G99: Løpt i senk i høstmørket

Alle som opp igjennom årene har møtt Oppsal i kamp om lærkule av ulik størrelse, vet at det gjør vondt. I tillegg til den fysiske nærkontakten, fikk også selvtilliten seg en liten kilevink på Oppsal Arena onsdag kveld.

Oppsal hadde bestemt seg: Ingen tvil om at vertskapet var supertent på revansje etter 0-1-tapet for Bærum i semifinalen i Dana Cup. Oppsal var litt smartere, litt hvassere, litt bedre – og mye raskere – enn gjestene fra Kadda, spesielt i første omgang.

Ole Lukkeøye kom tidlig til Oppsal Arena. Et sleivete tilbakespill til Jahr etter 25 minutter åpnet låvedøren for 1-0 til vertene. Keeperklareringen havnet rett i et finsiktet Oppsal-vrist – og i mål.

2-0 fire minutter senere var også av den litt lettvinte sorten. Oppsals hissige 10’er fikk stå upresset på 18-20 meter, og klinket ballen i mål over keeper Jahr.

Minuttet før pause ble Bærum snytt for straffe, da Oppsals storvokste kretslagskeeper meide ned Håvard rett innenfor 16-meteren. Dommeren flyttet imidlertid treffpunktet utenfor streken, og Olas frispark føk en halv meter over tverrliggeren, i likhet med omgangens tre øvrige BSK-avslutninger.

Oppsal fortsatte der de slapp etter hvilen, med raske overganger og drepende effektivitet. På 3-0 fem minutter ut i omgangen ble både midtbane og forsvar fraløpt.

Fire minutter senere gav Ola BSK nytt håp med en herlig hældragning inne i feltet etter corner, og mål i bue over keeper. Håvard i buret holdt oss foreløpig inne i kampen med to praktfulle parader i påfølgende Oppsal-kontringer.

Men da Oppsal påny utnyttet en halvklarering i BSK-forsvaret syv minutter før slutt, var det «takk for i kveld og god natt» for de gul/sorte. Christians redusering på heading tre minutter før slutt kom dessverre for sent.

4-2 sier riktig nok ikke alt om styrkeforholdet i spill og ballbesittelse. Men ganske mye om hvem som var mest «på», om aggressivitet og effektivitet.