Herrer A: Sirkus på Kadda!

Bærum SK- Florø Fotball 3-2 (1-2)

Selspoengskamp mot Florø sto på dagens meny. Et Florølag vi spilte uavgjort mot for kun noen uker siden – Herrer A: Zzzamme mønster som i tidligere kamper | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

Artig nok er laget «Millom Bakkar og Berg ut med Havet» det mest internasjonale laget i PostNords historie. Et slags globalt orientert Senterparti om noe slikt skulle finnes?

Ta og føle på innledningsvis

Begge lag vet mye står på spill, så riktig slippe seg løs, det gjør ingen. Dog vil skribenten påstå at Florø hadde mest ball, men ingen av lagene gjør noe stort av seg offensivt.

Baklengs kommer tradisjonen tro tidlig når vi blir like passive som en sofavelger. Florø slår en ball fra midten, som deres spiss er først på med hodet – og det er greit nok det finnes mye mer nedfallsfrukt i Florø enn i Bærum (kommune) i disse tider- men på dette angrepet fikk bortelaget virkelig gå på epleslang i vår hage.

Så på ball nr 3 så klinker Gibson til og lager eplemost av både ball og mål! 0-1 og ikke noe å si på – dessverre.

Fra sidelinja høres «Vamos» og andre ord som Ivar Aasen skrev ned til bruk for 160 år siden. Gleden høres utover hele anlegget- det er åpenbart dette er mer enn bare en kamp:

  • Vel, det er bare en kamp, men mellom to lag med behov for tre poeng!

Etter drøye kvarteret så kommer vi til en stor sjanse. Løberg legger inn, keeper er upressa, men velger å bokse – rett til Ilolo som fra 7 meter sleiver den utenfor. Her burde det stått 1-1. Istedenfor så imiterer Ilolo hvordan skribenten spiller golf.

Nok en gigasjanse kommer når Løberg slår godt inn og treffer Grønner på hodet. Her er keeper virkelig med, for redningen holder høyt nivå. På retur så treffer Kvernstuen en Florøspiller som ofrer seg heroisk og får en knockout som betaling (+ hindre målet). Vi er nære nå.

Da skjer det som ofte skjer. Det kommer en (til) i sekken. Vi klarer aldri å bryte pasningsrekken til gjestene. For angrepet er i fire trekk med keeper som startpunkt. Til midtstopper, så på midt- ut til kant, så innlegg foran hvor vi nok ikke kommuniserer godt nok og det ender med felling og «elfmeter»…

…som settes i mål til 0-2. Nå er det ikke bare regnet som gjør denne ettermiddagen sur. Akkurat nå er en busstur på 7 + timer ingen sak om man er bosatt et sted med postnummer 6902.

En kamp om marginer

For Florø kan punktere når vi har spilt 33 minutter. Vi vil ha offside, men AD mener det ikke er, så sånn blir det med den saken. Alene med keeper så bommer Gibson hos Florø med noen (velsigna) ørsmå centimetere. Her var alt fra onsiden til bommen kun centimetere unna å avgjøre kampen.

Så kommer vi inn i kampen minuttet etterpå når vi reduserer ved Grønner! En effektiv variant der Hauger slår ut til Kvernstuen på kant som finner Grønner som tenner håpet om poeng!

På tampen presser de blå oss noe, men vi går til pause på stillingen 1-2. Som er noenlunde riktig bilde på kampen så langt.

Lagmoral gir jackpot!

Vi går ut med trua på lysere tider! Et godt oppbygd angrep som starter fra kaptein Slemdal finner Haugen på kant som i sin tur finner Kvernstuen som smeller til fra kort hold- ballen har retning mål, men blir stoppet…

…ifølge dommer med hånda og det er dagens andre «elfmeter». Som Kvernstuen sender den hardt i hjørnet i kassa. 2-2 og det eneste som er sikkert er at det regner.

Kvernstuen gjør seg klar…
…og skårer! 2-2 helt i hjørnet!

I det 70 minutt er det klart for 17 mai, «svenske flaggans dag» og 4th of July i en og samme situasjon. Selv i ettertid med videobilder vet jeg ikke hva som skjer der. Dog vet jeg hva som ikke burde skjedd og det er at AD ikke skal vinke opp, ta ned, vinke opp og så ta ned flagget i samme sekvens og med større frekvens enn de som drar på Rånertreff i Årnes!

Denne forvirringen skaper rot hos oss og det er kun en god utrustende Midtgarden som hindrer en baklengs forårsaket av elendig kommunikasjon og flaggbruk mellom HD og AD. Vi hadde bare 97 tilskuere i dag, men kanskje headsett er nødvendig allikevel?

Stillingskrig før frelsen kom!

Begge lag har sine (halv)-sjanser. Fra tribunehold er det nerver, men nærmeste apotek er for langt unna til at vi rekker innom før kampslutt. En slurk lunken kaffe får gjøre nytten.

«Den som tror skal få lønn» heter det seg i diverse religiøse tekster. Hvor vidt lønna blir utbetalt i dag på Sandvika Stadion vet jeg ikke, men så er jeg ikke heller så stødig i gammelgresk.

For uavhengig av hva som står i gamle skrifter så kommer FRELSE og LØNN i form av mål når Amer er knallsterk og banker inn 3-2 kun minutter før full tid. Sterk prestasjon og det er så deilig! Nå er sur start, regn, at Ronaldo herjer i United- ALT er glemt og tilgitt nå som vi fikk denne skåringen!

Florø forsøker seg, men er tomme for krefter. Så det blir ikke noe særlig annet enn innlegg til side for mål. Noe tilleggstid er det (4 min), men når uret viser 94 minutter så kan vi juble for :

Lagmoralen betaler seg i form av jubel- til slutt!

3 poeng- god lagmoral og at vi har fått en dimensjon til i spillet vårt i form av dyktige spisser!

Summa Summarum

Vi kommer bakpå, med en tidlig og en til midtveis. Gutta gjør som ofte før i år, jobber videre! Vi skårer en før pause og i 2.omgang er vi det beste laget. Angrepsspillet har fått en ny dimensjon i form av aktive backer (Løberg/Haugen kom til 100 innlegg) i dag. Så er det gledelig å se spisser som er trygge og gode i rollen.

Slik tar vi 3 poeng og vi retter fokus mot Brattvåg borte lørdag 18 sep kl 1530

Nede for telling!

«Its raining» kampfakta:

Bærum SK- Florø Fotball 3-2 (1-2)

Laget: Laget: Midtgarden – Løberg- Slemdal (K) – Zalo – Haugen – Sørensen – Thorberg – Hauger – Kvernstuen – Grønner – Ilolo

Bytter: Arvesen inn for ilolo (62 min) – Burba inn for Grønner (71 min) – Amer inn for Thorberg (81 min).

Mål: 0-1 (10 min), 0-2 (29 min), 1-2 Grønner (35 min), 2-2 Kvernstuen på str (53 min), 3-2 Amer (87 min)

Gule kort: Kvernstuen (nr 3) , (nr 6 og karantene neste), Zalo (nr 4 og karantene neste), Haugen (nr 1). Gult også til ass.trener Nielsen (hans første, men sikkert ikke siste)

Tilskuere: 97 som bidro med mange flotte varianter av årets mote innenfor regntøy!