Herrer A: Årsbeste ga gøy på landet

Bærum SK- Tromsdalen IL 2-0 (0-0)

Dagens kamp skulle spilles på banen til vår vennskapsklubb Lommedalen IL. Herlige landlige omgivelser og mange gamle kjenninger som tok turen til kampen ga meg flashback til denne herlige serien:

Direkte fra Lom eller Lommedalen- (eller sør i CA som serien egentlig ble filmet).

Folk satt på steinknauser, mellom bakker og berg, men ikke ut mot havet. Fordi det er et stykke fra havet til Lommedalen. Avstand var det også for dagens motstander Tromsdalen som måtte tidlig av sted for å komme langt av gårde.

Moro med kamp i landlige omgivelser! 160 folk- 12 kuer- 5 veps og sikkert noe ULV i skogkanten!

Jevn innledning

Det er to lag som står og avventer. I grunn minnet store deler av 1.omgang om en sumokamp der begge står med mulighet for «kachi-koshi» på dag 15 (altså flere seiere enn tap i løpet av en turnering som har 15 kamper på 15 dager).

Lagene sto godt til hverandre i 1.omgang

Vi faller dypt, men vi har meget god defensiv kontroll i vår egen boks. I dag må nok Midtgarden vaske keepertøyet kun fordi det var varmt ute. Noen flekker på drakta skal godt gjøres å finne. Da finner man i så fall også DNA til O.J Simpson og restene av Jimmy Hoffa i samme slengen.

I tillegg til god defensiv organisering, så var vi farlig frempå midtveis i 1.omgang. Vi blir stoppa noen ganger rett utenfor 16-meteren, men vi klarer ikke å «Roberto Carlos`e«- frisparket i mål.

Så når dommer blåser for halvtid er nok de fleste enige med meg at det kan oppsummeres som jevnspilt og at det var flere kuer på beite enn sjanser til lagene.

Vi forsvarte oss bra!

Årsbeste- strålende spill

Et godt besøkt «Lommedalen Stadium» var nok spente hva som ville komme de siste 45 minuttene. Det er tett kampprogram om dagen, så ville det + sydenvarme ta knekken på oss? Et godt omen skulle det vise seg var at Arvesen hadde gått 18 hull på 71 slag nylig.

Det skulle vise seg at vi har så mye bensin igjen på tanken, at vi like gjerne kunne kjørt bortelaget hjem uten å måtte fylle på noe på tanken. Vi er offensive i presset, går til så det saft-suser i taklinger og det er oppskriften på at vi tar kontroll av det man kalte for lærkula i gamle dager.

Ilolo magisk med ball i beina!

Mest gledelig av alt er også våre angrep. Vi har bedre samhandling enn Jackson 5 og vi nærmest «moonwalker» oss fremover med ball. Vi er nære både en og to ganger. På et av angrepene så går ballen i stolpe, så tverrligger ut. Alt er velstand nå bortsett fra to ting:

  1. Vi mangler mål ennå til tross for godt spill
  2. Det er ikke noe is å få kjøpt

Gutta tar ansvar for det vi får påvirket selv. Nemlig ved å fortsette det fine angrepsspillet! Så med kvarteret igjen så kommer den befriende skåringen! Rett nok er Lommedalen i Viken fylke, et stykke unna «Bibelbeltet»- allikevel er det nærmest Halleluja-stemning når vi får som fortjent! Det smakte bedre enn hvilken som helst is!

Nå tror vi på oss selv og spiller herlig fotball! Det er ikke snakk om å legge seg bakpå for å trygge. Vi skal sette inn dolkestøtet for seieren. Her snakker vi Arya Stark mot Nattkongen.

Så i det 85 minutt blir kampen avgjort når vi spiller «ball-i-hatt» med Tromsdalen og halve laget vårt er involvert. Erik Frøysa blir felt rett før han kan avslutte og dagens FIFA-dommer peker resolutt på «elfmeter».

Hele England håper at Kvernstuen har engelsk pass! SIKKERT I MÅL!

Kvernstuen går frem, jeg jobber febrilsk med å skru av blitzen på kameraet. Vi begge lykkes med respektive oppgaver. Nå er det fullt mulig at Boris Johnson ringer til Kvernstuen i løpet av kvelden med tilbud om engelsk pass.

Vi kontrollerer inn 2-0 på en herlig Gul dag med strålende spill, struktur og skåringer!

Summa Summarum

1.omgang er jevn, men vi viser oss frem offensivt, samtidig som vi har god defensiv struktur.

De siste 45 minuttene er årsbeste! Mest gledelig av alt er angrepsspillet. Samhandling, balltempo og avslutninger sitter som det skulle vært Beethovens 9 symfoni- ODE TO JOY! Det var i alle fall gøy (å være) på landet i dag!

«Flying without wings» sang Weslife på 90-tallet! I dag gjorde vi det samme mot Tromsdalen!

De glohete kampfakta:

Bærum SK – Tromsdalen IL

Laget: Midtgarden- Sjøl- Slemdal (K)- Frøysa-Grimstad- Hauger- Thorberg- Arvesen- Sørensen- Kvernstuen- Ilolo

Bytter: Zalo inn for Hauger (57 min), Eng Strand inn for Grimstad (63 min), Burba inn for Thorberg (78 min).

Mål: Sørensen (74 min), Kvernstuen (85 min)

Gule kort: Thorberg

Tilskuere: Fullsatt på tribunen + en del som beitet i det høye gresset- Anslår 160 glade og solbrune sjeler!