Herrer A: Fotballgodis for tilskuerne!

Bærum SK-Oppsal IF 5-5 (1-3)

For ordens skyld, ja vi var et idrettslag som har NM-gull i bl.a bandy. Dog er det fotball vi snakker om selv om resultatet tyder på is, skøyter og minusgrader.

For det var så langt unna minusgrader man kunne komme. Stekende het sol dagen lang, og med flere langs strandkanten enn på tribuneplass. Dog rundt 150 tilskuere lar seg høre i fellesferien.

Om selve kampen så er innledningen jevn. De første store muligheten har bortelaget. Først må Sondre Midtgaarden opp med en refleksredning «a la Patrick Roy». For så at vi redder på streken ikke bare en, men to ganger fra samme angrep noen minutter senere.

Så når vi tar noe over kampbildet etter et kvarter og attpåtil skårer, så skulle man tro vi hadde kontroll. Vårt første mål for dagen etter ca halvtimen spilt ved Attila Markus på hodet etter ett godt innlegg fra Joakim Nilsen.

Kjapp tur innom Dantes 9.helvete!

Så kommer en slett periode der vi er flatere enn et dødt batteri. Er som streken jeg så på skjermen når jeg besøkte pappas jobb som liten (han var lege og sjekket puls/hjerterytme). ——————————

1-1 kommer minuttet etterpå, via et straffespark som settes hardt rett i midten. Så blir vondt til verre når en Oppsal-spiller får ta en fattigmannsversjon av Maradona VM 1986. Fra egen halvdel, frem, fremover og så alene med Sondre. Når det da er snakk om fra kort hold er saken enkel. 1-0 er snudd til 1-2 på noen minutter.

Vi er som frosset fast til is (slik de vantro i Dantes 9.helvete visstnok ble) når vi slipper til de blå fra sydøstre delen av Oslo. Nok en gang er vi ikke verken tett nok eller raskt nok oppi ballfører. Da straffer de oss hardere enn Heksedomstolene på 1700-tallet. 1-3 er et faktum når vi går inn for veiledning og en pust i skyggen.

Tungt utpå matta i dag, spesielt i 1.omgang

Nok en gang viser vi sterk moral!

Vi på tribunen trodde kanskje det var solnedgang, ingen latter, ingen sang og for lenge sommerfri etter å ha sett en svak førsteomgang. Derimot så starter 2omgang som den reneste Idyll! For kun fem minutter har passert da Kristoffer Sørensen fikk kranglet ballen i mål til 2–3 fra kort hold.

Idyll blir dessverre igjen til den Guddommelige komedie når Oppsal kun minuttet etterpå øker til 2-4 og med det heller isvann på håpets bål.

Det som skjer fra nå til det 89 minutt er en fornøyelse å oppleve. For «ente» gang i år så kommer vi Gule tilbake fra to-måls underlege. 3-4 skjer når
Adonai Kidani kombinerer fint sammen med Adrian Rogulj. Sistnevnte prikket ballen som Tom Brady i hvilken som helst Superbowl!

Alexander Rønning-Olsen viser frem slegga!

Martin Andre Berg var ute med skade, og inn for han etter hvert kom nevnte Drammensgutt. Han fyrer av fra …la oss si 23.45meters hold ned i motsatt hjørne! 4-4 lyser varmt på tavla og vi har initiativet i kampen nå.

Om Alexander sitt skudd var fint, så topper Daniel Berg det med glans når han 10 minutter etterpå skyter fra 46 meter. For å være tydelig, det var ikke av varianten «keeper-står-langt-ut-så-jeg-skyter fort».

Keeperen kunne oversatt Dantes samlede verket til opptil to-tre språk før frisparket tas! Det er mer en kombo av tabbe og krutt! Like fullt 5-4 er et faktum når vi har spilt ca 75 minutter.

Vi taper to poeng pga svakt markeringsspill

Vi legger om til en mer defensiv formasjon igjen, og vi har i grunn kontroll på kampen når ballen er i spill. Med det så jeg ønsker jeg å få frem at det i grunn var kun på dødball at Oppsal var skumle. Lange kast, lange innlegg etc.

Laaaaangt kast…. Jan Zelezny anyone?

Slik kommer også kampens tiende (!) mål. På overtid og på dødball. Det er surt som sild fra Sverige! 5-5 og hadde vi tatt 20kr per mål i inngangspenger, så kunne samtlige lagt neste treningsleir til Rwanda for noen uker!

Oppsummert så er det nok å skrive om for en ordblind hedemarking, mens for en trener er det nok av ting å jobbe videre med. For vi starter ok, men faller veldig utover 1.omgang. Det er for ofte enkle personlige feil som fører til blodrødt på resultattavla!

Positivt er at vi kjemper oss tilbake etter å ha lagt om formasjon og foretatt noen bytter! Sågar tar vi ledelsen, før vi faller tilbake til gamle synder som vi skulle vært den katolske kirke selv!

Så da ender det med «forlik» og 5-5. Så er det vanskelig å vite om vi skal le, grine eller trekke halvfornøyd med skuldre av resultatet!

Knusktørre kampfakta:

Bærum SK- Oppsal IF 5-5 (1-3)

Mål:
1-0 Markus Attila (33), 1-1 Lasse Brandsdal (34, 1-2 Sander Birkeland (39), 1-3 Wilhelm Osmna Adra (45), 2-3 Kristoffer Sørensen (50), 2-4 Adra (53), 3-4 Adrian Rogulj, 4-4 Alexander Rønning-Olsen, 5-4 Daniel Berg (76), 5-5 Brandsdal (90). Gult kort: Wilhelm Adra, Thomas Rath Hasle, Oppsal. Chima Joseph-Ifejilika, Alexander Rønning Olsen, Bærum.

Bærum 4-4-2: Sondre Midtgarden – Joakim Nilsen (Alexander Rønning-Olsen fra 45 min), Aron Olsen, Lars Ivar Slemdal, Simon Bern (Chima Joseph-Ifejilika fra 45 min.) – Adrian Rogulj, Markus Attila, Jan Aubert, Daniel Berg – Adonai Kidane, Kristoffer Sørensen (Simen Lyngbø fra 78 min.). 

Kort Bærum: Chima i 68 min og Alexander Rønning-Olsen i 90 min.

Tilskuere: Ca 150, derav 100 i skyggen og 50 bak måla i solsteika!