Herrer A: Alle fotballens følelser!

Bærum SK- Asker Fotball 2-3 (1-0)

Så var vi her igjen da: Kampdatoen som alltid rundes rundt på kalenderen med både sprittusj eller med alarm på Google-varianten for de av oss som tilhører den mer digitale alderen. Uavhengig av mestring med teknologi, så var duket for hvem som mestret både fotball og press – for ja, dette var en kamp med mye på spill!

En samla gjeng klare for kamp!

Forventet kampbilde

Vi har mer tempo med og uten ball. Første halvsjanse er når Haugen får to skuddsjanser, der begge blir blokkert av bortelagets spillere.

Litt senere er det gjestene som er på visit og får kampens første corner. Vi stanger den ut og på den så …skyter?…Fredhall den like til side som driven til undertegnende hvis sommerens golf skal tas i bruk som metafor.

Altså ikke all verdens av sjanser det første kvarteret, men nerver og trøkk er det nok av. Så en slags forklaring så vel som en fattigmanns-substitutt for (mangel på) det kreative. PostNord er på mange måter fotballens middelalder med overgang til noe bedre og mer opplyst.

Det trøkkes til!

Så om første kvarteret var sjansefattig, så skal jeg i alle fall hoppe bukk over tiden 16 til 30. Det skjer rett og slett ikke så mye verdt verken blekk, pergament eller tastatur.

Tilbake til «Kadda» så får vi nevne at Hauger gult kort (fortsatt langt unna karantene), før vi så kommer til omgangens beste hendelse sett med gule øyne, briller eller kontaktlinser om det er å foretrekke. Som det ofte er nå med moderne teknologi- FOR:

Vi har sett tendenser på at vi står bredere med backer og kanter, og således «boksåpner» Asker. Det er også oppskriften på dette målet. For ballen går hurtig fra midten, ut på kant. Så fin og hurtig kombinasjon mellom Eng Strand til Augdal og tilbake til Eng Strand som legger inn til Sørensen, hvor Askers keeper redder, men returen treffer en uheldig forsvarer og i mål! 1-0 og vi fikk den befriende førsteskåringen!

På tampen får Arvesen et riktig, men unødvendig, gult kort fordi han er tydelig uenig på noe så ubetydelig som ett innkast.

1-0 står seg til pause, og det er helt ok i en sjansefattig omgang, men med mye vilje, tæl og trøkk fra samtlige Gule!

FLOTT START PÅ 2.OMGANG

Asker går rett i angrep og nå er det gjestene, ikledd mote fra Georgia fra noen år tilbake, som er gode med pasningstempoet. Vi er på etterskudd og fra 6 meter så burde den ballen sitte i mål. Heldigvis for oss, så sleives den på utsiden. Det var det med golfsvingen igjen da.

Så like etterpå så får Askerfansen høyere puls da jernmannen Lee Jones er nede for telling. Dog skal det mer til før han gir seg, spesielt i dag mot oss og med mye på spill. Så etter en liten «time-out» er han tilbake for fullt!

Dog så skjer det noe på banen like etterpå som sender vår puls og spekter av følelser til himmels! For vi oppnår å få fotballens skumleste ledelse i det 53.minutt! 2-0

Flott ball fra Arvesen til Myrmo inne i 16-meter, der sistnevnte har ett overblikk og forståelse på nivå med…Brady? Ballen spilles nemlig tilbake til en spurtende Eng Strand som hamrer inn vårt andre for dagen!

Kan det vokse trær helt til Paradis?

Nå er det glede blant de fleste av de 275 på tribunen. Vi har kampen akkurat der vi ønsker, mye takket være trøkk og kollektiv forflytting i presspillet.

Så går tiden…helt greit for oss. Dog ikke fort nok, for det er nok av tid igjen til at vi kun skal spille for å drepe tiden. Spesielt når Asker reduserer til 1-2 ca halvveis ut i omgangen med Skaug som i dette tilfellet får gå opp alene i lufta fra vår 5-meter.

