G99: Nasjonal Liga, Lillestrøm – Bærum

Det er vel alltid en fare for at en lar draktfargen spille med når man skal skrive et kampreferat etter en fotballkamp. Men i lørdagens kamp mot Lillestrøm, stilte Bærum i rødt og Lillestrøm i sine vanlige gule drakter. Så da føler vi at utfordringen med draktfarge er løst og vi kan skrive et nøytralt referat – som alltid. Vi får eventuelt sjekke videoen i etterkant for å se om vi har rett…

lskhallen

Må først få berømme Lillestrøm som tok i mot oss på en svært fin måte. Når gutta kom i garderoben stod det både mat og drikke og ventet. En hyggelig gest fra gjestfrie verter. Selve kampen ble spilt på nytt banedekke i LSK hallen. Vi slapp med andre ord å bekymre oss for motvind, medvind, motsol osv. Her var det bare å spille fotball.

Vi kom godt i gang og fikk et frispark allerede etter 1 minutt, men keeper redder. Syns vi starter bra og spiller god fotball men Lillestrøm var farlige på kontringer. Etter ca 6 minutt havnet ballen i mål bak Håkon, men linjemannen var observant og det ble blåst for offside! Etter ca 15 minutt får vi et gult kort, når Marius takler en LSK spiller bakfra. Frisparket var helt riktig, men syns det er strengt å dømme gult kort og 5 minutt etter en av de første forseelsene i kampen.

Etter ca halvtimen er vi heldige og Oscar får reddet en ball på streken. Lillestrøm spilte litt annerledes enn vi hadde regnet med. Vi hadde nok forventet et mye mer spillende lag og ikke de lange ballene de hele tiden kjørte opp mot sine raske angrepsspillere. Marius starter et godt raid fra egen halvdel der han spiller vegg med et par medspillere før han får avsluttet – dessverre litt for løst – men keeper må strekke seg for å redde. Dette så ut til å gå mot 0-0 til pause, men etter ca 36 minutter får en LSK spiller gå litt uhindret opp i feltet og stanger inn 1-0 etter en corner.

Helt på slutten av første omgang, får vi en av de kontroversielle avgjørelsene episodene. Håvard er igjennom helt på 16 meter streken og blir tatt av bakerste mann. Høyst sannsynlig var han innenfor. Dommeren ventet lenge før han blåste, så trakk han frisparket utenfor. Normalt skal en takling av bakerste mann, gi rødt kort. Men, dommeren valgte å ikke gi noe kort i det hele tatt. Her kunne vi hatt utligningen fra straffemerket – men i stedet ble frisparket satt over.

Vi starter andre omgang også bra og har trykket i kampen. Men, nok en gang slår de tilbake – denne gang på en kontring – og setter inn 2-0 etter ca 10 minutt. Vi fortsetter å styre andre omgangen og har flere store sjanser. Blant annet en dobbel- eller kanskje til og med trippelsjanse som vi ikke klarer å dytte over streken. Vi får nok et gult kort – denne gangen Oscar. Dette var riktig dømt – men fortsatt får ikke LSK noen kort. Bl.a. blir Lasse regelrett klippet ned på vei fremover. Dommerne lar oss beholde fordelen, men når ballen er ute av spill igjen, lar han det hele forbigå i stillhet.

Men kampen ebber ut med et 2-0 tap. Det er nå en gang slik at det er målene som er det viktigste i fotballen og da gjelder det å score flere mål enn motstanderen. Her har vi ikke vært gode nok så langt – men vi har vist at det kun er små detaljer som gjenstår før vi er helt på høyden. Vi tapte for et lag som var flinkere å score mål enn oss – men spillemessig var vi med på notene. Med litt flaks og marginer og avgjørelser litt mer på vår side kunne dette fort blitt i alle fall et poeng.

Nå gleder vi oss til å ta i mot Stabæk i Nasjonal liga, på Kadettangen 13. mai – men før det skal vi spille Adidas cup hjemme, torsdag 7. mai kl 2030.