G99: Ny seier, såvidt

lag

Mange fornøyde gutter på stadion i kveld. Med overtrekk i midten ser dere Håvard Hjermestad – nykomlingen fra Stabæk elite. Scoret dagens første!


Tekst: Rune Brynhildsen

Foto: Sjur Aalvik

Nordstrand kom til Sandvika stadion med seier mot Heming (2-0) og tap for Oppsal (0-1) i bagen. Bærum med en seier (Lyn, 6-1) og en uavgjort (Rommen, 4-4) – hvilket borget for jevnspilt kamp. Og tett ble det.

Etter en relativt jevnspilt første omgang, der kampen bølget frem og tilbake over midtstreken, fikk Bærum endelig hull på byllen 6 minutter før pause. En kontring tatt ut av læreboken: Ola fant Marius med presis langpasning langs venstresiden. Innlegget servert nede ved cornerflagget traff Håvard, som på halvspretten traff klokkerent via stolpen og inn i garnet.

Mer dramatikk og trøkk i andre omgang. Etter 8 minutter avverget Torkel en Nordstrand-heading på streken. I påfølgende BSK-angrep kunne både Bendik og Christian økt ledelsen på farlig dobbeltsjanse.

Etter hvert som iPhone-uret raste mot full tid, ble det mumlet på den gul/sorte tribuneseksjonen at «nå har vi mer flaks enn vi fortjener». Men gode gutter fortjener flaks, og i andre omgang ble periodevis stillstand, manglene kommunikasjon og misforståelser bakover reddet av tilfeldigheter, tverrligger, oppofrelse, såpe på Nordstrand-sko og et par elegante, avgjørende Jahr-parader.

I stedet ble det Christian som sendte Nordstrand over bukta med senket hode. Tre minutter før full tid ble han elegant spilt frem av Marius. Oksen fra Haslum rev, slet og kjempet seg fri, og dermed var høstens andre seier i boks.

Mot slutten hadde Nordstrand en heading i tverrliggeren. Reduseringen 1-2 kom på overtid. Dessverre for sent for gjestene, ditto deilig for Bærum. Vi var hakket hvassere, litt bedre. Og fortjente full pott.

flere