Herrer A: Leverte når det gjaldt!

Bærum SK- Brattvåg IL 4-1 (2-0)

Så etter å ha unnagjort topp 3-lagene med to uavgjorte og ett tap, så ventet den meget viktige kampen hjemme mot Brattvåg. Et lag som vi alltid har tapt klart mot. Under flott forhold så var det duket for drama…og kanskje fotballfest i takt med resten av Sandvika?

Vi angrep fra start!

Ett lag som virkelig vil!

Vi starter med å skape en del halvsjanser de første 10-12 minuttene. Så tendensen er god.

Brattvågs første potensielle sjanse kommer på overgang i det 15 spilleminutt. For de helhvite kommer langs kanten og slår en tversover til en helt ledig spiller. To sekunder senere så har klappskøyte-spesialisten Eng Strand kommet tilbake med syvmilssteg og får en laaaaang fot på pasningen og bryter det som hadde vært alene med keeper.

I det 21 minutt så har Brattvåg satt inn ett lite press mot oss. På ett innlegg så blir deres angriper felt/faller inne i boksen og selv om jeg ikke skjønner ett kvekk dansk, så er det tydelig at deres (danske) trener vil ha straffe der. Noe som er fullt mulig, men fra min vinkel på tribune og på stream i ettertid så er det vanskelig å konkludere.

Hadde vært kjipt for oss hvis dømt, da vi har startet kampen positivt.

At marginer preger kamper er det ingen tvil om. For hadde de fått «elfmeter» der, så hadde vi nok ikke skåra like etterpå. For det er vi Gule som som skårer kampens første mål! Servitør er Rasmus «The Bird» Løvseth, som blåkopierer Celtics powerforward fra vel 30 år siden.

En hard pasning inn i feltet og på bakerste så lurer Bransdal som hamrer den inn! 1-0 halvveis ut i 1.omgang

Eng Strand med nok en meget god kamp

Nå skinner det fra himmelen og på banen. Minuttet etter vårt første mål så får vi et frispark fra…tja…30 meter og noe skrått hold. Etter å ha sett målet i reprise 8-9 ganger, så vet jeg ikke om det er tilfeldig eller ei, men Eng Strand kommer inn ved ballen og forstyrrer mur og førsteforsvarer. Så ballen glir igjennom alt og alle, og på bakerste så venter mannen med sin egen fanklubb på tribunen:

Helter uansett tid på døgnet- TAKK for support gutta!

Lasse Bransdal! 2-0 ved å snike seg inn fra bakerste og får en enkel oppgave med å sette den.

Igjen.. .om det frisparktrekket er innøvd, eller om Eng Strand bare har MENSA i spiller-IQ vites ikke. Men det var noe «Belichick» over det hele. DET GLEDES helt inn i hjerterota!

Like før pause er nesten alle gode ting tre. Men vårt dødballmål blir avblåst for offside. Er mye i livet som ikke er lett å forstå:

Hegeliansk dialektikk, hva inflasjon egentlig er og ikke minst, hva som er straffbar offside og ikke. Likefullt så står det seg med 2-0 til pause. Selvsagt helt fortjent og vi kan nyte en is mens solen steker.

Trenerbenk + Niko ser fornøyd på i slutten av 1.omgang

Proft gjennomført!

De nesten 200 på tribunen er spent på innledningen av 2.omgang. For «mål preger kamper» sies det, og for vår del så kan vi gjerne ta null mål og ikke noe spenning de siste 45 minuttene. Ja, faktisk kunne vi sett på Kontrapunkt – NRK TV om det var det som måtte til for tre poeng.

Av hva som faktisk skjer, så er det ikke så skummelt (i alle fall ikke i ettertid). Ja, Brattvåg har noe mer ball, men vi ligger komptakte i egen boks. Samtidig åpner det seg store rom til oss når bortelaget må satse offensivt. I det 61 minutt så kommer vi alene med keeper.

Rommet i midten foran keeper minner om Alaskas villmark og det er kun en vill redning fra en utrustende keeper som hindrer at Myrmo kan sette vår tredje. Vi er så nære nå, og alle vet jo at 2-0 er «den farligste ledelsen i fotball«. I alle fall blant alle fotballglade som ikke forstår enkel sannsynlighetsberegning.

Uansett med en halvtime igjen, så er vi IKKE trygge på noe som helst her. Når klokka passerer 63 minutter så får vi både kaffe i halsen og høy puls når debutant Skrefsrud i mål treffer en Brattvåg-spiller på et utspill. Heldigvis får ballen samme bue som, ryktene skal ha det til, innspillene til Arvesen har vært på Haga den siste uka. Ruller ut ufarlig med andre ord.

