Herrer A: Godkjent kamp

Bærum SK- Frigg 3-0 (3-0)

«Disclaimer» som det heter på engelsk. Dette ble en kamp som jeg fortsatt ikke forstår meg helt på, derfor vanskelig å konkludere med noe håndfast. Ikke ulikt følelsen etter å ha lest «Kant’s Transcendental Idealism» ikke bare en, men med to forsøk. C`en på eksamen sier sitt.

Det en enkel hedemarksgutt derimot kan forstå og kjenne seg igjen i er snøvær. For det var en faktor under kampen, spesielt de siste 45 minuttene. Kampen i seg selv ble aldri noen (snøball)-krig, men tendenser til curling ble det på slutten.

Det lavet ned fra himmelen, og spillet de ti første minuttene av kampen varmt heller ikke de 11 på tribunen (mot de 17 som gikk fra juniorkampen).

Så ut av ingenting etter ellve minutter så vinner vi ballen på 40 meter og ser at Friggs keeper er langt ute. Det skytes og ballen havner med snø på…i tverrliggeren.

Ketsjup i kulda!


Gradvis så «setter kampen seg», med det mener jeg vi tar over ballkontroll og Frigg skyves bakover på banen. Nettopp det er oppskriften etter kvarteret har passert når fjorårets toppskårer Markus Attila får stå alene på 18 meters hold. Skuddet er ikke helt Ferenc Pusckas, men godt nok til at det står 1-0 og «Bærum Bærum» spilles over anlegget slik at evt tilskuere kan danse til takta for å holde varmen.


Vårt 2-0 mål etter noen og tjue er dagens angrep! Vi kommer på et godt oppbygd angrep langs kant. Attila slår «littegranne» innlegg, og Kaasa setter ballen i kassa med hodet. Helt alene i lufta, ikke ulikt RAF i 45.

Nå er vi det førende laget og fra noen og tjue og inn til pause har vi vår beste periode. Frigg er like sjelden på visit som Paven i Norge (for ordens skyld: 1989).

Dagens kaptein Daniel Berg tar ansvar noen minutter før pause, og finner plass i boksen. Fra kort hold er skuddet mer hardt enn velplassert, men i sluttsum nok til at kampen er over når vi går inn i klubbhuset halvveis for varm toddy! 3-0 i en omgang vi spiller oss varm i, og leder helt fortjent.

Så var det 2.omgang

Jeg fleipa etter 2.omgang at man kunne oppsummert omgangen med bilde av Mummitrollet. Sånn passe «random» og kanskje et ok bilde på Kants transcendale idealisme. Om ikke annet for folkeopplysningens ærend!

Men etter å ha snakket med klokere fotballhoder enn mitt eget, så ser jeg at omgangen ikke er riktig så hendelsesfattig som jeg intuitivt mente. Det positive er at vi (med ett unntak på slutten) har god defensiv kontroll, mens vi offensivt sto for tre av omgangens fire muligheter.

Det som gjør meg usikker på hvor bra kampen er i grunn hvilken motstand Frigg ga oss. Rett nok er de en divisjon under, men for noen uker siden spilte samme lag 3-3 mot rival Asker. Så det store spørsmålet er:

Var det vi som spilte de svake, eller stilte de svakere nå enn sist?

Det kan jeg i beste fall gi et svar som står til C som besvarelse. Derfor hopper vi videre til 2.omgangs mest gledelig nyhet:

Thomas Chaisee Storødegård og Bastian Hatcher fikk begge sin A-lags debut i løpet av de siste 45 minuttene!

Når vi i tillegg har to ungdomslandslagsspillere, så ser alle som følger klubben at vi kan utvikle egne spillere i klubben. Det varmet mer enn Toro «rett i koppen».

Laget: Christensen-Haldorsen-Kiil Olsen-Ali-Grimstad-Frøysa-Holmedahl-Attila-Sørensen-Kaasa-Berg (K)

Innbyttere: Hatcher- Rønning Olsen- Rogulj- Chaisee Storødegård- Chaisee Storødegård

Neste kamp er 07.mars borte mot Kvik Halden kl 1200