Herrer A: Ingen solskinnsdag i 0-2 tap for Kongsvinger

Bærum SK- Kongsvinger IL 0-2 (0-1)

I aldeles strålende vær så var vi klare for årets første hjemmekamp for sesongen. Vi forventa en tøff test mot Kongsvinger. En antagelse som skulle vise seg å holde mål.

Flotte forhold på Sandvika Stadion

Innledningen var nok preget av at 22 stk var på kunstgresset og ikke i vannet 50 meter bortenfor. For det var ubehagelig varmt nede på området i 16-tida. Spillet ble som en følge av det like avventende som de som skulle stupe for første gang fra «10-meteren» like ved, og like avslappa som pensjonistene som solte seg på «venstredelen» av Kalvøya.

Kampen kvikner til når vi har passert 10 minutter. For da kommer bortelaget til avslutning fra kort hold på Sondre, som står for en glimrende reaksjonsredning. Ball til corner…

…som slås inn på 7-8 meter og når det kun er en rødkledd der, så kan Kongsvinger krediteres med en dødballskåring. Vi er mer passive på den dødballen enn de som sovna i sola på strandlakenet.

Like etterpå frykter alle Gule på og utenfor banen at Kongsvinger har fått straffespark. Dommeren blåste dog for filming og gult kort.

Vår nærmeste sjanse i 1.omgang er på ett frispark etter 40 min, men som går et godt stykke mer enn 40 cm fordi målet.

Så til pause er stillingen 0-1. I og for seg et riktig bilde, der vi i grunn kun slipper bortelaget til på dødballer. Til gjengjeld så er vi meget passive på defensiv dødball. Mot gode lag som Kongsvinger blir vi straffet strengt for slikt.

Gjestene triller ball

Ny omgang- mye av det samme kampbildet

Vi kunne fått en drømmestart på omgangen, slik Postgirobygget beskriver drømmestart på ferien sin i låta «En solskinnsdag«. Fofana er raskere enn Andersens cabincruiser, men setter ball rett på keeper. Så det blir verken mål, ei heller surfing, vannski eller en drømmestart på 2.omgang.
Men fra tribunehold tenker vi » Ja, denne omgangen tror jeg blir fin«.

Vi henger med i kampen, men skaper få sjanser. Så håpet var større enn sannsynligheten. En slags fotballens «Eurojackpott»

Når så Kongsvinger øker til 2-0 på straffe midtveis så slukkes håpet om poeng. De siste 20 minuttene er lite dramatiske. Man skal ljuge mer enn i «Rorbua» om man skal lage krim og spenning av resten av kampen.

Summa Summarum

Slik det fremgår av overskriften, så ender det med at Kongsvinger vinner 2-0. I en kamp hvor vi står godt defensivt i etablert spill, men som uoffisielle norgesmestere i «slippe-inn-på-dødball», så blir vi hardt straffet av et lag som Kongsvinger. Vi står godt organisert ut 1.omgang, men har noe å gå når det gjelder å bygge spill på offensiv halvdel.

Slik er i bunn og grunn 2.omgang og. Så da er det bortimot bare å «copy paste» teksten jeg brukte for å beskrive 1.omgang.

Takk for kampen!

Laget: Midtgarden-Sjøl-Slemdal (K)-Grimstad-Eng Strand-Vedvik- Frøysa-Sørensen-Arvesen-Kvernstuen-Fofana

Bytter: Hauger inn for Grimstad

Mål: 0-1 og 0-2

Gule kort: Fofana

Tilskuere: 160 som koste seg med sola og is. Kanskje også kampen.

Neste kamp: Borte mot Alta 30.juni kl 1700. Den kan sees LIVE på Budstikka.no – en av Norges beste leverandører på lokalfotball!