Herrer A: Sterk innsats ga poeng!

Hødd- Bærum 0-0 (0-0)

Det var stormfullt på Høddvoll- Når spillerne kommer inn på banen så sto samtlige drakter i fullt seil, slik at det så ut som samtlige spillere hadde doblet matchvekten og blitt sumobrytere siden ferien. Dog er det 835 mil mellom Ulsteinvik og sumoens hjemland Japan.

Vakkert sted med lunefulle forhold

Solid defensivt ispedd noen farligheter offensivt i 1.omgang

Tilbake i Ulsteinvik og kampen, så er det et forventet kampbilde som fester seg. Hødd har ball, men det å slå inn på hodet med vindkast er særdeles utfordrende. Dog så har de et farlig hodestøt etter 4 minutter som går 1 meter utenfor stolperota vår.

For vår del er vi frempå og vi skaffer oss tre cornere i løpet av de første 10 minuttene. Men så var denne lunefulle vinden da. Så de blir for lange og er foreløpig ufarlige. At vi er frempå noteres med glede.

Kvarteret ut i omgangen så kommer vertene på visitt etter farlig brudd, men skuddet settes utenfor. Fra skribentens vinkel så har nok Midtgarden kontroll på den. Like etterpå er vi på vår tredje besøk hos Hødd, men skuddet vårt går over mål- usikker på om lærkula landa ned mellom Blatind og Hasundhornet.

Etter hvert faller tempo i kampen, og de 856 på tribunen får tid til å frykte for om hustaket fortsatt er på plass hjemme, så vel som hva utfallet vil bli i denne kampen. Da passer det å bemerke at supportergjengen til Hødd heter «Blåsarane». For ja, foreløpig har Hødd mer ball, men etter noe over halvveis i 1.omgang så står vi godt defensivt.

Vi bygger opp angrep med mange trekk og bruker klokelig tiden til vår favør. I det 26.minutt så får vi en stor sjanse når Jatta legger inn til en umarkert Bransdal. Dessverre er ikke siktet fininnstilt, og hadde dette vært skiskyting så hadde vi fått en strafferunde med denne bommen.

Spoler vi 10 minutter frem i tid, for det skjer lite mellom 26 og 36 minutter, så får først Hauger gult kort. Hødds påfølgende frispark er småfarlig, i alle fall om vi bruker denne kampens (mangel på) høydepunkter som lista å hoppe over. Midtgarden bokser til en corner som i sin tur kan oppkalles etter Oscar-vinneren fra 1939 med Gable og Leigh i hovedrollene.

I motsetning til nevnte film som vant 8 statuetter, så ble det ingen «vinner» her på Ulsteinvik til halvtid.

Det blåste friskt også når vi spilte hjemme mot Hødd i mai! Så også i dag

Solid kjemping førte til sterkt poeng!


Vår start på 2.omgang står i stil med værforholdene. Freske fraspark som fører til at vi har noen halvsjanser de første 10 minuttene.

Like derpå så kommer Hødd nok en gang frempå og Slemdal har rutine som tar en profesjonell feil for å hindre at angrepet ender med en farlighet. Klokt gult.

Det svinger som om Bobbysocks skulle vært her ute på gressmatte nå. For minuttet etter at vi holder stand, så kommer Jatta «på en måte» alene med keeper, men settes på burvokteren og til corner.

Så minuttet derpå (vi er i det 59.ende nå) så kommer Hødd i angrep. Vi ofrer oss og blokker, før skuddet fra 16-meter ned mot hjørnet reddes mesterlig av Midtgarden. Det ligger både mål og regn her i lufta på Mørekysten med halvtimen igjen å spille.

Det er moro her nå, for angrepene kommer oftere enn hva Astrid S, Chris Holstein og Di Derre er på besøk her oppe under «Heimebanefestivalen 2022». Etter ett trykk fra Hødd, så er det de Gule på «Kadetten» sin tur, og Bransdal legger inn i feltet helt åpent. Skribenten er usikker på når Willie Nelson begynte på laget, men ballen blåses i alle fall over.

Halvveis ut i omgangen så skytes nok ballen i hånda til Hauger innenfor vårt straffefelt, men hva som er straffbar hands i disse dager er det vel ingen som vet. Blir i alle fall ikke blåst og håpet om poeng lever i beste velgående til tross for at kampen utvikler seg i retning Hødd.

Nok en juniorspiller får sin fortjente A-lagsdebut. Og vi snakker ikke om noen tulleminutter i en avgjort kamp. Her tør vi å satse når Ludvik Hertzenberg får spille fra 77 og ut kampen i en meget viktig kamp! Av flere gode ting han gjør er å kopiere Slemdals smarte kort ved å hindre en overgang! Det gledes fra Ulsteinvik og helt inn i skogen i Lommedalen!

I sluttminuttene så forsøker vertene å skape ett trykk, men vi klarer å holde stand. Være seg på dødballer eller etablert. Trykket vedvarer, mens vi kontrer. Tiden går og med en skjønn blanding av ungdommelig pågangsmot og erfaring så klarer vi å få med oss ett meget sterkt bortepoeng!

SUMMA SUMMARUM

En forholdsvis jevn 1.omgang målt i sjanser, der Hødd har noe mer ball. Takket være god defensiv organisering så holder vi stand til pause. Vår største sjanse er på heading ved Bransdal halvveis i omgangen.

Inne i mellom der så skal det nevnes at Hødd har kampens hittil største sjanse når de header fra kort hold. Kun en lyn-refleks fra Midtgarden hindrer skåring.

Starten av 2.omgang er oppløftende, men de store sjansene for vår del uteblir. Utover omgangen blir det mer og mer Hødd, og det kunne vært både mål og straffe. Så skal det sies at vi også kunne skårt i denne typiske «første-laget-som-skårer-vinner-kampen».

Jo lengre ut i omgangen vi kommer, jo mer Hødd. Vi Gule står heroisk imot gang på gang. På tampen klarer vi å holde ball og det ender med poengdeling. Noe vi definitivt skal bygge videre på i høstjakta!

PS! Gledelig at nok en juniorspiller får debutere på A-laget. Gratulerer til Ludvik Hertzenberg med sin PostNord-debut!

Ludvik er like fokusert like etter kampen som under i sin A-lags debut

Kampfakta:

Hødd- Bærum 0-0 (0-0)

Laget: Golden, Agelin, Eng Strand, Slemdal, Grimstad, Hauger, Arvesen, Augdal, Jatta, Myrmo, Bransdal

Mål:

Bytter: Hertzenberg inn for Jatta (77min), Nordby inn for Myrmo (88min)

Gule kort: Hauger (35 min), Slemdal (56min), Hertzenberg (90 min)