Vi fikk noe mer å gjøre defensivt i 2.omgang

Så kommer redningen på GUL resept halvveis ut i 2.omgang. Dagens vakreste angrep skal etter beste evne skildres nå:

Skrefsrud plukker ute i feltet, et par korte trekk blant forsvaret, så opp til Jatta som demper ned til Myrmo. Helgule Myrmo slår på en-touch ut til Bransdal som spiller videre til Haugen som kommer i 110 på løp!

Trønderen legger hardt inn og nå er det Arvesen som får glede av å putte inn vår skåring «numero tres» 3-0, 67 minutter og sola steker!

«MASHED POTATOS» fra Arvesen med 3-0 etter 66 min.

For øvrig er feiringen like synkront som dette mønster-angrepet! Rory!!!!

Det skjer mye på tampen!

Brattvåg gir seg ikke, men i deres jakt offensivt så blir det Ulf Lundell – Öppna Landskap – YouTube defensivt. Vi er nære på ved å skåre mer, men det kladdes til med pasningene nå.

Så får Brattvåg en skåring med kvarter igjen. Da trives vi ikke best i «Oppna landskap», for vi klarer ikke å punktere kampen. Nå er det en vind med nerver som blåser inn fra fjorden. Noen «blasfemikere» blant oss snakker om en viss Asler-kamp. Fy skamme seg..

Dog er det en eim av sannhet i det. For nå ligger vi mer bakpå enn fansen til Bieber. Sikkert klokt å låse egen boks, men vi fans er nervøse uansett hva nå.

12 minutter blir til 10 minutter. Vi teller ned og minner om «Kontrapunkt». Eller døgnåpent apotek. Hva enn som skal til. Både og utenfor banen.

Om det var mye rom bak i sted for oss å utnytte, så er det to*Stillehav når Ludvik Hertzenberg bruker sin eksplosive fart oppover. Skjærer inn og kommer alene med keeper. 20 stk fra G19 reiser seg… klar for å juble! Så settes ballen på keeper og hans «gjeng» setter seg skuffa ned igjen. Noe halvparten av de er vant til som united-fans, men det er en annen historie, tid og sted.

Hvem blir først? Send inn riktig svar til NRK Hordaland, postboks 7777, 5020 Bergen.

På «Kadda» her så lever kampen selv om klokka tikker opp mot 90 minutter. Ved ett tilfelle er tre av våre nede samtidig. Kreftene tok kanskje slutt?

Noe som tok slutt var kvaliteten på pasningene fra begge lag. I all overtiden så er vel «ratioen» 7 bom for hvert treff. Så selv om Brattvåg har forsøkt heroisk, så klarer de ikke skape de store sjansene.

Helt på tampen + litt til, så kommer Bransdal alene fra midten og ingen orker å sette inn noe press. Når han er nede ved 16-meteren så setter han kampens siste mål og det ender 4-1. Dette målet kan best beskrives som en slags «PostNord-versjon» av Maradonas raid i 1986.

Dagens Extra-spiller: Lasse Bransdal har akkurat fullført sitt hat-trick.

SUMMA SUMMARUM

Offensiv start, før Brattvåg har noen farligheter midtveis i 1.omgang. Når vi skårer etter 22 min, så ser vi oss sjelden tilbake og til pause på 2-0 så gjenspeiler det i alle fall skapte sjanser.

De siste 45 minuttene er noe mer jevne, for mye av det vi får er pga. resultatet og gjestenes jakt offensivt.

3-0 blir til litt drama på 3-1 med femten igjen. Dog så skal det sies at de store sjansene uteble, ikke ulikt Nyheter, Sandvika | Skateproff skadet seg på trening – dropper forsøk på ni meter i fritt fall (budstikka.no)

Populær gjeng etter kamp!

4-1 og hat-trick på overtid med Bransdal gledes.

Mest positivt er mange gode oppbygde angrep, samtidig som vi i løpet av kampen bruker totalt fire som holder junioralder.

Julius Skrefsrud kom bra fra det i sin PostNord-debut

Kampfakta

Bærum SK- Brattvåg IL 4-1 (2-0)

Laget: Skrefsrud, Eng Strand (K), Grimstad, Zalo, Haugen, Hauger, Bransdal, Augdal, Arvesen, Løvseth, Jatta

Bytter: Myrmo inn for Augdal (29 min), Hertzenberg inn for Løvseth (61 min), Agelin inn for Haugen (78 min), Ilolo inn for Jatta (78 min).

Mål: 1-0 Bransdal (22 min), 2-0 Bransdal (24 min), 3-0 Arvesen (66 min), 3-1 (76 min), 4-1 Bransdal (90 min)

Gule kort: Alle fulgte Kardemomme-loven

Tilskuere 169 som vi takker for kom!

Dagens Extra-spiller: Lasse Bransdal