Herrer A: Hvordan bli bedre- minutt for minutt!

Vålerenga 2- Bærum SK 2-3 (2-1)

Alle lag liker å skrive endelig i gang! For vår del, sett i betraktning hvordan vi åpner kampen, så vil jeg skrive: Æsj, nå er vi i gang! Vi er tannløse, passive, har ikke ball, og løper rundt på egen halvdel. Slikt blir det ikke bare en kalddusj i form av 0-1, men også 0-2 av tidlig i kampen. Det eneste vi har fått til de første 20 minuttene er et gult kort og to baklengs. Så vondt blir verre når Theo A må ut med skade i debuten i PostNord.

Vi var ikke klare for kampen

Samtidig er det ikke overraskende, for kampen mot Notodden ga klare tegn på hva som ventet. For med vår ene pasning før balltap, så har Vålerenga syv-åtte.

Etter 35 minutter, så er statusen i grunn det samme. Kampbildet er fryst fast. «Enga» triller». Så ut av det (himmel)-blå så bryter Erik Frøysa ved midten, forserer opp og hamrer inn reduseringen fra 25 meter. Håpets fakkel er tent! Noe ufortjent, men vi tar det vi får etter en svak halvtime.

Kun minutter senere bryter Kristoffer Sørensen og skjærer inn i boksen til Vålerenga. Han blir vel tatt en, kanskje to ganger, men det er ikke nok til «elfmeter». Så corner som ender med ingenting. Vi tar i alle fall med oss et vi er mer med i kampen.

Rett før pause så bryter vi igjen og kommer skrått med keeper som er på den klassiske bærturen. Dessverre for oss så finner vi ikke noen gode bær og skuddet havner i nettveggen der ripsbusker og andre buskvekster vokser.

De siste 45- Vi hever oss betraktelig!

Vi løfter oss noe innledningsvis. Sjansene uteblir, men det er lenge igjen. Så i det 50 minutt så kommer Vålerenga på en kjempesjanse, men vi «hockeyredder» i form av å ofte oss for å blokkere skudd. I samme situasjon må Zalo ut med skade.

Zalo måtte ut med skade i 2 omgang

Vi lar ikke det påvirke oss negativt, for med Henning Hauger inn tar vi kontroll på kampen og burde skårt kun minuttet etterpå fra kort hold. Nå er det Vålerenga sin tur til å «hockeyredde» med å blokkere.

Like etterpå er Jarmund fint fremme og kjører slalåm med en og to. Fra noe skrått hold så står keeper riktig plassert og redder. Dette skulle vise seg å være et godt omen…

…for i det 70 minutt så er det dukket for 2.omgang i slalåm og Jarmund er som Buraas i Nagano-OL i 98. «Sikk-sakk» og 2-2! Herlig enkeltmannsprestasjon!

Nå har vi ikke bare blod på tann, men i hele underkjeven. For vi presser på og etablerer ballen på de blå sin halvdel. Nå kommer sjanser a mas.

Sørensen i tverrligger.

Så redder de på strek.

Frelseren Fofana!

Så kommer Fofana og frelser oss! Eng Strand på kanten legger inn til Fofana som kjemper den i mål! Det er fortjent, for vi har blitt bedre minutt for minutt i denne kampen. Det startet i helvete, men nå er vi ute av Dante sine ni helveter. Kanskje vi er nær Barcode?

Så går kampen i en ny fase og vi legger oss bakpå i håp om å kontrollere inn tre poeng. Som ser ut til og lykkes, for Enga kommer ikke på noe særlig visitas i ordinær tid. På overtid får de ballen opp, men vi har kontroll. Det angrepet ender med at en av innbytterne til Enga får direkte rødt kort.

Antagelig så var det ingen aftenbønn han sa til de 50 oppmøte denne mandagskvelden på Intiliy Arena

For med det så ble det 3-2 seier og god kveld og god natt!

Tre glade målskårere: Fofana, Kvernstuen og Frøysa

Summa Summarum:

Lett å oppsummere denne kampen. Vi er veldig svake første 30 minuttene, så starter vi en lokal variant av «bli-bedre-minutt-for-minutt! Gutta skal ha ros for moralen! Dette ga tre poeng i dag, og vil gi flere poeng senere om vi kommer skjevt ut. Sterkt!

Laget som startet: Midtgarden-Eng Strand-Slemdal (K) -Zalo-Agelin-Frøysa-Sørensen-Grimstad-Sjøl-Kvernstuen-Fofana

Bytter: Arvesen inn for Agelin 26 min, Hauger inn for Zalo 59 min, Thorberg inn for Sørensen 90 min

Mål: 1-0 2-0 1-2 Frøysa 2-2 Kvernstuen 2-3 Fofana

Gule kort: Slemdal, Hauger og Grimstad

Tilskuere: 50 som villig betalte for inngang!