Her skal slaget stå

Morten Tandberg og Lars Bohinen er klare for lede hvert sitt lag i lørdagens derby. – Det blir litt spesielt å møte Bærum, innrømmer Asker-treneren med en gul fortid.

Bærum-trener Morten Tandberg og hans kollega i Asker, Lars Bohinen gleder seg til derby. FOTO: LARS JOHNSEN

Bærum-trener Morten Tandberg og hans kollega i Asker, Lars Bohinen gleder seg til derby. FOTO: LARS JOHNSEN

 

Lars Bohinen og Morten Tandberg rusler på kunstgresset på Føyka. Det er et halvt døgn til dommeren blåser i gang det som har blitt til et  høydepunkt i kalenderen til tilhengerne til både Bærum og Asker – derby.

Bærum røyk ut av cupen onsdag, ett tap som har vært tungt å svelge, siden laget gjorde en god kamp.

– Vi er helt klart revansjesugne nå, og gira på å snu den skuffelsen til vår fordel, sier Morten Tandberg, som har en skadefri tropp å velge fra.

Asker, derimot, svever høyt – både på tabellen, der de troner øverst etter tre seirer, og følelsesmessig, etter å ha slått Strømsgodset ut av cupen i midtuka. At Føyka-klubben slo ut et så godt eliteserielag, har ikke gangnet laget inn mot lørdagens kamp – det er heller motsatt.

– For oss blir det ekstra vanskelig –  siden vi slo Godset – å nullstille oss og og gjenskape den prestasjonen, sier Bohinen.

Forvandlingen har vært total siden Bærum greit slo Asker i en treningskamp før serien.

– Vi hadde en oppkjøring der vi varierte i prestasjoner og resultat, men vi har tatt steg hele tida, og da spesielt etter at hele troppen kom på plass 10. mars, sier Asker-trener Lars Bohinen om formstigningen.

Laget hans måttet tåle et favorittstempel i opprykkskampen, etter den svært gode serieåpningen. Før serien hadde de fleste Bærum som favoritt til å vinne serien.

– Bærum fortsatt favoritt i mine øyne, laget er mer samspilt, spesielt det offensive. Da vi tapte 3-1 mot Bærum i serieoppkjøringen, kom forskjellen klart fram,  spesielt i det offensive. Etter det har vi vært rimelig tette bakover, sier han.

– Litt spesielt

 

Lars Bohinen spilte tre A-kamper for Bærum i 1986 – som 16-åring. Han hadde flyttet sørover fra Mo i Rana i 1984, og gikk fra å være spinkel og halvredd på første guttelagstrening, til å bli klubbens første som ble profesjonell i utlandet.

Bærums guttelag i 1985. Året før Lars Bohinen ble junior. Bohinen sittter som nummer tre fra venstre i første rekke. FAKSIMILE GRANE-AVISEN (1990)

Bærums guttelag i 1985. Året før Lars Bohinen ble junior. Bohinen sittter som nummer tre fra venstre i første rekke. FAKSIMILE GRANE-AVISEN (1990)

«Jeg husker godt første gangen jeg så Bærums guttelag. De gul-svarte som jeg selv skulle få slike gleder og fine opplevelser sammen med senere. Jeg satt i Ekeberghallen og så BSK vinne finalen i juleturneringen 1. januar 1984. Jeg syntes de var skikkelig gode»,  fortalte han i et intervju med Kjetil Siem, trykket i «Grane-Avisen» – utgitt til Bærums 80-årsjubileum i 1990.

For Bærum-tilhengere varmer det ennå når scoringene hans på landslaget hentes fram fra TV-arkivene – mot Italia i 1991, der han lurte Walter Zenga, og mot England i 1993, der han avsluttet et klassisk Drillo-angrep med å banke ballen inn rett over hodet på keeper Chris Woods.

– Det er litt spesielt å møte Bærum, selvsagt. Men jeg tenker ikke så mye på det. Nå gjelder det å forsøke å gjenskape prestasjonen fra Godset-kampen, sier han.

Så sent som i fjor sparket han old boys-fotball i gul drakt.

– En viktig del av min fotballskolering fikk jeg da jeg var i Bærum. Jeg har fortsatt bindinger dit. Jeg har jo en sønn som spiller i klubben sier han.

Lars Bohinen i en av sine A-kamper for Bærum i 1986. FAKSIMILE GRANE-AVISEN (1990)

Lars Bohinen i en av sine A-kamper for Bærum i 1986. FAKSIMILE GRANE-AVISEN (1990)

Revansje

I fjor tapte Bærum 3-5 på Føyka i 2. runde i cupen, et tap årets Bærum-lag gjerne vil revansjere. Siden Bærum spilte i 1. divisjon i 2012, og Asker i 2011, må vi tilbake til 2010 for siste møte mellom de to lagene i serien. Da vant Asker 3-1 hjemme, mens lagene spilte 0-0 på Kadettangen – og Asker rykket opp til slutt.

– Dette blir alltid gode og tette oppgjør, sier Morten Tandberg.

Siste sju møter

2012 Cup 2. runde Asker-Bærum 5-3

2010 2. div. Bærum-Asker 0-0

2010 2. div. Asker-Bærum 3-1

2009 2. div. Bærum-Asker 4-3

2009 2. div. Asker-Bærum 2-1

2009 2. div. Bærum-Asker 1-0

2008 2. div. Asker-Bærum 2-4

  1 comment for “Her skal slaget stå

Comments are closed.