G99: Samba og målfest for begge SATS-lagene

Etter at Lyn 2 ranet oss for to poeng på søndag var det et revansjesugent Bærumslag som entret banen. Motstander var Heming som i likhet med oss startet høstserien med 2-2 i første runde på søndag.

Da undertegnende ankom etter 15 minutters spill var det 0-0, og etter rapportene et klart overtak til Bærum. Etter noen småfarlig sjanser blir Even spilt nydelig igjennom, han løper fra to mann og setter bombesikkert inn 1-0 alene med keeper.

Noen minutter senere spiller Even en fin pass til Brede på 16 meteren, han snurrer 180 grader og setter 2-0. Heming reduserer raskt til 2-1 på et pent, hardt langskudd via stangen. Den hadde selv ikke Peter Shilton reddet i sine glansdager.

Bærums guttene bryr seg fint lite om dette, og når Morten som vanlig slår en presis corner står Brede klar på en retur  og smeller inn 3-1 på hel volley. Presset forsetter med flere store sjanser til de gule uten at ballen vil inn. Rett før pause tar Morten en raskt kort frispark til Jokke som er kommet opp i Usain Bolt tempo, de spiller nydelig vegg før Morten slår en millimeter langpasning til Herman. Den styrer hsn lett inn med hodet, 4-1. En overbevisende omgang.

2. omgang fortsetter med mye pent spill og det ett lag på banen. Det er nære på flere ganger, men nesten skyter ingen mann av hesten. Tålmodighet er nøkkelen i fotball og Brede setter fart rundt Heming forsvaret og setter en Elvar i kjempefart fri foran blank kasse, 5-1.

Heming spiller for æren og har en av sine få sjanser i kampen, men på 1 mot 1 er Jahr i buret kongen. Hvis du slår opp i leksikon på begrepet «gjenvinning av ball» så illustreres dette med et bilde av hele dette Bærumslaget i dag. Slagmann setter fart etter 3 gjenvinninger av Bærum, og Brede med nye sko får en enkel oppgave med og sette sitt tredje for dagen. Herlig spill.

Dagens siste kommer nok en gang etter en dødball.  Mikkel som også hadde nye sko står i returrommet på 20 meter og klinker en markkryper i hjørnet. 7-1 er sifrere vi kjenner igjen fra våren, og det er gledelig at finspillet også er tilbake.Det er flere lag som skal få slite med Bærum 2 utover høsten. Ballen går i perioder fort, vi er pottetette bakover, har en hardtarbeidende midtbane og et angrep med stor fart. Dette = suksess i fotball.

————————————-

Bærum SK G99.1 vartet opp med målfest og sesongbeste borte mot Lyn: 1-6.

Bærum fikk en drømmeåpning på kampen, og ledet 3-0 lenge før omgangen var halvspilt. Fine kombinasjoner, god posisjonering og utrettelig kjemping gav nettkjenninger til Christian x 2 og Kasper.

Lyn reduserte i en liten downperiode for Bærum, og det som aldri ble 2-3 ble mesterlig redet av burvokter Haakon. 1-4 ved Christian – ekte hattrick – minuttet før pause punkterte i realiteten kampen.

Andre omgang startet som den første. Chris brystet inn en lav corner fra Ola etter bare to minutter: 5-1. Bærum holdt trykket med et sammenhengende stormløp mot Lyns målgård, og vertskapet var praktisk talt ikke over midtbanen de første 12-13 minuttene.

Da Ola traff nettmaskene i sin tredje store sjanse på rappen før omgangen var halvspilt, var halvdusinet fullt for de gul/sorte. Et helt annet intensitetsnivå og samhandling i flere ledd enn i høsesesongens to foregående kamper. Gode angrepsformasjoner, og et mer skjerpet midtbaneledd enn på lenge, bør også fremheves. Stadig flere opplevelser av god kommunikasjon mellom lagkamerater gjør at standarden for resten av høstsesongen nå er satt.

Stjerne i margen også for å klare å holde nivået og trøkket, og unngå baklengs, med fem mål i pluss. At de siste seks-syv minuttene ble avsluttet litt mer defensivt, er helt naturlig, og settes umiddelbart i en liten parentes. Bra jobba! Nok snakk!