Herrer A: Fortjent tap

Bærum SK A- Åsane Fotball A 0-2 (0-2)

Kjærkomne seks dager med kampfri hadde blitt lagt bak oss, når vi på junis første dag sto verter for opprykksfavorittene fra Bergen, nærmere bestemt fra bydelen Åsane. Bydelen som har oppfostra alt fra musikerne Lars Vaular og Kurt Nilsen til Miss Norge i 2008 – og alt i mellom det.

Samla i trua

Kampen startet oppløftende nok. Vi går ut med høyt press og stresser Åsane til feil i form av feilpasninger. Dog får vi ikke betalt i noen bedre valuta enn noen skarve innkast. Så etter de gode første femten minuttene, så kommer bortelaget mer og mer inn i det.

Mer er nok stikkordet for resten av omgangen og. For de har mer ball, flere pasninger og det ender i flere mål enn oss. Særlig på kantene via gode harde innlegg er de farlige som Pesten på 1340-tallet.

Så de kan feire 1-0 fortjent etter ca halvspilt 1.omgang, før de putter 2-0 noen minutter før halvtid. Bittert det skjer rett før pause, men jeg syntes det er fortjent nok. De har mer kollektivt spill, og finner hverandre som det skulle vært Molinari/Fleetwood i Ryder Cup.

Kidane i press

Solid forsøk, men vi var svake i offensiv boks

Det er et offensivt Gult lag som går ut i 2.omgang. Gutta viser de vil, og vi spiller oss til noen ok muligheter, men det stopper opp når vi når Åsane sin 16meter. Der er det som i den fantastiske barne-tv serien fra Bergen «To hus tett i tett». Vi finner ikke ut av deres gode defensive spill, og ender opp med en smultring på hjemmebane. Og ikke av den velsmakende sorten.

Åsane er nok nærmere tre og kanskje fire, men vi har en meget god keeper i Sondre G Midtgaarden. I dag er han bedre enn hva Karius var for et år siden*100. Flere ganger ut i full strekk på skudd fra kort hold. At han ble banens beste er riktig, og viser også bildet på kampen i form av antall avslutninger.

Hvit jubel!

Et par positive ting å ta med videre

Først: Vi taper fortjent. Åsane er et godt lag og nærmer seg der de ble spådd før sesongen: på toppen! For vår del så finner jeg likevel noen ting fra kampen som gleder meg

  1. Aaron Kiil Olsen blir stopper i 2.omgang (Markus Attila ut med sykdom). Aaron har knapt lappen, men spiller voksent forsvarsspill. Et stort Gult talent det blir moro å følge videre.

2. Christian Hanche-Olsen. Solid kamp når han kommer inn, slik vi kjenner han fra de seneste kampene. Dessverre mister vi han til Vancouver, B.C for studier til høsten.

3. Vi kommer til å vinne poeng på Sondre G Midtgaarden sitt keeperspill.

Neste utfordring er Senja borte. Den kampen vil bli vist på klubbhuset! Mer info kommer om det!

De tørre kampfakta:

Bærum SK A- Åsane Fotball A 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 i 21.minutt Kristoffer Valsvik, 0-2 43 min Martin Ueland
M

Bærum: Sondre Midtgarden – Joakim Amandus Nilsen, Aaron Kiil Olsen, Lars Ivar Slemdal (K), Markus Attila, – Kristoffer Sørensen, Daniel Berg, Jan Aubert, Martin André Berg, Adonai Kidane – Chima Vincent Ifejilika

Innbyttere: Christian Hanche-Olsen i 46. min. for Attila, Emanuel Kot Chol Tafesse i 46. min. for Sørensen, Adrian Rogulj i 73. min. for Ifejilika

Gule kort: Joakim Amandus Nilsen, Bærum. Viljar Alvin Birkeland, Åsane.D

Tilskuere: Et sted mellom 110-120 stykker. Lengre kan ikke en enkel skribent fra Elverum telle.