Herrer A: Tap mot Levanger

Levanger FK- Bærum SK 4-2 (1-1)

Tre kamper igjen og to poeng over nedrykk var utgangspunktet. Så vi var i førersetet før kampen startet. I ettertid så kan vi slå fast at ferdigspilte Levanger i grunn ikke var det. For de bittelitt bedre. I alle fall der det utgjøres størst forskjell: foran mål.

Tett og jevnt

Begge lag er tidlig frempå. Først er det oss som bygger opp fint langs kant og helt riktig etter «fotballboka» legger inn inn foran mål. Der er Jatta nære.

Så kommer Levanger på en kontring, men ballen er litt for lang sett med de rundt 177 tilskuerne sine øyne. Den går inn til Midtgarden. Rett på går også neste sjanse til Levanger kun minutter etterpå.

Det er friskt både på og utenfor banen i innledningen.

Deretter er det vår tur igjen med noen halvfarlige direktepasninger inn mot 16-meteren. De er ikke finjustert, så de går inn til Levangers sisteskanse.

Illustrasjonsbilde fra hjemmekampen: Fotograf Erik Massimo

Første kjipe nyhet for oss kommer alt etter 8 minutter. Det blir ingen baklengs, men Eng Strand pådrar seg gult kort tidlig. En ting er at det er tidlig i denne kampen, men dette var hans sjette slik at hamarsgutten kan gå på skøyter ved Mjøsas bredd neste helg når han må sone karantene mot Træff.

Så i det 12.minutt blir ting enda surere, for Jatta ligger nede. Uten at vi kan ha registrert noen smell. Han har vært småskadet, og nå er vi redde for at han ikke er helt leget. Drama i innledningen vi gjerne skulle vært foruten.

Etter kvarteret så blir det så kaldt som mange frykter det vil bli innendørs med høye strømpriser! Det glipper bak, og på innlegg fra kant så kan Levanger ta ledelsen 1-0 når Gundersen «tapper» inn fra kort hold.

Herfra og ut til pause er vår beste periode. Minutt for minutt nærmest. Dog så uteblir skåringen vi fortjener. Vel, ikke helt. For når vi får frispark etter 42 minutter tar vi en lur variant ved Løvseth som gir inntrykk av å legge inn, men i virkeligheten skyter ned hva nærmeste stolperot.

At det står 1-1 halvveis er nok ganske så riktig bilde på kamp, og håpet om poeng er berettiget!

Illustrasjonsbilde fra hjemmekampen: Fotograf Erik Massimo

KALDDUSJ

Sikkert varmt og godt i garderoben. For tross alt er ikke strømprisene så høye lengre nord i landet. Derimot blir det iskaldt og kostbart mtp poeng når vi slipper inn både 1-2 og 1-3 i løpet av det første kvarteret. Levanger er ikke spillemessig noe bedre, men der vi blir buorm foran mål er de kongekobra. Derfor, når de hugger til så svir det mer.

Med 1-3 og tretti minutter igjen er det fortsatt håp, men vanskelig. Spesielt fordi Levanger har kontroll-ish innenfor egen 16.meter.

Etter 72 min har vi en stor sjanse når ett av våre skudd for en gangs skyld ikke blir blokkert. Vel, ikke blokkert av motspiller burde jeg skrive. For stolpen står i veien.

Så det vil seg ikke, og tiden renner ut som sand i timeglass.

4-1 via tverrligger og inn oppsummerer i grunn kampen.

At vi får en redusering når Jatta presser på et innlegg tar vi allikevel med oss. For selv om det er for lite tid igjen, så kan målforskjellen ende opp med å skille lag over og under den kjipe nedrykksstreken.

Illustrasjonsbilde fra hjemmekampen: Fotograf Erik Massimo

SUMMA SUMMARUM

Jevn åpning der begge lag har muligheten til å ta ledelsen. Det ender med at vertene gjør det når de skårer 1-0 etter kvarteret spilt.

Fra der av og ut til pause er vi gode nok til å fortjene utligningen som vi får i det 41.min på frispark ved Løvseth. Og kanskje vi attpåtil burde ledet med litt flyt.

Mangel på flyt er det i alle fall i de siste 45 minuttene. Ved to raske mål i starten av 2.omgang så har Levanger kontroll på utfallet. Alt i alt ender det med 4-2 tap, der forskjellen sånn umiddelbart ligger i offensiv boks.

Kampfakta:

Levanger FK- Bærum SK 4-2 (1-1)

Laget: Midtgarden, Agelin, Eng Strand, Zalo, Grimstad, Hauger, Augdal, Arvesen, Løvseth, Myrmo, Jatta

Bytter: Haugen inn for Agelin (45 min), Khachatrjan inn for Myrmo (58 min), Sorter inn for Arvesen (78 min)

Mål: Bytter: 1-0 (15 min), 1-1 Løvseth (42 min), 2-1 (51 min), 3-1 (58 min), 4-1 (87 min), 4-2 selvmål (88min)

Gule kort: Eng Strand (må stå over neste ) og Augdal (tredje gule).

Tilskuere: 177