Herrer A: Tidlig baklengs ødela- igjen.

Eidsvoll Turn- Bærum SK 3-1 (2-1)

Noen ark er snudd rundt Herrer A, så også det faktum att vi nå møter lag for andre gang for året. Først ut der er Eidsvoll Turn, som før i år var en ukjent motstander (Vi vant 3-0 hjemme).

Vår velkjente åpning

Innledningen er ofte vår akilleshæl, ofte fordi vi blir presset bakover i innledningen av kampene. I dag er det ikke tilfelle, om noe så er vi jevne i banespillet. Dessverre så kommer det likevel en baklengs på kampens første sjanse etter 13 minutter. De kommer langs kant, er «en mann foran» i hele angrepet og da en umarkert spiller får stå på 5 meter så er 1-0 til Eidsvoll et uomtvistelig faktum.

Etter målet så er vi den velkjente posisjonen av å måtte jobbe oss inn i kampen igjen. De 10 påfølgende minuttene er det derimot Eidsvoll som fester et lite grep. Det blir med dødballer, men de er nærmere enn hva vi er.

Så blir bakken til et lite fjell, for halvveis så kommer «grunnlovens menn» i etablert angrep. Først skyter de i stolpen, før de også er først på returen. 2-0 halvveis i 1.omgang.

Etter 32 min så kommer vi til vår første sjanse. Burba skyter, keeper redder til corner som ender ut i ikke noe. Så minuttet etterpå kommer vi til en stor sjanse når Sjøl legger inn til Kvernstuen som demper den elegant, dessverre er ikke avslutningen i samme stil. Høyt over fra inne i boksen.

Høyt rager Zalo like etterpå, for på vår tredje corner så skjer det! Umarkert er han sjef og stanger inn 2-1!

Så etter 40 minutter så er alle tilskuerne vitne til tidenes sjanse i fotball noensinne til Eidsvoll! Alene med keeper fra 25, så 20 , så 15 meter så gjør Eidsvoll spiss ingenting og ballen triller til Midtgarden. Det er det merkeligste jeg har sett de siste 235 årene. Når man ikke skårer der, så skjønner man at det ikke blir noen flere mål før pause. 2-1 til Eidsvoll, noe som er riktig målt i sjanser.

(Bildet fra en vakker sommerdag på Kadda mot nettopp Eidsvoll)

2 omgang

Gutta går ut med tro, trøkk og tæl! Vi presser høyt og får ha mye ball. Dog så er det ikke så mye sjanser som skapes. Som i 1.omgang så er denne omgangens største sjanse tilhørende Eidsvoll. På en overgang så er det en utrustende Midtgarden som hindrer mål. Påfølgende corner ender med ikke noe. Annet enn at tiden går.

Vi får noen dødballer og de er kanskje vårt største håp i jakten på mål og poeng? Bl.a så header vi etter 71 min, men nå står hjemmelaget med en på strek og redder. Så som nevnt så går tiden uten at de som ser på blir underholdt. Det er nerve, men lite annet på Myhrer mellom 70 og 80 minutter.

Så hjelper vi veldig til når Eidsvoll punkterer kampen etter 80 minutter. For vi gjør kardinalfeil fra 5er fotball/myggfotball – «aldri drible uten sikring som forsvarer». Det valget ble tatt nå og vi blir straffet for det.

«Game, set and match» med 1-3.

Summa Summarum

Nok en start som gjør resten av kampen vanskelig for oss. Nok en gang viser vi god moral og kjemper oss tilbake. Dessverre får vi ikke skapt nok til at vi omsetter i mål. Det som skapes er primært på dødballer, selv om Burba viser seg frem i den rene spissrollen!

Kampfakta

Eidsvoll Turn- Bærum SK 3-1 (2-1)

Laget:  Midtgarden- Sjøl-Strand-Slemdal (K)- Zalo- Frøysa- Sørensen- Thorberg- Kvernstuen- Burba- Ilolo

Bytter: Haugen inn for Thorberg (75 min), Grønner inn for Kvernstuen (78 min).

Mål: 1-0 (13 min), 2-0 (27 min), 2-1 Zalo (37 min) 3-1 (80 min),

Gule kort: Eng Strand (5.kortet), Zalo (3.kortet)

Tilskuere: 135 ekte mennesker og 42 pappansikter som «sitter» på skogsiden av stadion!