Herrer A: En god omgang ikke nok

Bærum SK- Gjøvik/Lyn 1-2 (1-0)

Med syv runder igjen så ventet Gjøvik-Lyn hjemme. Vi er i slag, og det samme kan så absolutt sies om gjestene fra badebyen. De var ikke helt ute av nedrykksstriden. Etter dagens seier derimot så er de nok trygt plassert på stranda for spill i PostNord neste år.

STERK 1.OMGANG

Viljen fra i høst er så absolutt til stede også når kampen settes i gang og utover i 1.omgang. Blant annet så får vi flere cornere, men vi er nok ikke Norges beste dødballag. Så det ender uten at kaffen settes i vrangstrupen. Gode tendenser i alle fall.

Derimot så er det nok et par på tribunen som må sjekkes for brannskader når vi er totalt på bærtur defensivt etter 11 minutter. For vi blir brutt og en lang ball betyr at det er nok av «Ulf Lundell – Öppna Landskap – YouTube» å benytte seg av. En noe ubesluttsom Gjøvik-spiller ender med å få skrått hold og en utrustende Midtgarden har kontroll. Den burde nok vært en baklengs på gjestenes første visitt.

Så fester vi for alvor grepet og har en rekke (halv)-sjanser. Både langs bakken, men også på dødballer. Dog blir det blokkert fra kort hold og vi selv blir vel ikke venner med Thunberg når vi ødelegger ozonlaget på innleggene.

Nå har vi såpass bra gjenvinning at sjansene kommer tettere enn hagl (som heldigvis uteble). Halvveis ut i 1.omgang så sender Augdal en smart stikker til Løvseth. Nordlendingen skjærer inn og setter den iskaldt i motsatt.

1-0 og fortjent ledelse til trampeklapp blant de litt over 100. Noen av de var tross alt «syskjenbarn» fra Gjøvik.

1-0 med mannen helt til høyre: Rasmus Løvseth!

Etter halvtimen har Eng Strand ett strøkent innlegg (til ære for Brady i morgen?). Den finner Augdal, men hull nummer to i ozonlaget er ett faktum.

Vi spiller gjestene baktunge, og får flere sjanser utover omgangen uten at det medfører noe utbytte i høstjakta.

Gjøvik-Lyn derimot er så nære for andre gang denne omgangen når en corner havner ned som bladene fra trærne. Nedfallsfrukten er til å plukke og spise. Heldigvis for oss får vi blokkert med siste mulige forsvarer.

1-0 til pause, der Gjøvik-Lyn har to store sjanser. Ellers er det gult og sort som dominerer både kamp, såvel som, høst-bildet!

Det fløt bra i 1.omgang!

Kladder seg til!

Innledningen på de siste 45 + tillegg er ikke helt som vi håper. For om noe skal pekes finger mot, så er det at etter de første 45 minuttene at vi burde ledet med 2 +. Hawaii er jo et begrep som brukes om spillet som bølger frem og tilbake. Akkurat nå er det sjeldent at noe lag har ballen i særlig mange trekk. Det minner mest om junior 4 mot skruknott 2.

Så kun med ett mål foran så er kampen fortsatt åpen og det snakkes om at en feil fra dommer, spiller etc kan forandre kampbildet her.

Etter 59 minutter har vi nok vår største sjanse i 2.omgang. Nok en smart ball fra Eng Strand til Ilolo. Som også leverer pasning av PostNord-kvalitet. For den havner fullt mulig å ta fra meget kort hold, men dessverre så klarer vi ikke få stokket beina riktig på avslutning. Da havner ballen ut på kant og blir klarert.

Så når vi ikke klarer å skaffe «forsikringsmålet», så skjer det som ikke skal skje. Gjestene får et mål servert grunnet feil fra oss. Dribling bak er vel både «kosher», «haram», «verbotn» og fyfy. Allikevel skjer det og alene fra 40 meter…30 meter…20 meter og inne i 16-meter så gjør ikke Nelson hos Gjøvik noen feil.

1-1 litt før halvspilt 2.omgang.

Nå er det mer enn trekkfuglene som har forlatt Kadda. For etter baklengsen så faller vi noe i prestasjonene og. Om det er nerver, frustrasjon eller slitne spillere vites ikke. Mest sannsynlig en kombo. Allikevel for et steg ned, så er vi absolutt med for å få med oss tre poeng.

Man ser at ting vi har øvd på feltet sitter mer og mer utover høsten! Det gledes. Dog gjelder vel dette mest i 1.omgang.

Rett på havner ikke Gjøviks avslutning etter 74 minutter. Først taper vi en hodeduell, så fører de ballen over midten og til vår halvdel. Der slår de en stikker fra 45 meter som går igjennom TO av våre! Fra skrått hold legges ballen til en bedre plassert medspiller og dermed står det 1-2.

At det ikke vil seg helt nå er tydelig. Et godt eksempel er når vi kommer alene-ish med keeper etter 77 min, men det fyres av med løst og bløtt. Slik at den havner rett på burvokteren. I høstjakta er tiden begrenser både på bane og i skog. Så da gjelder så klart oberst Eriksen`s ord «Visst fanden skal der skytes med skarpt

Vi gjør trekk og mottrekk!

Såpass langt inne i Oslofjorden ser vi ikke noe til «Blucher», men ei heller eller annet. Så de 100 på tribunen ser heller ikke helt hvordan vi skal slå tilbake nå. Vi gjør trekk, bl.a. med Slemdal som oppspillspunkt. Det prøves, men både flyt, fugler og varme har forlatt Sandvika Stadion.

Som dere skjønner, ja det ender med 1-2 tap. I en kamp vi burde avgjort før pause.

SUMMA SUMMARUM

Vi starter offensivt og har bl.a. flere dødballer. Rett nok slipper vi gjestene til etter 11 minutt på en kontring, men det er gledelig at Midtgarden er tilbake! Etter denne ene blemmen, så er det kun oss, oss og oss.

1-0 halvveis når Løvseth setter fra skrått hold. Så burde ledelsen nok vært øket ved et par-tre anledninger

Etter pause er vi ikke like dominante. Dog så slipper vi Gjøvik-Lyn for lett til. 1-1 etter 63 min.

Herfra og ut så er det jevnere, men det er gjestene fra den hvite badeby som klarer å sette det (lille) som de skaper. Dermed ebber det ut med 1-2 tap i en kamp vi burde avgjort før pause.

Kjipe kampfakta

Bærum SK- Gjøvik/Lyn 1-2 (1-0)

Laget: Midtgarden, Agelin, Eng Strand, Grimstad, Zalo, Hauger, Arvesen, Løvseth, Ilolo, Myrmo, Augdal

Bytter: Hertzenberg inn for Ilolo (73 min), Nordby inn for Løvseth (73 min), Slemdal inn for Augdal (79 min), Khachatrjan inn for Myrmo /79 min), Sorter inn for Arvesen (86 min)

Mål: 1-0 Løvseth (22 min), 1-1 (63 min), 1-2 (74 min)

Gule kort: Zalo (3),

Tilskuere: 103

Dagens Comfyballs-spiller: Max Myrmo