Herrer A: Medvind i seilene!

Bærum SK – Moss FK 4-1 (2-1)

Dagens oppgjør var mot Moss. Et lag vi historisk sett har god kontroll på (se bort fra 80-tallet). Tidligere i år spilte vi 2-2 på Melløs – Herrer A: Burba ordnet uavgjort! | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

Vi finner flyten

Rett nok ikke helt i innledningen, for rett etter avspark får Zalo sitt åttende gule kort for sesongen. I påfølgende dødball så kunne Moss skårt, men Midtgarden er med på notene og slår ball til en corner som ender opp med ingenting.

Så fra 3-4 minutter og utover så tar vi mer og mer over kampen. Vi bruker ball, folk kommer på smarte løp og vi fyller etter med spesielt indreløpere (ta det fra folk som kan fotball, ikke tro skribenten har vært på noe fotballkurs).

Sjanser skapes og etter et kvarter så får vi «elfmeter». Nå er det lov å tenne bål igjen, så mulig Kvernstuen bidrar til noe grilling i strandområdet når vi brenner straffesparket. Noe løst på siden og keeper har full kontroll.

E N G L A N D

Vi fortsetter å stå høyt og vinner mange andreballer. Med det er det kort vei til å skape farligheter, så når vi tar ledelsen etter 22 minutter skal man være bra Mosse-patriot for å påstå at det er urettferdig. Målet inneholder flere navn en slektstreet til Moses i Gamle Testamentet, så bær med meg: Ballen starter ved Midtgarden, så Slemdal til Løberg, til Frøysa som gir tilbake til Løberg før Amer hælsparket innlegget i stolpen, men Haugen er først på returen og gir oss ledelsen 1–0 da han hamrer inn returen.

Gutta er fortsatt frempå og syv minutter senere (ca 30 min) øker Frøysa på til 2–0 etter at han ble vippet gjennom av enten Iniesta eller kaptein Slemdal. Der og da på den elegante chippen er det umulig å se forskjell! Må i så fall kun være fordi en av de har hår.

Vi legger oss noe bakpå og har i grunn kontroll utover i omgangen. Så er vi litt vel nonchalante i bakre rekker når vi har unødvendig balltap og lager et enda mer unødvendig straffespark.

En av få ting Moss gjør bedre enn oss i dag er å gjøre dette…

IKKE England

…sette straffen i mål. Nå er de med igjen på 1-2 etter 35 minutter.

De skaper litt inn mot pause, men vi tar pause med fortjent ledelse 2-1.

Zalo med kontroll fra 2 minutt og ut kampen

Ny omgang- samme herlige kvalitet

Med 2-1 når vi sparker i gang de siste 45 minuttene så lever jo kampen. Dog sier flere jeg omgås det samme etter dag 1 av Ryder Cup. Begge deler skal vise seg å ikke være helt sant. USA herjer i golfens verden, mens vi Gule herjer utover 2.omgang.

Rett nok så tar det tid før den beroligende 3-1 skåringen kommer, men fra 64 minutt og ut så har vi like god kontroll på denne kampen som det USA har når hvem som helst møter Paul Casey/Lee Westwood i matchspill.

Målet er for øvrig starten på en herlig revansj fra Kvernstuen som hadde misbrukt et straffespark i 1.omgang, Ballen spretter på 16-meter og der står en måltjuv av Kvernstuens kaliber. En lang putt settes sikkert i koppen og 3-1. En flott skåring, dog det mest imponerende der er Midtgardens raske 70meters løp for å feire målet.

Odelsgutten fra Lom vil ha mer og etter nok et glimrende angrep der mange er involvert (på en-touch), så er Kvernstuen sistemann og skårer vårt fjerde (hans 9-mål i år). Det er knockout-punchen som gir oss seieren.

Det skjer i grunn ikke så mye mer. Det er avgjort på Sandvika Stadion, og en kjapp titt ned på mobilskjermen viser at det er avgjort i grunn også på Whistling Straits (golfbanen).

Vi har medvind i våre seil om dagen 😉

I og med alt er lov igjen, så kan kvelden brukes til andre ting enn fotball og golf. Det gledes! Er jo tross alt Notre Dame mot Wisconsin i college football.

Summa Summarum

Vi fester tidlig et grep om kampen fordi vi presser bra kollektivt og vinner ballen høyt i banen. Nå er vi også bedre på å kjempe til oss andreballene og kombinasjon av overnevnte gir oss sjanse på sjanse. Til tross for straffebom, så skårer vi to ganger helt fortjent. Så reduserer Moss litt før pause på straffe.

I 2.omgang er det liten tvil hvor tegnet på tippelappen skal være. «Heimesiger» er klink når «Jarstuen» skårer to flotte (lag)-mål midtveis.

Vi har kontroll defensivt og offensivt så ser vi klar forbedring med bruk av indreløpere, etterfyll av spillere og det kollektive presset! Det var moro å være Gul på «Kadda» i dag»

De klare kampfakta:

Bærum SK- Moss FK 4-1 (2-1)

Laget: Midtgarden, Eng Strand, Zalo, Slemdal (K), Løberg, Hauger, Frøysa, Haugen, Moula, Kvernstuen, Amer

Mål: 1-0 Haugen (22 min), 2-0 Frøysa (29 min), 2-1 (35 min), 3-1 Kvernstuen (64 min), 4-1 Kvernstuen (68 min),

Gule kort: Zalo (5.kort), Slemdal (7.kort). For ordens skyld karantene på 8 gule.

Bytter: Sørensen inn for Moula (58 min), Grønner inn for Amer (58 min), Arvesen inn for Slemdal (65 min), Haldorsen inn for Løberg (83 min), Sjøl inn for Kvernstuen (83 min)

Tilskuere: 127. De fleste koste seg med skåringer i sola

Banens beste: Erik Frøysa

Frøysa fortjent BB og 500 i gavekort på Circle K (han kjører dog EL-bil)