G99: Vi er i finalen på Dana Cup 2013!!!!

Vi visste at vi var en av favorittene. Å klare og leve opp til dette er en prestasjon i seg selv. Lørdag klokken 16:00 stiller Bærums nye stolthet klar på midstreken på herlige Jyllands deilige finalearena. Motstander: Det brasilianske seiersmaskineriet Pequeninos de Jockey.

Bærum kontrollerte det meste i semifinalen mot Oppsal. Forsvaret, anført av bautaen Espen og hærfører Torkel, drev Oppsals hurtigtog i front til fortvilelse – godt støttet av flankene og en solid, kjempende midtbane. Flere gode sjanser til BSK før pause, men «bare» 0-0 og mental fordel gul/sort da gutta fikk en velfortjent pust og tørsteslukker i varmen.

At dette var sluttspillets tredje kamp for dagen, var merkbart. Flere av BSK-gutta så etter hvert ut som om de hadde fått utdelt trestokker som bein. Men ingen gav opp, og gutta fra Oslo øst ble mer og mer frustrerte.

Åtte minutter før slutt kom den forløsende scoringen, som sendte Bærum og over 200 elleville supportere til himmels: En presis corner fra Marius på venstre side ble stanget inn av Christian Hancke-Olsen. Som dermed endelig fikk betalt for alle kilometerene han løp, fintet og slet i kampen.

Matchvinner Christian Hanche-Olsen. Her med pokalen fra 2. plassen  i Copa Catalunia tidligere i sommer.

Matchvinner Christian Hanche-Olsen. Her med pokalen fra 2. plassen i Copa Catalunia tidligere i sommer.

I sluttminuttene hadde Bærum full kontroll. Og viste en ro, råhet og kynisme som lover godt foran lørdagens finale mot fryktinngydende, seiersvante brasser.

Dog; frykt er ikke akkurat noe som har preget 99-gutta denne uken.  Ole «Martin Schanke» Gregersen, tekstforfatter Rune Brynhildsen og Morten Borgersen blir denne gang med båten hjem for og fylle opp sponsorkassen ytterligere. Vi har sagt at Bærum 99 er et av Norges beste lag – sommeren 2013 er dette bevist. Ship O’hoi og nok snakk.