Herrer A: 5 gode minutter holder ikke på dette nivået

FK Senja Bærum SK 4-1 (1-0)

Helsvart til halvtid

Med pøsende regn og 11 grader, så var det fint at Senja har fått en ny hall! Om ikke annet, så ville vi bli tørre kampen igjennom. For at vi ikke ble utsatt for regn skulle nok i ettertid vise seg å være høydepunktet i dag

Fine forhold inne i Senja Storhall

Stort mer vet vi ikke om de første 20 minuttene av kampen, da forbindelsen ble brutt på skjermen. Ennå godt det er 30 +, skygge og bringebærsaft på bordet.

Vi kobler oss opp til gode gamle telefaxen i håp om nyheter. Plan B er å sende ravn slik som i Game of Thrones. Når telefax og ravn returner så er det ikke noe å rapportere om. Det eneste er en stor Senja-sjanse etter 25 minutter, som de fra kort hold avslutter over.

Så blir det verre enn manglende bilde og tomt saftglass for vår del. Et utspill går over vår dårlige organisering bak, så Mikkelsen hos Senja kommer veldig lett alene med Midtgarden og da står det 1-0 til hjemmelaget.

Som burde blitt 2-0 like etterpå, men Midtgarden holder oss i kampen.

Noe mer skjer ikke i 1.omgang, i alle fall ikke noe vi skaper. Så 1-0 til pause med årsverste i prestasjon. Vi skaper null-niks og nada offensivt. Umulig å få mål da.

Kanskje vi skal få Gandalf til å få tak i «the eagles»?

Senja var oftere farlig frempå enn hva vi var de første 45 minuttene.

Bedring holdt ikke til poeng

«Det er lite som fungerer» for oss sier dagens kommentator, og det er riktig beskrivelse på innledningen av de siste 45 minuttene. Det er lite samspill og null (utførelse av) plan på hva vi skal gjøre offensivt. Senja er heller ikke all verden, men de får i alle fall skudd på mål. Kanskje derfor de leder 1-0 som blir til 2-0 tidlig i 2.omgang?

Etter å ha fått denne kalddusjen så våkner gutta våre! Det bygges opp og vi får en reduseringen nærmest umiddelbart. På vårt første skudd på mål.

Så kommer det en fin periode med godt press. Vi skyter bl.a over fra kort hold. Gutta tror nå! Med grunn, for vi har kommet tilbake fra kalddusjer tidligere. Etter hvert klarer Senja å dra ned tempoet nok til at vår spurt blir redusert til løp, så jogg, så sakte gang.

Kommer tett innpå banen her på Senja

Angrepet vårt er et godt bilde på vårt problem. Vi får trille ball på midten, frem og tilbake. Det er ikke noe bevegelse på siste 1/3-del og vi blir presset til å slå til egen keeper. Vi drømmer om å se bevegelse ved 16meter, hurtige pasninger og ett skudd.

Drøm blir til mareritt! Fordi Senja klarer å stå opp imot de 5 gode minuttene vi hadde. Etter det er det tilbake til gamle synder, og når de får 3-1 etter 79 minutter så hører vi Tor med hammeren dundre spikeren i kista helt ned sørpå!

Som blir til 4-1 på et helt korrekt idømt straffespark noen minutter senere. – And that is all she wrote!

Summa Summarum

Det er klart ting å rette på begge veier når man taper 4-1 mot et lag som er plassert nest sist. Men to av de siste baklengs kommer av at vi må gamble. Det som er bekymringsfullt er at vi nok en kamp ikke skaper noen sjanser av betydning. Det virker planløst offensivt.

Vår første sjanse er på skåringen etter ca 2/3 del spilt.

De triste kampfakta:

FK Senja- Bærum SK 4-1 (1-0)

Laget: Midtgarden (K) – Eng Strand- Zalo- Grimstad- Sjøl- Hauger- Frøysa- Burba- Kvernstuen- Sørensen- Vedvik

Bytter: Agelin inn for Sjøl (56 min), Arvesen inn for Grimstad (56 min), Ilolo inn for Burba (56 min), Thorberg inn for Vedvik (83 min)

Mål: 1-0 Senja 31 min, 2-0 Senja 55 min, 2-1 Sørensen 58 min, 3-1 Senja 79 min, 4-1 Senja 84 min.

Gule kort: Midtgarden

Tilskuere: ca 70 stk.