvåg ballen og kan fra 0.12 cm hold bare blåtuppe den inn bak Midtgarden. – Akkurat her hadde nok selv Mario Draghi vært raskere til beins og hode.

Så nå er det ikke noe mer verken verdt å skrive eller nevne annet enn at det ender med 3-0 etter at vertene skårer etter nok en flott overgang!

Tapet gjorde at vi byttet plass med Brattvåg under nedrykksstreken.

Summa Summarum

Treg start, men vi kjemper oss inn i det sånn halvveis i 1.omgang. Der vi bl.a. har omgangens største sjanse. Samtidig er Brattvåg frempå og det at det står 0-0 til pause er smått utrolig.

Dessverre er 2.omgang ennå mer ujevn i vår disfavør. Vertene starter best og skaper mest. Nok til at de fortjent tar ledelsen etter 82 min, og etter det så kommer det to baklengs til.

Alt i alt ikke noe å krangle på utfallet. Dessverre fikk vi også Slemdal ute med karantene og skade.

Kjipe kampfakta:

Brattvåg IL- Bærum SK 3-0 (0-0)

Laget: Midtgarden, Grimstad, Slemdal, Zalo, Haugen, Hauger, Augdal, Jatta, Arvesen, Bransdal, Ilolo

Bytter: Thorberg inn for Slemdal (37 min), Sorter inn for Ilolo (79 min), Myrmo inn for Arvesen (79 min)

Mål: 1-0 (72 min), 2-0 (85 min), 3-0 (90 min)

Gule kort: Slemdal (må sone neste kamp),

Tilskuere: 177, der 175 av de var fornøyde hjemmesupportere.