Hei og godt nytt år fra A-laget!

Juleferien er over for nå og vi har tatt fatt på pre-season 2018. Med det følger noen tanker og oppdateringer fra klubbens A-lag.

Vi startet opp torsdag 4. januar, motiverte og klare for å spille fotball. Alle var skjønt enige om at ferien hadde gjort oss godt, men at det skulle bli godt å bevege seg ut på det ærverdige kunstgresset på Sandvika Stadion igjen. De to første dagene ble brukt til å få unna dårlige touch og løsne opp i stive fotballkropper. Øktene i uke 1 var såkalte «komme-i-gang-økter». Godt humør og myk tilvenning stod i fokus. Ekstra gøy er det at spillere som Kot Tafesse, Rasmus Isegran og Alexander Rønning-Olsen, som alle var plaget av ulike skader i 2017, har lagt ned et godt stykke arbeid og er på god vei tilbake. Tafesse(Akilles) og Isegran(kne) har ennå noe igjen før vi ser de tilbake på kunstgresset, mens Rønning-Olsen har trent for fullt. Det er også verdt å nevne at vår kjære Jan Aubert sjeldent har vært så godt trent i begynnelsen av januar – noensinne. Det lover godt.

Den fysiske formen ser ut til å være bra. Guttene har nemlig trent godt i ferien. På treningsprogrammet som ble utdelt før vi gikk til ferie, var en god blanding av kondisjons- og styrketrening. Dette var det vår eminente fysioterapeut Rune som stod bak. Programmet inneholdt alt fra tøffe intervalløkter til alternativ trening, som svømming og volleyball. Alt for at vi skal stille i god stand da januar måned kom.  Dette skal vise seg å bli viktig når vi virkelige begynner å legge grunnlaget for sesongen 2018. Mange vanskelige kamper venter når sesongen sparkes i gang 14. april kl.16 mot nyopprykkede Moss FK på Sandvika Stadion. Lag som Fredrikstad, Elverum, Hønefoss, Raufoss og Alta er bare noen av lagene vi skal bryne oss på. Avdelingen er spekket med gode, hardt satsende lag. Vi gleder oss stort og vi har planer om å vokse med oppgavene. Vi skal bite godt fra oss.

De neste ukene vil preges av hard trening. Trening hvor ball stort sett er med, men med innslag av rene fysiske øvelser. Vi er topp motiverte for å legge ned den innsatsen som skal til for at vi skal ha det mest mulig gøy når vi sparker i gang 14. april. Det er tross alt lite som er bedre enn å vinne fotballkamper med gode kamerater ved sin side – foran et jublende Bærumspublikum. Riktignok trenger vi ikke vente lenge på den første treningskampen for året. Allerede lørdag 20. januar kommer Frigg på besøk. Mer info om dette kommer senere.

# 5           Lars I. Slemdal