Himmel og helvete! Dante blir aktuell igjen

Nå er det meste av følelser, puls og hva enn tilbake på ukomfortabelt nivå.

For klokka viser som sagt halvspilt og Asker har på ingen måte «tatt en Yorktown». Her skal det kjempes til siste minutt, med alt av krefter, blod, svette og tårer.

Så i det 69.minutt kommer kampens mest omdiskuterte situasjon- og skal vise seg avgjørende. For vi får ballen inn i feltet, fyrer av i keeper og så tverrligger. Retur til oss, spilles sidelengs til Bransdal som med mellom tre til fem (!!) Asker-spillere (inkl.keeper) setter den i mål…

…et øyeblikks vill jubel før det blåses for offside?

Selv Heidegger ville sagt denne situasjonen ikke er åpen for tolking. La oss gå igjennom:

For med 3-5 spillere bak vår angrepsspiller som får ballen sidelengs så ja. .. Det kan verken vi Gule ,eller Asker via sin Twitter helt forstå noe av. Offsideregelen er da ikke som å forstå Heidegger?

Bilde sier mer enn 1000 ord heter det, så:

Uansett, etter en kjapp prat og uten råd til VAR så blir det ubønnhørlig blåst offside. Vi har vår egen Dred Scott på «Kadda». Der skribenten er høyst usikker på om selve avgjørelsen eller det at Taney tydeligvis holder seg gående ca 160 år etterpå er mest «imponerende».

Med 20 minutter til slutt, så holder vi ok unna det påfølgende kvartet. Vi flytter bein, og har noenlunde kontroll når Asker angriper etablert.

Så hva skjer da, og hvordan løser Asker det? – 10 poeng om du svarte på dødball som veien fra himmel til helvete.

I det 88.minutt så stanger Isegran inn 2-2 på krigersk vis. Så nære, så surt, men allikevel ikke noe i forhold til hva vi har i vente.

FOR: med 93 minutter spilt så klarer Asker å få ballen til innbytter Sesay som skjærer inn og setter den i motsatt. 2-3 og nå er selv ikke det niende helvete hos Dante beskrivende for hva man opplever eller føler.

Summa Summarum

Som varslet på forhånd: disse kampene lever sine egne liv. Alle som så på fikk kjenne både på mot og medgang, himmel og helvete med alle stadiene i mellom.

Spillemessig er 1.omgang avventende og sjansefattig. Dog så har vi et vakkert angrep som fører til 1-0 inn mot pause.

Kampen kommer i enda bedre spor når vi tidlig i 2.omgang dobler den på vakkert kollektivt vis.

Så ligger vi greit defensivt, men det er med hodestøt både 1-2 og 2-2 oppstår og derav vi mister ledelsen (og hodet`?)

Som i fjor, så skårer Asker vinnermålet på overtid.

Vi skal ta med oss at vi har et godt trøkk, vi står bredere i banen når vi angriper og vi skaper en del sjanser. Så gjelder det å ta med seg prestasjonen som var langt bedre enn hva mangel på poengfangst tilsier.

  • Hvordan vi svarer på det her vil definere sesongen i høst!

Kjipe kampfakta:

Bærum SK- Asker Fotball 2-3 (1-0)

Laget: Midtgarden, Haugen, Zalo, Grimstad, Eng Strand, Arvesen, Augdal, Bransdal, Hauger, Sørensen, Myrmo

Mål: 1-0 Arzani (selvmål 37 min), 2-0 Eng Strand (53 min), 2-1 Skaug (65 min), 2-2 Isegran (88min), 2-3 Sesay (90 min)

Bytter: Jatta inn for Hauger (60 min), Nordby inn for Myrmo (77 min), Thorberg inn for Augdal (87 min)

Gule kort: Hauger, Arvesen og Haugen

Tilskuere: 275