G99: Reisebrev fra Vänersborg

Må aller først beklage at reisebrevet kommer litt sent, jeg vet jeg lovet å sende over noe lørdag kveld. Men, må nok innrømme at voksne (som spillerne) var helt utslått og slitne når middag var inntatt. Og etter at kveldens oppgaver var unnagjort, bar det rett i seng. Men nå, søndag morgen, stiller vi frisk og uthvilt igjen!

G99 sander_oscar

Internduell Sander vs. Oscar

Vi har nå gjennomført tre gode treningsøkter. Fredag hadde vi to økter på kunstgresset som ligger like ved hotellet. For å ta en test på gutta, startet det hele med en 3.000 meter – og jeg tror bortimot alle forbedret sine tider fra tidligere tester. Dette lover bra! Ellers ble det gode økter med mye ball og spill både før og etter lunch fredag.

Etter siste trening dro vi rett til badeland. Gutta fikk ristet løs og lekt i vannet. Tror dette var en grei avslutning på dag 1.

Gutta skryter fælt av maten her nede. Frokosten er veldig god hver dag med godt utvalg og jeg tror alle finner noe de liker. Fredag ble vi nok litt bortskjemte, for da var det full lunchbuffet med de «vanlige» gjestene på hotellet. Deilige varmretter og stor salatbuffet. Til middag var det kyllinggryte. Lørdag spiste vi litt enklere lunch, sammen med en gjeng andre idrettsutøvere (rugby) som hadde samling her i Vänersborg – men kjøttbullar fungerer alltid. Middagen lørdag var bacon- og makaronigrateng. Virker som alle finner noe de liker, med noen få justeringer.

Ellers har gutta selvsagt funnet ut hvor butikk og 7/11 ligger. De er veldig disiplinerte, for de vet at brus og godteri er forbudt. Men, samtidig er de kreative – Ballerina-kjeks er for eksempel ikke godteri og sjokkomelk er lov for restitusjon (og de trenger restitusjon hele kvelden, virker det som).

G99 frederik

Klargjøring

Etter lunch, var det treningskamp mot Trollhättan. Dette regnes som det beste laget i regionen. De har ikke eget 99 lag, men et første og andrelag som består av 99 og 98 spillere (G16). Vi var spent før kamp, siden gutta er fulle av trening og vi akkurat har med nok spillere til to lag uten innbyttere. Men, det ble to jevne og gode kamper med lag som passet bra til hverandre.

Bærum 1
Det ble en svært god kamp. Vi hadde grepet på kampen fra start. Selv om vi ble presset litt bakpå de første minuttene, hadde forsvarsrekka og Håkon full kontroll. Etter hvert tok vi over og det var slett ikke ufortjent når Håvard gav oss ledelsen 1-0 og Marius Aalvik litt etterpå økte til 2-0.

I andre omgang puttet Marus Andreassen det tredje målet. De fikk etter hvert en redusering til 3-1, men dette var en kamp gutta hadde full kontroll på. Gøy å se at de spilte så fin fotball med mye trening i beina og mot store kraftige spillere.

Bærum 2
Her og spilte gutta fin fotball. De klarte å spille mye ball, selv om de andre spillerne var et hode høyere (gjennomsnittlig). Bærumsgutta lot ballen gjøre jobben og Trollhättans gutter ble til tider løpende litt i mellom. Dette førte til en del halvstygge/stygge etterslenger og litt farefullt spill, men vi holdt hodet kaldt og lot være å svare med samme mynt.

Som sagt, de var større enn våre gutter og vi rotet det litt til og gav de 2-0 før Hr Bjercke reduserte til 2-1. Etter hvilen gikk de opp i 3-1 før vi fikk straffe (tror det var hands) og Mads sendte ballen trygt i venstre hjørne og redusering 3-2. Både før og etter dette presset vi godt og hadde mye av spillet, men mot spillets gang økte de først til 4-2 før de like etter fikk 5-2. Til slutt endte det 6-2, men jeg føler ikke dette sier så mye om selve kampen, som egentlig var ganske jevn spillmessig.

Men, gutta hadde mye trening i kroppen og ble nok litt slitne etter hvert. Det var mange gode spillere på banen i denne kampen, men må nesten få trekke frem Sondre som fremsto med stor ro og ledet backrekka trygt og godt.

Det var det så langt. Nå venter nye økter…
G99 elvar_henrik