Herrer A: Man ser klare tegn

Bærum SK- Notodden FK 0-3 (0-0)

Generalprøve og motstander var Notodden. Såpass visste vi, så håpet vi på mye mer enn hva kampen skulle vise seg å tilby oss.

Vi legger oss bakpå

Kampen starter med at Notodden kommer kjapt langs vår kant, men det lukter krutt fra taklingen når vi stopper på siden ( i tillegg til lukten av grillmat fra stranda).

Så setter kampbildet seg på at Notodden får trille, mens vi ender med å bruke krefter på å løpe imellom. Etter 12 minutter så roper samtlige blå på straffe, men prinsippene som dommeren dømmer etter er ikke de samme som når det britiske underhuset holder en (uformell) avstemning. «So the NOes have it, the NOes have it».

Vi klarer å komme noe inn i kampen og rundt halvveis har vi frispark fra cornerområdet. Det slås igjennom alt og alle, ut på motsatt side. Det så farligere ut enn hva det nok egentlig var.

Så er det drikkepause og jeg håper på bedring i spill. Kanskje vi kan holde ball i noen-og-førte prosent av tida? Det skjer ikke all verden den siste halvdelen av 1.omgang. Det som skapes er det Notodden som står for.

Notodden eide ballen i store deler av kampen.

Så vi kan være mest happy for at det faktisk står 0-0 halvveis. Prestasjonen bak det levner ikke noe å trakte etter!

«I am sad, we play like shit-blues»

Hva skal man si når det etter 30 sekunder står 0-1? Det skal ikke være mulig å glippe i de bakre rekker når man står etablert fra avspark. Men det skjer og 0-1.

Så på neste angrep får de korrekt idømt straffe. Heldigvis redder Sondre, så vi henger i repene om ikke annet. Det er ingen TKO riktig så ennå.

Sondre holdt oss i kampen med strafferedning

Før det skjer kun minutter senere. Jaja…resultater har jo ikke noe å si i treningskamper, så jeg håpet vi skulle steppe opp. Dessverre så er vi enda verre organisert på 0-2 enn ved første skåring.

Blå himmel og blå jubel! Det ene er lettere å leve med enn det andre for oss

Notodden skal ha ros for kontringen, men vi gjør det så altfor enkelt for de når vi er som ville høns eller den nye regjeringskoalisjonen i Israel. Spredt over alle hauger.

Først etter at Notodden har skårt to mål og brent en straffe, så kommer vi over midten med ball og kan forsøke å bygge opp noe kollektivt angrepsspill. Noe vi ikke klarte og som er kjernen av min skuffelse i dag – og fra forrige sesong frem til nå:

Jeg ser ikke noe plan på hva vi skal gjøre offensivt. En ting er at vi tydeligvis ligger bakpå og satser på kontringsfotball. Men når vi en gang i blant har kula, så hva er planen? Jeg ser det ikke.

Da er det like greit at vi ikke har tilskuere på treningskampene, for man kan heller plukke måkeegg, klippe naboens plen eller se distriktsnyhetene i opptak!

Resten av kampen er småamper, gule kort deles ut og man ser frustrasjonen hos mange. Det ender med 0-3 når vi er på etterskudd, men det betyr ikke noe.

Ampert utover i 2.omgang

Det som betyr noe nå er hva vi gjør fremover. Ikke bare denne uka til serieåpningen på mandag (borte mot Enga 2). Men at vi bygger en identitet i spillet og at vi tør å bruke ballen på motstanders halvdel (istedet for å kun slå langt i bakrom, for så å jage).

Så får vi på sidelinja støtte oppom så godt vi kan på de måter vi kan!

I mellomtiden går jeg innom apoteket, setter på James Taylor på platespilleren og drømmer om bedring om 6 dager når det handler om poeng!