Herrer A: Passivitet for 200 Alex!

Asker Fotball- Bærum SK 3-0 (2-0)

Vi kom fra en opptur mot Moss og var før kampen optimister mot et fortsatt kvalikk-jagende Asker (sorry, men KIL rykker opp). Så det var forutsetningene før årets andre lokaloppgjør.

Prat før kamp

Ut i 100, så 90, 80…etc

Vi starter kampen godt. Ball spilles og særlig på kantene så dobler vi med bevegelsene og vi som sitter nærmest der et eller annet terrengritt ble arrangert kjenner grunn til optimisme.

Så starter nedturen. Først får Zalo et unødvendig gult kort (som betyr soning hjemme mot Alta neste helg). Hadde det enda vært en bortetur…

…så blir det verre for Asker skårer etter 13 minutter når vi ikke henger med langs kanten. Foran mål gjør Mauritz-Hansen ingen feil og «tapper» inn 1-0.

Så forandrer kampen karakter og Asker blir det laget som står for spill og sjanser. I alle fall i større grad enn oss. Skal sies det er ikke all verden av drama, tenning eller trøkk. Lokaloppgjør burde så absolutt smelle mer.

Det er stille på tribunen helt frem til et eller annet korps spiller ei låt (ifm terrengsyklingen?)

Terrengløp rett bak anlegget.

2-0 kommer etter hvert. Er man litt generøs så kan man si vi fortjener en assist på den. Det hele starter når vi har nada bevegelse fremover, så vi velger å slå tversover på midten. Den bryter Asker og kontrer lynhurtig. 2-0 ved Sereba.

Det kunne/burde blitt mer favør hjemmelaget til pause, men vi klarer å demre opp for flere baklengs.

2.omgang- Asker kontrollerer

Ja, vi får trille mye mer ball enn i de første 45 minuttene. Hovedgrunnen er at Asker har skaffet seg et utgangspunkt der de kan spille taktisk på resultat. Så vi kommer mer fremover på banen, men de helt store farlighetene uteblir. Skal man bli skremt i dag så er nok en tur på Asker Kino å anbefale. Være seg (nok en ) James Bond film, eller nyinnspillingen av floppen «Dune».

Er ingenting å utsette på viljen vår. Det forsøkes etter beste evne, men det vil seg ikke i dag. Så er forestillingen over når Asker går opp til 3-0 når Sereba skårer en identisk «kasse» som den Maurtiz-Hansen hadde i 1.omgang.

Nærmeste vi kom var frispark etter ca 70 minutter.

Fellesnevner var mattelæreren min opptatt av på grunnskolen. Fellesnevner i dag var passivitet. Defensivt, såvel som når vi kom til innlegg i Asker sin boks. I tillegg er det lov å påstå vi altfor sjeldent trøkka til i duellspillet.

Så når alle de ingrediensene kokes sammen, så blir produktet et fullt fortjent 3-0 tap.

Summa Summarum

En lovende start forandrer seg når Asker skårer etter nesten kvarteret. «Passivitet da, passivitet nå og passivitet for alltid» for å omskrive guvenør Wallace sine berømte ord utenfor fylkeshuset i (Montgomery) Alabama i 63.

Denne passiviteten er forklaring på baklengs 1 og 3, mens på baklengs 2 er nølende offensivt. Vi blir da brutt fordi vi er ja – passive- i bevegelsene i siste tredjedel.

Så da ender det med 3-0 tap. I tillegg må Zalo stå over mot Alta som nevnt innledningsvis.

De kjølige kampfakta:

Asker Fotball- Bærum SK 3-0 (2-0)

Laget: Midtgarden – Eng Strand- Slemdal (k) – Zalo – Løberg – Haugen – Hauger – Frøysa – Amer – Kvernstuen – Moula

Bytter: Thorberg inn for Eng Strand (46 min), Ilolo inn for Zalo (46 min), Grønner inn for Amer (57 min), Sørensen inn for Moula (66 min), Grimstad inn for Hauger (79 min).

Mål: 1-0 (13 min, 2-0 (36 min) og 3-0 (62 min).

Gule kort: Zalo (karantene neste pga 6 gule i serie),

Tilskuere: 325. Ca 30 gule fans.