Herrer A: Snipp, snapp snute- etter en lang kamp er vi ute

Bærum SK- Kvik Halden FK 1-2 (0-0)

1.runde i NM, kjent som norgesmesterskapet, der Kvik Halden hadde tatt den drøye 2 timer lange bussturen her ned til oss (hvis de unngikk trafikk).

Hadde vi nullstilt etter vår gode Askerkamp?

Avventende, så ble vi bedre i takt med været!

Tja, sånn de første 5-6 minuttene så er bortelaget litt bedre. I alle fall har de ballen, mens det regner her nede ved fjorden. Vi sparte i alle fall penger ved å unngå å vanne banen før kamp. Halden har ball, men det er like sjansefattig som det er solstråler fra oven.

Slik fortsetter kampen, med en viktig forskjell. Vi får mye mer kontroll på spillet ved å holde ball i laget. Det lakker og lir før det blir noe farligheter ut av det. Men alt i alt så setter jeg lettere optimistisk på tribunen, og det er ikke bare fordi det nå er Bjørn Eidsvåg – Skyfri Himmel – YouTube

Vi har noen halvsjanser og «ørten» cornere. De som har sett oss så langt i år, vet at vi er like lite farlige på offensive cornere som ulven på Hedmarken egentlig er. Tannløst kan man nok si.

Etter en halvtime så kommer dagens første og største Bærum-sjanse. Sander hardt og lavt inn fra venstre. Her er Arvesen nære ved å styre inn ledelsen. Hadde «Arve» brukt 2 nummer mer i sko, så hadde «Bærum Bærum» stått for tilløp til sydlandsk stemning her nede.

Sjansefattig og tett er stikkord for de første 45 minuttene

På tampen så er de rød-hvit litt mer med, men de store sjansene kan vi ikke tilskrive de uten å ljuge.

Så 0-0 halvveis, der vi er noe bedre, uten at uavgjort er så hakkandes feil heller. Defensivt er vi trygge, mens offensivt er vi noe skarpere.

Gode i første halvdel- så Kviknet Halden til

Vi tar kontroll på kampen i 2.omgang. Rett nok så er ikke hendelsene ute på kunstgresset så ulikt i 1.omgang. Altså at vi har ball, men det skapes ikke så veldig mye ut av det. Tiden går og vi har passert første kvarteret når vi tar ledelsen med Sander Eng Strand.

Han får en stikker fra Kristoffer Sørensen, og som mot Asker, så skjærer Sander inn og setter den alene med keeper. 1-0! Nå sjekker jeg når cupfinalen er, booker rom på Plaza og generelt gleder meg over tingenes tilstand.

Samling etter 1-0!

Dessverre så fikk det målet motsatt effekt av alt det positive ovenfor. For med ledelsen, så faller vi sammen som Bondevik 2-regjeringen, og det hele virker som det handler om å ro inn seieren. Hadde det kun vært å ro over Oslofjorden som gjensto så ok, men med halvtimen igjen så er det å kopiere Terje Vigens ferd over Skagerak.

Så vi blir veldig baktunge, og det ligger mer i lufta enn bare lukten av grillmat og plagsom mygg nå. En eim av baklengs…

…som skjer i det 81.minutt. Vi er et steg bak hele veien i dette angrepet, og Haldenserne kan fra meget kort hold heade inn utligningen.

1-1 er et kjipt faktum

Så er gjestene sultne på mer. Rett før full tid så har de en avslutning som havner i tverrliggeren, før den ballen blir klarert ut til Drøbaksundet. Vi er på etterskudd nå, og fra tribunehold så håper vi at en kjapp pause skal gjøre godt.

For 1-1 står seg til full tid.

Laaaaaang omgang koster krefter

Håpet om ny giv slår ikke ut i full blomst. Faktisk sprekker ikke en knope engang. For det er de rød-hvite som går ut som det skulle vært tulipan-slipp i Amsterdam.

Vår ene sjanse er ett skudd med Augdal som går noe til siden, mens Kvik Halden har flere halvsjanser.

Det begynner å bli lang kamp, og krampe, strekk og lårhals får alle kjørt seg.

Ekstraomgangene kostet krefter

De siste 15 minuttene er jevnere. Vår største sjanse er ved Eng Strand som spretter i stolpen får den ball nr 2 for dagen ender opp som badeball i fjorden.

Så kommer kalddusjen! 114 minutter ut. En stikker går mellom Zalo og Midtgarden, og deres spiss vender opp og fra skrå vinkel sender bortelaget både i ledelsen og videre i cupen!

Er som oftest oslofolk som får med noe hjem (i bagasjen) når vi er i, eller som oftest via, Halden, men i dag så får Kvik Halden billett til runde 2 med seg hjem.

For vi forsøker på tampen, med å bl.a. flytte opp Slemdal som oppspillspunkt. Dog er det ikke så fryktelig nære, og det er verken krefter eller sjanser igjen de siste fem minuttene av kampen.

Summa Summrum:

En lang kamp som koster mye krefter. Vi er noe bedre i de første 65 minuttene, men etter vårt mål, så faller vi sammen og blir veldig defensive. Så det utnytter gjestene og de utligner minutter før slutt.

At det også ender opp med nok et bortemål og avansement for Kvik Halden er det ikke noe å si på etter det. For på tampen av ordinær tid, og i ekstraomgangene er de mer eller mindre bedre enn oss.

Kjipe kampfakta:

Bærum SK- Kvik Halden FK 1-2 (0-0 og 1-1 e.f.t)

Laget: Midtgarden, Eng Strand, Slemdal (K), Zalo, Haugen, Hauger, Sørensen, Arvesen, Skattum, Jatta, Grimstad

Bytter: Bransdal inn for Skattum (63 min), Augdal inn for Jatta (63 min), Myrmo inn for Hauger (78 min), Ilolo inn for Arvesen (90 min).

Mål: 1-0 Eng Strand (61 min), 1-1 (82 min), 1-2 (115 min).

Gule kort: Midtgarden, Bransdal, Augdal

Tilskuere: 97