Herrer A: OK prestasjon- bittert tap

Bærum SK – Asker Fotball 1-2 (1-1)

Endelig klart for lokaloppgjør med ny «matte» i sola! Så det var ikke noe å utsette på forholdene. Til å være 2.divisjon så var det ok fremmøte på tribunen og.

Flotte forhold!

Treg start- et velkjent fenomen

De som følger oss vet at vi ofte har brukt tid med å komme i gang. Vi er som en brukt båtmotor kjøpt på finn.no. Det hoster og harker en stund. Så også i dag.

Asker tar kommandoen og triller ballen seg i mellom innledningsvis. Så etter kun 5 minutter så spiller de seg opp på vår defensive 1/3-del og med vakkert «klikk-klakk» så setter Kastrati den i mål. Det skal vise seg som et omen på hva som ender som en bitter dag.

Skal sies det er fortjent at Asker tar ledelsen fordi i de første 20 minuttene eller der omkring, så er det bortelaget som spiller best (med plan). Så i det 20 minutt så er det kun en god Midtgarden i vårt mål som hindrer 0-2 når han er ute i full strekk på et godt Asker-skudd.

Asker presset oss innledningsvis

Så kjemper vi oss inn i kampen. Gutta vil noe i dag! Det ser man i antall kilometer og på trøkket i taklingene. Dog så får de 223 som betalte for billett se det som er vår akilleshæl så langt i sesongen:

Mangel på skapte sjanser. For Asker sitt spill som førte til den tidlige skåring er slik alle lag vil spille offensivt. Vi er ikke ofte nok der.

Så kommer man langt med innsats og vilje. For når vi kjemper oss tilbake i kampen, duell for duell, ball for ball- så kommer det en og annen sjanse og. Så også utligningen! 1-1 med Kvernstuen etter 30 minutter og med ett så smaker ikke kaffen så bittert og vaffelrestene smaker trøffel!

Til pause er Asker noe nærmere en ledelse, men at det står 1-1 skyldes vår gode innstilling etter at vi havner tidlig bakpå! Det er også en styrke. Er bare så leit vi havner under i hver kamp vi spiller.

-Alt blir så mye brattere – Galdhøpiggen blir til K2-.

Its deja vu all over again

Innledningen på de siste 45 minuttene er som starten av kampen. Asker får ikke bare låne, men også eie ballen. Forskjellen er at vi klarer å mure igjen bakover. Så ingen får halsbrann av kaffen de kjøpte seg i pausen.

Så som Yogi Berra sa yidlig på 60-tallet «its deja vu all over again«. For også nå i 2.omgang slår vi tilbake. Dog uten at det blir noen «Home runs» slik det ble for coach Berra når baseball-legendene Mantle og Maris gjorde det etter hverandre i en kamp for ca 60 år siden.

Kampbildet ligner en boksekamp der man tar og føler på hverandre. Det er noen små «jabs», men ingen som virkelig pressen motstanderen i tauet. Halvsjanser som best begge veier. Så det vi kan ta med oss er at avstanden til lagene i toppen ikke er så stor.

Så i det siste 12 minuttene tar kampen fyr som det skulle vært spedd på med tennvæske og kull i samme engangsgrill! I alle fall om man «pynter på» litt til referatet. For begge lag har sjanser på slutten.

Spesielt Asker kommer til en «alle sjansers mor» når vi roter det til med svakt pasningsspill i bakre ledd. Heldigvis for oss så brenner Asker-spilleren sjansen såpass at en brannbil eller to burde komme på uttrykning! Skogbrann i California har blitt startet av mindre en det.

Så er det vi som får ha mye ball. Det minner mest om 6 divisjon nå, for flere spillere med ut med strekk og tilsvarende. Landslagets fysio satt på tribunen og fikk nok flere pasienter booket i dagene fremover. For her var det mer strekk og «vondter» enn i kampen mellom Halifax-Barnet forleden.

Forskjellen mellom oss og Asker i dag er:

At vi ikke kommer til flere avslutninger. For Asker takker som byr når vi er vel gjestfrie og serverer de en overgang helt på tampen. Når skuddet er som kanonene «Moses» og «Aron» , så senker Asker oss slik de to kanonene senket «Blucher» fra Oscarsborg i 1940.

Det er så bittert. Helt på slutten og etter at vi hadde kjempet oss tilbake i kampen.

Summa Summarum

Asker starter best og tar fortjent ledelsen. Vi viser god moral og kjemper oss tilbake. Så får vi utligningen og går til pause på 1-1. I de siste 45 minuttene så er det to middels lag med middels prestasjoner ut på vårt nye kunstgress. Asker klarer dog det ikke vi gjør- sette ballen i goalen med en kontant avslutning.

Prestasjonsmessig et steg opp, men vi taper nok en kamp fordi vi skaper for lite.

De sure kampfakta:

Bærum SK- Asker Fotball 1-2 (1-1)

Laget: Midtgarden- Sjøl- Slemdak (K) – Frøysa- Eng Strand – Hauger- Arvesen- Thorberg- Kvernstuen- Sørensen- Ilolo

Bytter: Vedvik inn for Thorberg (69 min) – Grimstad inn for Sørensen (87 min) – Zalo inn for Ilolo (90 min)

Mål: 0-1 Fisnik Kastrati (5 min)

1-1 Jarmund Øyen Kvernstuen (31 min)

1-2 Obilor Denzel Okeke (90 min)

Gule kort: Arvesen og Slemdal (Slemdal må stå over pga antall kort mot Brattvåg)

Tilskuere: 223 som ville se lokaloppgjøret. Omtrent 40 av de dro glade hjem

Bærums beste: Henning Hauger