Herrer A: SEIER-SOL OG STRÅLENDE DEFENSIV!

Asker Fotball- Bærum SK 0-2 (0-1)

Alt lå til rette for fest. En del flere tilskuere enn vanlig, strålende sol og fantastisk grillmat var rammene rundt!

Som blir til ett herlig langt eventyr for oss Gule. Som passer bra da vi stilte særdeles ungt på midten. For det er ikke så lenge siden de ble fortalt godnatta-historier til.

Dette er fortellingen om når vi kontroller oss til 2-0 mot opprykksjagende Asker:

Ta og føle på- avventende åpning!

Innledningsvis pakker vi igjen både sekk og forsvar, mens vi satser på kontra. Så kampforløpet er at hjemmelaget har ball, mens vi bryter ofte (tidvis sto vi høyt og brøt). Det minner om Frazier mot Ali på begynnelsen av 70-tallet. Begge treffer med noen «jabs», men ingen lander noen skikkelige treffere. Vel, Asker er fryktelig nære når de har sin største sjanse etter 13 minutter. Asker-legenden Mauritz-Hansen legger over til motsatt der Fredhall står alene. – Heldigvis for oss så er avslutningen hans som Arvesens egenskaper med driver. Så det blir hull i ozonlaget.

Etter den, så er vi virkelig godt strukturerte i forsvaret, og vi tør å stå høyere- og høyere – i banen.

Så etter 19 minutter får vi betalt! Askers sisteskanse slår upressa ut til innkast som vi tar kjapt, og fra kaptein Slemdal (for anledningen Tom Brady) så legges det en presis ball der Eng Strand er sterkere enn Askers Isegran.

Alene med keeper fra skrått hold så gjør en som har gått mange «siste indre» ingen feil og 1-0 er ett faktum!

Så går kampen i en lang fase der ingen av laga har noe særlig offensiv produksjon. Vi har jo en kjip «tradisjon» med å slippe inn mål, men anført av Slemdal så er hele forsvarsrekka + keeper veldig solide. Ett lite unntak er når Asker-gutten Fazi kommer på skuddhold fra 15,32 meter. Fra litt skrå vinkel så er Sondre helt Golden og redder.

Det blåser frisk i området nå og de lange pasningene fra begge lag er det vanskelig å treffe på. Så uten noe mer å nedtegne på pergamenten, så kan vi søke ly for vindkast med ledelsen 1-0 halvveis.

VI TRØKKER TIL!

Hjemmelaget har snudd underlege til pause før i år de (hjemme mot Brattvåg 0-1 til 3-2). Så mens vi koser oss med ledelse, sol og burger er det fortsatt med spenning og usikkerhet.

Heldigvis så har gutta utpå banen null og niks av den usikkerheten. For om 1.omgang var god, så er de siste 45 minuttene veldig bra.

Spesielt defensivt. Samtidig lar jeg meg imponere av vår unge midtbane av Myrmo, Arvesen og Augdal. Som om man legger årene til sammen på de nesten finner golf-handicapet til …Arvesen?

Rett nok er det varmt nå, men ikke mer enn at den kalddusjen som Asker holder på å gi oss helt i starten av 2.omgang er unødvendig. På et frispark blir det dømt offside, som jeg etter å ha sett bildene av 8-10 ganger (JA, jeg har lite å gjøre på lørdagskvelden) langt fra er sikker på om er offside.

Uansett…. dommertrioen har like mye makt her som nyvalgte Bongbong Marcos på Filipinene, så det er ikke noe å få gjort med det i ettertid. Vi kunne fått en annen type omgang om den sto, men det vil seg ikke for de sorte og hvite.

Ett eller annet med «tre» fra Isegran. Man gjetter kanskje på antall poeng til Norge i kveldens Eurovision?

At det kladder for de kommer klart frem etter 62 minutter (og med 7 timer til søndag) når vi får en skikkelig «sunday league«-takling på Slemdal. Den er sterkt gul, og det er fint det er lenge til høsten, men denne «gå-inn-med-knott» kunne ha vært årets første med smak av høstfarge.

Påfølgende frispark ender hos Myrmo som fyrer av ett godt skudd, men en god (og helgul!) Pedersen gjør en flott redning. Som betyr corner, men viktigere for Askers del: håp om poeng lever fortsatt!

Asker ble etter hvert nødt til å slå laaaaangt

Nå går kampen inn i en fase der vi ligger godt kompakt og ENDELIG trøkker til. Et herlig eksempel er når juniorspiller Myrmo vinner kroppsduell mot 13 år eldre spillere. Uredd og kompromissløst av alltid Gule Max.

I tillegg til fysikk, så kommer det det slaget som Frazier egentlig aldri ga Ali i 1971. Grimstad fører ball, slipper til Arvesen som har overblikk som en gud- på et susende løp dukker Augdal opp og hamrer inn 2-0 etter 68 min. Spillerne løper mot coach Heggset, og gutta på banen tenker nok at slik jubel er en velkommen opplevelse for Arsenal-folket.

Nå resignerer vertene. Litt nerve finnes det jo, for det er jo igjen tross alt minst 22 minutter igjen. Asker har som nevnt kommet tilbake før i år og snudd kamp de…

Som å forstå Sartre

…derimot har de ikke måtte løse opp vårt forsvar. Kompakt, duellsterkt og klokt er en herlig treenighet så god som enn noe mer religiøs variant.

Jeg vil påstå at oppgaven å finne ut av vårt defensive spill i dag kun muligens er slått om man forsøker å forstå «Væren og intet» av Jean-Paul Sartre. Det hele er pakket inn enten i ord, eller i vårt tilfelle muskler, trøkk og klokskap.

Så de som ønsker noe drama på slutten får heller se Kontrapunkt – 23. november 1969 – NRK TV

Summa Summarum:

Vi står godt til voksen motstand. Vi stiller ungt på midten, men våre unggutter løser oppgaven på en voksen måte. Så kampen er jevn, og etter at Asker har brent den første store, så skårer vi på vår. Så det preget kampen og i de gjenværende 71 minutter så trøkker vi til, er smarte defensive, samtidig som vi skaper sjanser (primært på kontra).

Så vi vinner fortjent 2-0 mot Asker. Bak seieren så varmer spillet og innsatsen bak mer enn både sol og burger!

Kampfakta:

Asker Fotball- Bærum SK 0-2 (0-1)

Laget: Golden Midtgarden- Grimstad- Zalo- Slemdal (K)- Haugen- Augdal- Arvesen- Myrmo- Eng Strand- Bransdal- Sørensen

Bytter: Jatta inn for Augdal (72 min), Hauger inn for Grimstad (72 min), Nordby inn for Myrmo (82 min)

Mål: 0-1 Eng Strand (19 min), 0-2 Augdal (68 min).

Gule kort: Jatta og Zalo (90 min)

Tilskuere: 613- og det er gledelig at Sean Spicer har fått jobb i Norge.

PS! Etter å ha sett kampen på nytt på direktesport er samtlige tider opplyst på fotball.no konsekvent feil