Herrer A: Nå skaper vi masse!

Eidsvold TF- Bærum SK 1-3 (1-2)

Turen i seriens 19.runde gikk til Eidsvoll, i overkant av en times kjøring om man valgte å holde fartsgrensa. I alle fall før kampen så gikk vi for den varianten. Når vi først er på Myhrer Stadion, så har både spillere og tallrike fans god tid.

Vi fra tribuna er veldig glad vi tok turen opp, da dette ble en morsom affære. Hadde vi bare rukket Forside – Eidsvoll 1814 i forkant, så hadde alt vært perfekt

Velkommen til Myhrer!

Rusten start- enkle feil

Man kunne fort tro vi forsøkte å markedsføre Kalvøya Cup for de yngste når man ser hvor enkle feil vi gjør de første 12-15 minuttene. Elementære feil, såkalte «unforced errors» heter det i tennis. Vi slipper unna å bli straffet for det, men starten av kampen kan vi ikke være bekjent av. Så får vi håpe om ikke annet at Eidsvold stiller med mange lag i neste års Kalvøya Cup, for der leverte vi på markedsføringa!

Denne gikk rett i muren, som det meste annet de første 15!

Vi kommer inne i kampen når vi har koblet inn startkablene. Derfor er det kjipt, men ikke urettferdig, at vertene tar ledelsen halvveis ut i omgangen. Den kommer på en dødball, for i etablert spill så står vi godt imot!

Fra hjørnet av 16-meter så sniker den seg inn/ved stolperota.

Nå tar vi mer over, og vi burde/kunne/skulle skåra på to stk alene-med-keeper-sjanser. Dessverre er det mindre krutt i støvlene her enn under Grunnlovsforsamlingen. Selv de karene truet ikke med så mye kuler og krutt. For om jeg minnes historietimene rett, så gikk det diplomatisk for seg. Allikevel mer smell for 208 år siden enn nå…

…enn så lenge.

For i det 39 minutt bryter vi, skjærer inn og fordi vi har fylt på med flere folk så er det bare å slippe ballen videre. Det gjør Jatta til Løvseth og utligningen er ett faktum. 1-1 noen minutter før pause.

Mye vil ha mer er visstnok noe man sa i gamle dager, og hva er da bedre enn at vi gjør teori til praksis her oppe på historiske Eidsvoll? For tre minutter inn i tilleggstiden så kommer vi fint langt kant og den legges hardt inn foran mål. Ballen går igjennom alt og alle, sett bort fra Jatta som er Kongen, Riksforstander og Amtman på bakerste stolpe!

2-1 på omgangens siste spark skaper en euforisk følelse av….frigjøring?

Verken ball eller elg i se

Solid gjennomføring defensivt

Etter en rotete åpning på 1.omgang, så er vi vel 30 tilreiste fra Bærum (pluss Hamar, Årnes og gudene vite hvor ellers) spente på inngangen til de siste 45 minuttene. For kampen lever i høyeste grad. Helt det kan ikke sies om omgivelsene som er rolige og harmoniske.

Vi står høyt i presset og med det skaffer vi oss sjanser. Langs bakken, og artig nok på dødball. Kun en meget god Vedeler i hjemmelagets mål hindrer en drømmeåpning.

For å fortsette føljetongen «gamle ordtak», så er visstnok alle gode ting tre. Slik var det også på vår tredje corner i 2.omgang. Etter to gode Vedeler-redninger, så står Slemdal frem og er helt Odelsgutt i lufta! 3-1 og nå er vi så definitivt i førersetet!

Basert på sjanser skapt, så er det også helt riktig bilde for kamp-(utviklingen).

Med 3-1 så legger vi oss noe mer bak, og de blå-hvite vertene får mer ball. Det de ikke får så mye av derimot er sjanser. Lenge til jul, men vi har alt begynt å pakke inn! Det kommer ingen gavepakker fra oss, slikt at vi kan reise hjem fra historisk grunn med nesten samme beholdning som 112 menn gjorde i 1814.

SUMMA SUMMARUM

G12-nivå på åpning med mange upressa feil. Vi unngår å bli straffet for de, men slikt må bort til neste kamp. Dog havner vi under etter en dødball, men fra der og inn til kampslutt så er vi i ulik grad bedre enn hjemmelaget. Om noe burde vi skåra flere mål, men keepers til Eidsvold er dagens BB.

Stor jubel foran mange oppmøte Gule fans!

Konstitusjonelle kampfakta

Eidsvold TF- Bærum SK 1-3 (1-2)

Laget; Skrefsrud, Eng Strand (K), Grimstad, Zalo, Haugen, Hauger, Bransdal, Arvesen, Myrmo, Løvseth, Jatta

Bytter: Hertzenberg inn for Jatta (69 min), Ilolo inn for Bransdal (90 min).

Mål: 1-0 (22min), 1-1 Løvseth (39 min), 1-2 Jatta (45 min), 1-3 Slemdal (56 min).

Gule kort: Jatta (må stå over neste), Haugen (må stå over neste), Arvesen (2), så Nielsen med sitt andre for året.

Tilskuere: Det var marginalt flere tilskuere enn under Riksforsamlingen. Så 113 + noen til.