Herrer A: Buss for tog

Kvik Halden – Bærum SK 1-0 (1-0)

På sommerstid er det mye i samfunnet som er improvisert fra den vanlige hverdag. Så også i PostNord-ligaen. Ikke pga ferie- og Gud hva vi skulle gitt for litt opphold- men fordi kampprogrammet er tett så skader, slitasje og evt karantene melder sin ankomst. I tråd med pollen, hoggorm og at VY setter inn erstatningsbusser for tog.

Det går ikke helt på skinner

Om det er naturgress som gjør oss noe perplekse i innledningen vites ikke fra storstua på klubbhuset. I alle tilfeller er det haldenserne som er kvikkest i innledningen. De går 100 trillioner corner bl.a og Midtgarden viser god reaksjon tidlig slik at vi holder oss i kampen.

Halvveis ut i omgangen skyter hjemmelaget i metallet, mens vi ca halvtimen ut kommer på skuddhold og lader fra 16meter. Rett på keeper.

Omgangens siste 15 minutter er jevne, så vi går til pause på stillingen 0-0. I en omgang vi kommer mer med i etter hvert, men det er innafor å innrømme at de største sjansene er det Kvik Halden som skaper.

God kjemping- ikke noe betalt

Vi er mer med fra start etter pause. Vi har blant annet ett skudd i tverrliggeren med Grimstad etter ca 55 min. Like etterpå har vi angrep langs kant og legger inn foran mål. Dessverre har vi ingen som står på rett sted til rett tid foran målet. Dermed sklir ballen ut som det skulle vært en for hard curlingstein.

Om det fantes noen nøytrale som så på vites ikke, men i så fall får vedkommende så en del rot fra begge lag. Sleiv, brudd og glatte føtter. Tenk «The Mighty Ducks»-filmene fra 90-tallet.

Valuta for pengene kommer når Bærumsgutten (men Kvik-spiller) Øystein Næsheim dribler både en, to og tre av våre på et flott raid. Han lurer oss såpass grundig slik at det er fristende å tru at han skulle vært amerikansk tv-predikant.

1-0 er kjipt, men ikke ufortjent. Dog er det godt med tid igjen. Dessverre er det lite å skrive hjem om av drama uten at det blir en ny versjon eventyr fra Asbjørnsen & Moe.

Det positive er at vi kjemper på og ut av det kommer det noen halvsjanser, men om vi ikke skal dikte og ljuge for mye, så er det Kvik Halden som er nærmest mål på slutten. Bl.a med nok et stolpetreff.

Så mot nok et (forventa) topplag så taper vi. Ikke mye, men forskjellen ligger i den siste offensive 1/3-delen. Sånn cirkus har hjemmelaget 6-3 i sjanser kampen sett under ett, og da er det bare å innrømme at vi er litt unna å være i toppen.

Hva som er oppskriften på bedring offensivt vet jeg ikke, men at det er der skoen trykker er rimelig å hevde.

Summa Summarum

Vi starter litt bakpå, men kjemper oss inn i kampen utover i 1.omgang. Vi skaper noe, men ikke nok til å få omsatt det i mål.

Slik er vel i grunn det riktig å oppsummere de siste 45 minuttene og. Vi kunne med flyt fått betalt, for innsatsen er der! Ingen tvil om det, men vi har bare ikke nok sjanser til å få betalt for det.

Jeg klarte å komme hit uten referanse på amerikansk politikk for dagen kamp, men klarer ikke dy meg: Det å forstå hvor vi er om dagen er omtrent som å forutse hva som faktisk vil skjer når «Infrastructure Bill» kommer opp til avstemning i Senatet. Vil min.whip Thune piske nok stemmer slik at man slipper å gå via budsjettriks for å få igjennom avtalen?

Dagens kampfakta:

Kvik Halden – Bærum SK 1-0 (1-0)

Laget: Midtgarden- Sjøl- Slemdal (K) – Frøysa- Grimstad- Hauger- Arvesen- Thorberg- Kvernstuen- Sørensen- ilolo

Bytter: Vedvik inn for Thorberg (74 min), Eng Strand inn for Grimstad (79 min), Haldorsen inn for Sjøl (79 min), Zalo inn for Hauger (82 min)

Mål: 1-0 Kvik (64 min)

Gule kort: Grimstad

Tilskuere: 210 som valgte kamp fremfor svenskehandel