G99: Oppreisning med stil av BSK2

Av Morten Borgersen

Etter en laber kamp for vårt andrelag mot Stabæk 2000 i forrige serierunde, møtte vi førstelaget til ØHIL på motsatt banehalvdel.

Bærum har før i år reist seg mesterlig de få gangene de har tapt, men ØHIL var så langt ubeseiret og slo Stabæk 2000 1-0 i første serierunde.

Etter at Bærum har et lite overtak i starten, tar ØHIL over kampen og skaper flere store sjanser.

Men hverken spillere med gule drakter eller Tim/Fredrik er like opptatt av målsjanser som Drillo –  og jubelen er stor når Henrik , mot spillets gang, blir spilt pent igjennom og sikkert setter inn 1-0.

ØHIL har 3-4 raske og store spillere på topp og Bærum er små-stresset i bakre firer. Fredrik holder oss inne i kampen med flere gode redninger. Noen minutter før pause kommer det en knallhard suser og en fortjent utligning til  1-1.

Om Tim og Fredrik serverte red bull i pausen er uvisst, men Bærum gir full gass fra første spark.

Henrik smeller til i tverrliggeren, og tar selv returen som triller inn til 2-1. Dette gir blod på tann og vi styrer kampen med mye pent spill. Helt fortjent setter Vegard iskaldt inn 3-1 etter et fantastisk angrep som minnet om Camp Nou og Barcelona-spill. Stor stemning på banen og tribunen.

God stemning blir til nerver når ØHIL reduserer til 2-3 på et susende langskudd fra 18 meter. Vont ble til verre tre minutter senere når vi blir for passive – vi er like langt, 3-3.

Bærum viser vilje og innsats og etter et nydelig gjennomspill fra Maren setter Henrik sitt tredje for dagen 4-3 til Bærum.

Dette holder seg kampen ut, og vi setter en parentes rundt at det fort kunne blitt ett baklengs eller to til. Antonio i mål fortsatte der Fredrik slapp og hadde 2 matchvinner-redninger.

Alt i alt en herlig seier der laget med mest vilje vant til slutt. Sterkt keeperspill, herlig jobb av Morten på midtbanen og 3 mål av Henrik kan trekkes frem – men dette var en lagseier hvor moral og innsats fra samtlige var fra en annen verden enn sist. Nå er vi med i gullkampen igjen.  Nok snakk.