G99: Reisebrev fra Cardiff

Bærums G99 til Cardiff – Welsh Super Cup

I år har G99 valgt å prøve lykken på selveste fotballøya, og valgte da Cardiff som destinasjon. Her arrangeres Welsh Super Cup som vi har fått anbefalt og som består av elitelag fra både de britiske øyer og resten av verden for den saks skyld. For vår del, har vi aldri spilt mot et britisk lag og det var også litt av motivasjonen for å velge Storbritannia.

North Gate of Cardiff Castle - Wales

For øvrig kan det nevnes at vi er blitt svært glade i byen Cardiff – en utrolig koselig by med et pulserende byliv. Vi kom hit på tirsdag og har hatt et par dager med treninger nå før alvoret startet i dag (torsdag). Vi er påmeldt i gruppen Under 16 – men det viser seg at det ble for få påmeldte
lag i denne gruppen, og de slo det derfor sammen med juniorene. Dette har gitt og kommer nok til å gi oss noen tøffe kamper, men det er jo for å møte gode lag vi er med i denne turneringen. Totalt er vi 18 spillere med på turen.

Første kamp mot Cambrian & Clydach FC
Dette ble en skikkelig krigekamp. Oppsummert kan vi si at vi ønsket å spille fotball, mens motstanderne ønsket å krige, klage til dommeren og rett og slett være ufine. Med slik språkbruk hjemme i Norge hadde de slitt med å stille med mer en halvfullt lag ved kampslutt. Det var rett og slett ubehagelig. Det verste var vel egentlig at dommeren lot de få lov og at han lot seg påvirke.

Vi tok ledelsen 1-0 ved Just og styrte kampen i første omgang. I pausen var trenerne til motstanderen og snakket med dommeren og i andre omgang ble vi avblåst på alt. I tillegg fikk de en straffe der ingen av våre spillere var involvert. De fikk til slutt 3 gule men det burde vært 3-4 røde… Til slutt tapte vi 2-1 mot et direkte ufint lag og en svak dommer. Men – sånn er fotballen – det er antall mål til slutt som teller. Alle våre 18 spillere spilte minst en omgang hver, noe som var minst like viktig for oss – og alle leverte gode prestasjoner!

Andre kamp mot Barking Abbey School
Dette ble en morsom og god fotballkamp. Vi taper til slutt kampen 3-1 men vi byr opp med god fotball hele veien. Det hører også med til historien at dette var et lag med spillere født i 97 og 98 – med andre ord 1-2 år eldre enn oss. Det var nesten slik at den laveste spilleren deres var høyere enn den høyeste hos oss – dette var gode spillere med fysisk styrke i tillegg. Og vi var nærme, men var ikke presise nok i avslutningene.

Vi «solgte» to spillere
Det er et akademilag fra Uganda med i turneringen. De slet riktignok, for det var kun 6 av spillerne som hadde fått visum til åpningen av turneringen. For at de skulle få spille hentet de inn noen lokale spillere og vi lånte bort to av våre spillere til denne kampen. Vegard og Morten meldte seg for oppgaven og spilte en hel kamp for Edgards Academy. Et typisk afrikansk lag med teknisk gode enkeltspillere men mangel på struktur. Det var en ganske jevn kamp, men endte til slutt med 4-2 tap.

Hyggelig at gutta sporty meldte seg og stilte opp slik at lagene fikk gjennomført kampene sine…

Uganda

Fullt opprør på stadion
Som nevnt ovenfor – laget vi spilte første kamp mot var lite hyggelig å spille mot. I deres neste neste kamp bikket det over for begge lagene. Jeg vet ikke hvem som startet, men det var både knyttnever, spark og utskjelling – og jeg tror alle spillerne på begge lag etter hvert var involvert. Heldigvis ikke ofte sånt skjer, men det var rett og slett tragisk. Sikkerhetsvakter og politi måtte til for å roe gemyttene til slutt. Kan ikke si jeg er overrasket ut fra hva vi opplevde, men det er skuffende å se. Vi gav for øvrig beskjed om oppførselen til laget så de hadde satt opp turneringens beste dommere (toppdommere fra Portugal) og hadde sikkerhetsfolk på sidelinjen…

Heldigvis var våre gutter svært disiplinerte i kampen mot dette laget, ellers kunne det fort utviklet seg til noe styggere der også.

Nå blir det interessant å se hva som møter oss i – for vi skal møte det andre «fightlaget» i første kamp fredag.

Oppsummert så langt:

 Litt overrasket og skuffet over at vi ble puttet i en Youth gruppe uten forvarsel

– men samtidig gir det oss svært god kamptrening mot gode og fysisk sterkere lag enn oss.

 Vi spiller som vanlig, fin fotball og lar oss ikke stresse av omgivelsene

 Vi spiller på et flott fotballområde med gode gressbaner

 Vi bor godt med god mat

 Vi har vært utrolig heldige med været – stort sett sol og blå himmel

 Cardiff er en fantastisk fin by – her kan det friste å dra tilbake. Usikker på om vårt inntrykk stemmer med virkeligheten – men inntrykket er i alle fall at det er flere restaurantseter i byen enn det er innbyggere.