Herrer A: Festforestilling!

Bærum – Kvik Halden 6–2 (2–1)

Kvik kommer etter eget utsagn fra en av sine beste kamper (0-0 mot Alta). Vi kom fra et fortjent tap borte mot Eidsvoll. Så forstå-seg-påere, oddsettere og spåkvinner mente borteseier var mest sannsynlig.

De som ikke var enige i det var 20 stk i og rundt A-laget. Ledet av trener Heggset og Hauger.

Flotte forhold ga flott fotball!

Fra E6 til Autobahn!

Forrige uke kjørte vi en times tid opp E6 til Eidsvoll. I dag så kjørte vi i 100 + fra start på Sandvikas egen Autobahn: Sandvika Stadion!

Vi hadde gjort vår research i forkant og var klar over at Kvik Halden hadde lagt om fra 4 til 3 back. Denne infoen skulle vise seg gull verdt.

Vi har mye ball og skaper sjanser tidlig. Det gir grobunn for håp! Noe som skal vise seg å være berettiget. For i det 13.minutt så tar vi frispark kjapt og når mange fyller på i bakrom så er det Thorberg som har gleden av å sette inn 1-0 fra kort hold. Raskt frispark med påfyll fra midtbaneleddet er oppskriften!

Etter 20 minutter utligner Kvik Halden. Vi ligger jo egentlig godt organisert her, men to kjappe pasninger midten og til 16meter er nok for at Næsheim setter inn alene med Midtgarden.

Vi lar ikke det plage oss nevneverdig. For vi fortsetter å stå høyt. Thorberg vinner ball ved hjørnemerket, slår til Frøysa som finner gamingvenn Sørensen. «Klikk-klakk og Bang» til 2-1 noe over halvtimen.

Som står seg til pause. Helt fortjent selvsagt. Såpass ser jeg fra Kalvøya.

Takk for bilde til Atle Wester Larsen- Halden Arbeiderblad

Smak av honning

Sommeren er på hell, men denne første dagen i september er en dag med smak av mye godt! For om pølsa i pausen mettet sulten, så var starten på 2.omgang noe som ga appetitt på så mye mer. Rett fra avspark kommer Kvernstuen langs kant og fyrer av, til corner. Påfølgende hjørnespark ender rett i kassa når Zalo flyr som kongeørnen bortpå Høvik! Helt sjef i lufta og 3-1 er et faktum rett før siste pølsebit er unnagjort.

Vi gir oss ikke der. Nå spiller vi festfotball offensivt. Bevegelser og løp er «timet» etter Egon Olsens plan. Så rett før 60 minutter er spilt så avgjøres kampen.

Ny-signeringen Grønner jobber på en ball fra Eng Strand og keeper er ikke helt med på notene. Grønner legger inn og en uheldig forsvarer fra Halden er tonedøv når han upresset øker til 4-1 til oss! Det lønner seg å jobbe i hver duell- dagens kamp inneholder masse bevis på det! Slik blir det vakker musikk av (være seg DeLillos eller hva enn man foretrekker).

Når vi øker til 5-1 etter 70 minutter er det ingen tvil! Grønner med glimrende føring, så til Sørensen og videre til Kvernstuen som har overblikk som Tom Brady.

Da vet alle hva som må skje: En prima overblikk og dertil pasning til Thorberg som hamrer inn vårt femte.

Haldenserne reduserer litt for enkelt via noen enkle trekk. Uansett så er det også lite tid igjen. Så ingen har grunn til å oppsøke noe apotek. Rett nok har Kvik Halden to gode avslutninger på mål som kunne gått inn, men vi har Midtgarden som er raskere enn Warholm. Da holdes ballen utafor med to gode refleksredninger.

Sånn apropos Warholm. Når vi setter inn kveldens siste mål så er det tempo bak den. De rød-hvite må satse alt fremover, så når vi bryter ballen på egen 16-meter så er det 11.2 sekunder før den sitter i motsatt mål!

Mørket senker seg i takt med temperaturen nede på Sandvika Stadion, men bortimot alle 100 går strålende fornøyd hjem etter å ha sett årets beste kamp fra de Gule!

Halve Hallingdal tok turen for å se Thorberg- usedvanlig god timing når han leverte årsbeste 😉

Summa Summarum

Vi har en ny inngang til kamp og den lykkes vi med. Sjanser kommer, så også mål. Det er første gang siden «slaget i Halden» som var vel tidlig på 1700-tallet, at vi tar ledelsen.

Nå kommer godfølelsen og med det flott overgangsspill. Så vi tåler en imot, for vi slår tilbake og derfra og inn så skårer vi seks mål (Kvik Halden to).

Feiende flott overgangsspill, god struktur bak og når vi (endelig) tør å fylle på med folk i angrep så kommer sjanser såvel som et flyttelass med mål!

Strålende kampfakta:

Bærum SK- Kvik Halden 6-2 (2-1)

Laget: Midtgarden- Løberg- Slemdal (K)- Zalo-Haugen-Frøysa-Sørensen-Thorberg- Kvernstuen- Grønner- Ilolo

Bytter: Eng Strand inn for Haugen (55 min), Amer inn for Ilolo (74 min), Burba inn for Grønner (74 min), Myrmo inn for Kvernstien (85 min).

Mål: 1–0 Thorberg (13min), 1–1 (19min), 2–1 Sørensen (33min), 3-1 Zalo (46min), 4–1 selvmål (57min), 5–1 Sørensen (73min), 5–2 (77) og
6–2 Kvernstuen (84 min)
Gult kort: Årets snilleste kamp, så null kort.

Tilskuere: 101 som fikk servert årets kamp (så langt). Velkommen tilbake!