Herrer A: Energi og samspill betyr seier!

Bærum SK- Vålerenga IF 2 4-0 (2-0)

Det var mange ulike tanker foran denne viktige kampen mot Vålerenga 2, flere tok Jehovas-varianten hvis utfallet ble negativt. Nå med fasit i hånd, så vet vi i alle fall hvor de ut på banen agerte:

FULL trøkk fra start, tett opp i alle dueller og vi spilte med voldsom energi! Dette ble seiersoppskriften i vår 4-0 seier mot rekruttene fra de kongeblå.

«Du får ikke mer moro enn du skaper sjøl»

Sa min bestemor i mang en år. I dag så kan vi i overkant 250 på tribunen i alle fall fastslå at A-laget virkelig skapte alt selv takket være en herlig energi fra første spark på ballen.

Vi er tett oppe i motstander, gjenvinner mange andreballer og løpene kommer selv om det er 25+ ute i sommerlufta.

Så sjanse på sjanse skapes. Det er mer enn grill-os og humler i lufta. Det er en stor eim av mål. Dog så bommer vi på den første, andre og tredje sjansen. Skulle vår skåringsvegring fortsatte også i dag?

Når en liten uro setter inn oss skribenten så er de to stykk helgule som viser veien frem til målet: Christian Arvesen tar frem «7-jerns-foten» og legger inn til Max Myrmo som header den kontant i kassa! Noe de har gjort sammen for oss Gule siden barnehagen.

Max sitt første A-lagsmål er ett faktum! Ledelsen er ett faktum og resepten hos apoteket i gågata avbestilles!

Vi er slettes ikke mette av den grunn. For vi er bare ett mål foran foreløpig og det er kun lukten av grillmat vi får i oss. Så vi jakter videre som ulven i Hedmark visstnok alltid er en trussel.

Det gikk mye i lengderetningen!

Så imponerende innsats i varmen fører til flere sjanser, og gledelig nok så betyr det enda et mål. På en gylden ball fra Midtgarden så havner den hos Lasse som vinner den i feltet til Vålerenga, vender tilbake og gir den til en Eng Strand som kommer i full spurt! Hadde det vært siste indre hadde han klokka fordi Ritsjma, Kramer og Hayden med den spurten der.

Når avslutningen står i stil med spurten for den tidligere skøyteløperen fra Hamar, så lyser det opp 2-0 til oss etter underkant av halvtimen.

Det gledes å skrive det kunne/burde vært flere mål til oss før pause, for vi skaper mye her i 1.omgang. Dog så står det seg med 2-0 når vi trekker inn for vann, hvile og fortjent ros.

«Må man, så MÅ man»

Kontroll defensivt- tidvis bra offensivt

Skulle jeg brukt fem ord for å beskrive 2.omgang så føler jeg de ovenfor treffer «bulls eye». Fullt forståelig er det ikke like energisk i varmen, og vi er smarte nok til å innse at på 2-0 så kan vi senke oss noe for å kontrollere utfallet av kampen.

Så det betyr at Vålerenga får mer ball på midten og tidvis triller. Det de derimot ikke får til er å låse oss opp. For i vår defensive 1/3 er vi kompakte og «Enga» har knapt en avslutning på oss. Så draktsettet til Midtgarden forblir rosa.

Noe ut i omgangen tar vi mer over igjen, men det er noe mer unødvendig ballmist nå. Så det flyter ikke slik båtene i bakgrunnen gjør. Men ei heller treffer vi på noe isfjell.

Thorberg og Skattum inn…vi er usikre på om vi skal sette innpå Bent!

På tampen viser innbytterne seg frem og Thorberg setter inn 3-0 på et flott skudd. Klokka viser 85 minutter og nå er det ingen tvil om at poengene blir igjen hos oss. (Artig detalj jeg vil bemerke er at Thorberg går rett til ballgutten som spiller på laget han trener OG som er lillebror til en G19-spiller som kom innpå like etterpå).

Lillebror Joe (til Rafael) er ballgutt og spiller for Thorbergs G13 lag

Så går vi inn i kampens morsomste minutt for min del. Først kommer 4-0 på en langputt…unnskyld skudd fra Arvesen. Så før påfølgende avspark får to G19-spillere innhopp for A-laget etter å ha trent med gjengen i foregående uke.

Rafael Sorter sitt andre innhopp, mens Eirik Holm får sin A-lags debut! Så det tørr og satses ungt! Det ser de rundt 25 juniorspillerne på tribunen som like etterpå har det litt morsomt på Eiriks bekostning når han slår et frispark som ikke helt treffer. «Var ment å være pasning«, smiler Eirik i en sedvanlig lur kommentar etter kampen.

For det var kampen det. 4-0, tre poeng og over nedrykksstreken.

Summa Summarum

Flott energi og kollektivt press gjør at ballen er på Vålerengas halvdel stort sett frem til vi har skårt 2-0 og har god kontroll på kampen. Om noe burde vi skårt mer i løpet av 1.omgang

2.omgang starter med mindre press og banespillet er noe jevnere. Dog er vi aldri trua da vi har god kontroll på defensiv 1/3. På slutten skrur vi opp trykket og får inn to mål som fører til bedre målforskjell enn Brattvåg og over nedrykksstreken.

Gledelig at flere av våre mål-(poeng) kommer fra folk som alltid har vært i klubben. Max Myrmo for sin første gåll, mens Arvesen skårer sitt andre. På tampen får Eirik Holm sin debut, mens Rafael Sorter får sitt andre innhopp.

Kampfakta:

Bærum SK- Vålerenga IF 2

Laget: Midtgarden, Eng Strand, Grimstad, Zalo, Haugen, Hauger, Augdal, Arvesen, Bransdal, Sørensen, Myrmo

Bytter: Thorberg inn for Myrmo (73 min), Nordby inn for Hauger (73 min), Jatta inn for Augdal (81 min), Sorter inn for Sørensen (88 min), Holm inn for Haugen (88 min).

Mål: 1-0 Myrmo (17 min), 2-0 Eng Strand (26 min), 3-0 Thorberg (85 min), 4-0 Arvesen (88 min).

Gule kort: Zalo og Bransdal

Tilskuere: 259

Dagens Copmfyballspiller: Marius Augdal

PS» Kaptein Lars Slemdal har passert 150 kamper for klubben og vi gratulerer vår bauta på og utenfor banen!

Lars Slemdal overrekkes blomster i anledning nylig 150 spilte kamper.